Bucak'a yeni hat açılacak mı? Minibüslerde bu şart esnetildi

Bucak Belediye Meclisi'nde alınan kararla şehir içi özel halk otobüslerinde yaş sınırı esnetilmesi ve yeni bir minibüs hattı açılması kararlaştırıldı. Haberimizde tüm detayları bulabilirsiniz!

Burdur'un Bucak ilçesinde, Bucak Belediye Meclisi Temmuz Ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda alınan kararla ilgili yapılan açıklamada, şehir içi özel halk otobüsleri ve yeni hat açılması konuları ele alındı.

MİNİBÜSLERDE 5 YAŞ ŞARTI ESNETİLDİ

Toplantının üçüncü maddesi olarak şehir içi özel halk otobüslerinin yaş sınırı ve cins değişikliği konusu görüşüldü. Zabıta Müdürlüğü'nün yazısına göre, Bucak Belediye Meclisi'nin daha önce aldığı karar doğrultusunda, Bucak Belediyesi denetiminde çalışacak özel halk otobüslerine ruhsat verildiği tarihteki yaşlarının en fazla beş olması ve devirlerde beş yaşını geçen araçlarda beş yaş şartı aranması gerekmekteydi.

Minibüsçülerin talebi doğrultusunda, Minibüslerin otobüse dönüştürülmesi ve bu araçların yaş sınırının ekonomik sebeplerden dolayı esnetilmesi için, Ulaşım Komisyonu'na havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

BUCAK'TA YENİ MİNİBÜS HATTI TALEBİ KOMİSYONDA

Toplantının dördüncü maddesinde, şehir içi toplu taşıma araçları için yeni hat açılması konusu görüşüldü. Zabıta Müdürlüğü'nün yazısında, ilçenin Alaattin, Yörükler, Çavuşlar, Konak ve Sanayi mahallelerindeki sakinlerin devlet hastanesine ulaşım sıkıntıları yaşadığı belirtildi. Bu talepler doğrultusunda, yeni bir toplu taşıma hattının açılması talep edildi.

Yeni hat güzergahının, Cami Mahallesi Şirlek mevkii ana duraktan başlayarak, Hökez Bulvarı, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı, Yetmişevler Mahallesi, Bucak Devlet Hastanesi, Orhan Gazi Caddesi ve tekrar Hökez Bulvarı üzerinden dönüş yapması talep edildi. Daha önce de benzer bir hattın çalıştırıldığı ancak yeterli talep olmadığı için iptal edildiği belirtilirken talep yoğunluğuna göre sefer sıklıklarının ayarlanacağı ifade edildi.

Bu öneri de Ulaşım Komisyonu'na havale edilerek, oy birliği ile kabul edildi.

Bucak Şehiriçi Minibüsçüler DerneğiTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.