Beşiktaş’ın transfer fiyaskosu 100 Milyon Euro boşa mı gitti?

Beşiktaş, bu sezon 100 milyon euro'luk transfer harcamasıyla beklenen başarıyı yakalayamadı. Maaş yükü ve Avrupa’daki kötü sonuçlar kulübü zorluyor.

Beşiktaş bu sezon transferler için 100 milyon euro harcadı, ancak beklenen başarıyı yakalayamadı. Siyah-beyazlı ekipte maaş yükü 58 milyon euro'ya ulaşırken, Avrupa'daki zayıf performans ve ligde alınan kötü sonuçlar kulübü ekonomik çıkmaza sürüklüyor.

KULÜP BÜTÇESİ ZORDA: YENİDEN TRANSFER ÇÖZÜM MÜ?

Beşiktaş’ın sezon başında “Avrupa’da eski imajımızı düzelteceğiz” vaadi, büyük bir maliyet ve hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Kulüp, 100 milyon euro'ya ulaşan toplam bütçesine rağmen, Avrupa’da 24 takım arasında yer alamadı ve sadece 9 puan toplayabildi. Süper Lig’de liderin 22 puan gerisine düşen siyah-beyazlılar, tek umut olarak Türkiye Kupası’na sarıldı.

YÜKSEK MALİYETLİ TRANSFERLERİN DETAYLARI

Beşiktaş’ın transfer listesinde dikkat çeken maliyetler şu şekilde sıralanıyor:

Al-Musrati: 12 milyon euro

Ernest Muçi: 10 milyon euro

Uduokhai: 6.5 milyon euro

Joao Mario ve Immobile: İkisinin toplam maliyeti 4 milyon euro

Emirhan Topçu: 3.4 milyon euro

Buna ek olarak, bazı futbolcular bonservis bedeli olmadan kadroya katılmasına rağmen yüksek maaş yükleriyle bütçeye ek maliyet getirdi.

MAAŞ YÜKÜ 58 MİLYON EURO’YA ULAŞTI

Geçen sezona kıyasla maaş bütçesindeki artış, yönetimi ve taraftarları düşündürüyor. 20 milyon euro artış gösteren maaş yükü, kulübün finansal sürdürülebilirliğini tehdit eden bir unsur haline geldi. Beşiktaş yönetimi çözüm olarak yeniden transfer hamlesine yönelirken, uzmanlar bu döngünün kısır bir mali kapan oluşturabileceğini belirtiyor.

UZMANLARDAN UYARI: KONTROLSÜZ HARCAMALAR KULÜBE ZARAR VEREBİLİR

Spor ekonomisti Ahmet Kara, kulüplerin mali denetimi sağlamadan yüksek maliyetli transferlere yönelmesinin, uzun vadede finansal krizlere neden olabileceğini söyledi. "Beşiktaş gibi büyük kulüplerin stratejik planlama yapması gerekiyor. Aksi takdirde mali çıkmazdan çıkmaları zorlaşır," diyen Kara, UEFA’nın finansal fair-play kurallarının da bu tür kulüpler üzerinde baskı oluşturabileceğini ekledi.

YENİ STRATEJİ ŞART

Beşiktaş taraftarları, yönetimin geleceğe yönelik planlama yaparak finansal ve sportif başarının dengesini kurmasını bekliyor. Kulübün ekonomik dengelerini koruyarak yeniden yapılanmaya gitmesi, mevcut krizden çıkışın anahtarı olarak değerlendiriliyor.

Türkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.