Antalya'da Varsak Çayırı pehlivanları ağırlamaya hazır
Kepez Belediyesinin Varsak bölgesine kazandırdığı güreş sahasının çimleri yeşerdi. Devamı haberimizde...
Kepez Belediyesinin Varsak bölgesine kazandırdığı güreş sahasının çimleri yeşerdi. Varsak Çayırı, artık ata sporu yağlı güreşe hizmet etmeye hazır.
Kepez Belediyesi, Antalya’nın yağlı güreşteki başarısına yakışır bir güreş sahası inşa etti.
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, Antalya’ya başpehlivanlık heyecanını yaşatacak sporcuların yetişmesine katkı sağlayacak olan sahanın yapımı tamamlandı.
Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi gibi sadece yağlı güreşe hizmet verecek olan sahanın çimleri gün yüzüne çıktı. Böylelikle Varsak Çayırı, güreş tutmaya hazır hale geldi.
Antalya’nın yağlı güreşteki başarısının artmasına katkı sağlayacak olan tesiste, hem ses getiren yağlı güreş organizasyonları düzenlenebilecek hem de pehlivanlar antrenmanlarını yapabilecek.
BAYRAM GÜREŞLERİ PARKTA DEĞİL VARSAK ÇAYIRI’NDA
Tesis, yağlı güreşin çok sevildiği Varsak bölgesi için de önemli bir yatırım oldu.
Varsak bölgesi sakinleri, Ramazan Bayramı’na özel geleneksel yağlı güreşlerini parklarda düzenliyorlardı.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Mayıs 2022’de gerçekleştirilen bayram güreşlerinde Varsak sakinlerine güreş sahası yapma sözü vermişti.
Bu sözün yerine getirilmesiyle Varsak güreşleri artık parklarda değiş, Kırkpınar Sarayiçi gibi bir sahada gerçekleştirilecek.
Antalyalılar ve bölge sakinlerine Varsak Çayırı’nda Kırkpınar’daki gibi güreş müsabakalarını izleme imkânı bulabilecek. Yağlı güreşe gönül vermiş genç pehlivanlar da Varsak Çayırı’nda antrenmanlarını yaparak, Kırkpınar’da başpehlivan olma yolunda kendilerini geliştirebilecekler.
YAĞLI GÜREŞE ÖZGÜ TESİS
Varsak Güreş Sahası, Aktoprak Mahallesi Şehit Bülent Alkan Caddesi’nde 5 bin 517 m2 (Metrekare) alana inşa edildi. İnşaat çalışmaları tamamlanan güreş sahasının 627 koltuklu betonarme kapalı tribünü bulunuyor. Tesisin koltuk rengi, eski Varsak Belediyesinin kurumsal renkleri olan yeşil ve beyaz olarak seçildi. Tesisin seyirci kapasitesi, portatif tribünlerle artırabilecek. Kapalı tribünün altında ise hakem ve soyunma odalarıyla, lavabolar bulunuyor. Tesisin, genişliği 70 metre, uzunluğu 80 metre olan çim sahasının büyüklüğü 2 bin metrekare.
TÜTÜNCÜ’DEN VARSAK’A DEĞER KAZANDIRAN YATIRIMLAR
Başkan Tütüncü’nün görev yılları içerisinde güreş tesisinin inşa edildiği alanın çevresinde bölgeye ciddi değer kazandıran yatırımlar yapıldı.
Adnan Menderes Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu, Masal Parkı, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi, Nasreddin Hoca Kreş ve Gündüz Bakımevi, Veterinerlik Servisi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, tarihi su sarnıçlarının çevre düzenlemesi bölgeye değer kazandıran çalışmalar oldu.
Kepez Belediyesi, bölgedeki Perge Antik Kenti’nin zeytinyağı üretim merkezi olan 2 bin 200 yıllık Lyrboton Kome’yi de, bitki temizliği ve arkeolojik kazı çalışmasıyla şehir turizmine kazandırdı.