Burdur'da ilk ders zilini Vali Türker Öksüz çaldı

Vali Türker Öksüz, 2024-2025 eğitim öğretim yılına Türk Hava Kurumu Ortaokulu'nda ilk ders zilini çalarak start verdi. Programda öğrencilere kitap hediye eden Vali Öksüz, eğitim camiasına başarılar diledi.

VALİ ÖKSÜZ, TÜRK HAVA KURUMU ORTAOKULU'NDA ÖĞRENCİLERİN YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MUTLULUKLARINA ORTAK OLDU, İLK DERS ZİLİNİ ÇALDI

Vali Sayın Dr. Türker Öksüz, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası dolayısıyla Türk Hava Kurumu Ortaokulunda düzenlenen programa katıldı.



Okul bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, Vali Öksüz, Milletvekilleri Prof. Dr. Adem Korkmaz, Mustafa Oğuz ve İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci tarafından konuşma yapıldı.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. D. Yusuf Tekin'in 1. Sınıfa başlayan öğrencilere hitaben göndermiş olduğu mesaj ve şiir okunmasının ardından İstiklal Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunu gösterisi ile devam eden programda ilk ders zilini protokol üyeleri ve öğrencilerle birlikte çalan Vali Öksüz, 2024-2025 Eğitim Öğretim döneminin startını vererek, tüm eğitim camiasına başarılar diledi.

Vali Öksüz daha sonra sınıfları gezdi ve öğrencilere kitap hediyeleriyle sevindirerek, öğrencilere bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

Yeni öğretim yılının öğretmenler ile yaptığı ilk toplantıda Vali Öksüz, beklentilerini dile getirerek kıymetli öğretmenlerimize olan güvenini ifade etti.

Programa başta Vali Türker Öksüz olmak üzere, Milletvekilleri Prof. Dr. Adem Korkmaz, Mustafa Oğuz, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, İl Jandarma Komutan V. J. Alb. Engin Hatipoğlu, Belediye Başkan Yardımcı Hülya Eraslan, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, kurum ve okul müdürleri ile veliler katıldı.

Vali Öksüz programda yaptığı konuşmada, "2024-2025 eğitim öğretim yılının başlangıcını yaptığımız bu güzel eylül gününde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.



Bu vesileyle hepinizi sevgiyle selamlarken yeni eğitim öğretim yılının İlimiz ve Ülkemiz için, bütün eğitim camiası için hayırlı olmasını, başarılarla dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum.



Bildiğiniz üzere medeniyetleri inşa eden ana unsur insandır. İnsanı dikkate almayan, insanı ihmal eden toplumların da kalıcı olamadıkları, kaybolmaya mahkûm oldukları bir gerçektir.



Ülkelerin kalkınması ve gelişmesi ancak iyi eğitim almış insan kaynağı ile mümkün olacaktır. Yarınımızın bugünümüzden iyi olması için, geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımızın eğitimine daha çok önem vermek zorundayız.



Eğitim sadece öğrencileri, velileri ve öğretmenleri ilgilendiren bir alan değil; toplumun tüm kesimlerini doğrudan ilgilendiren hayati bir meseledir. Bu açıdan bakıldığında, İlde ki tüm paydaşlar olarak eğitime dört elle sarılıp hep birlikte büyük önem vereceğiz.



Bildiğiniz üzere 2023 yılının hemen başında İlimizde BESTE Burdur'da Etkin Sürdürülebilir Tamamlayıcı Eğitim Projesini başlatmıştık.



BESTE projemizle çok verimli bir dönemi geride bırakırken, aynı şekilde yeni eğitim öğretim döneminde de projemizin meyvelerini daha da fazla toplayacağımız bir süreci hep birlikte yaşayacağımıza yürekten inanıyorum.

İki cihanda da eğitimin aziz kılındığı buyurulan Dinimizde muhakkak yapılması gereken vazifeleri tanımlamak için kullanılan farzlar arasında ilmi de zikretmekte, ilim öğrenmenin her iki cihan saadeti için gerekli olduğu hakikatini gözler önüne sermektedir.

Türkçenin söz sultanlarından Yunus Emre: "İlim İlim İlmektir, İlim Kendin Bilmektir, Sen Kendini Bilmezsen, Ya Nice Okumaktır" sözleriyle bugünlere ışık tutmaktadır.

Eğitim ve öğretim den beklentimiz bilimsel çalışmalara öncülük eden bireyler yetiştirmenin yanı sıra, aydınlık geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz başta olmak üzere aynı zaman diliminde yaşama bahtiyarlığına eriştiğimiz tüm vatandaşlarımızın potansiyellerini keşfetmelerine imkân tanımasıdır.



Bizim hayalimiz Akif'in Asımı ile Fikret'in Halûk'unu bir potada eritebilmektir. Çağımızın teorik ve uygulamalı bilimlerinin bayraktarlığını üstlenirken, günümüzde küresel çapta bir salgına dönüşen sosyal çürümeden etkilenmeyen ahlak ve etik değerleri her türlü kişisel menfaatin üzerinde tutan kuşakları yetiştirebilmek öncelikli hedefimizdir.

Eğitim, bir milletin geleceğe olan en büyük yatırımıdır ve bu doğrultuda hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, eğitimde kaliteyi ve başarıyı artırmak amacıyla hayata geçirilen, çok önemli bir adım olarak karşımıza çıkmaktadır. Eğitimdeki yenilikçi yaklaşımı ve yüksek standartlarıyla, sadece öğrencilerimizin değil, tüm toplumumuzun geleceğine yön vermeyi hedeflemektedir.

Eğitim milletimizin geleceğe doğru sağlam adımlarla ilerlemesinin temel motivasyonudur. Hem bilimsel hemde ahlaki planda tunçtan karakterli nesiller yetiştirebilmek için çağdaş eğitim yaklaşımları ile kadim kültür öğelerimizin meczedilmesi elzemdir.

Sözlerimi nihayete erdirirken, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği "Öğretmenler Yeni Nesil Sizin eseriniz olacaktır." veciz sözüne mazhar olmuş Eğitim sistemimizin temel taşı çok kıymetli öğretmenlerimize seslenmek istiyorum.



Sizlerden beklentimiz, daha geniş bir bakış açısıyla, öğrencilerimizi sorgulayan, öğrendiklerini uygulayan, olay ve olguların arkasındaki temel mantığı kavrayabilen bireyler olarak yetiştirmenizdir.



Öğrencilerimiz yalnız anne babalarının değil milletimizin sizlere emanetidir. Bilginiz, tecrübeniz ve şefkatinizle onlara yol göstereceğinizden eminim. Onları, devletine, bayrağına, milletine bağlı, ahlaklı, sevgi ve saygının gerçek anlamını kavramış, kısaca iyi bir insan olarak yetiştirmeniz en büyük beklentimizdir.

Saygıdeğer velilerimizden isteğimiz ise; eğitimin verildiği ilk yerin aile kurumu olduğunu unutmadan, kaliteli bir eğitim öğretim sürecinde, ailelerin çocuklarına vereceği en büyük desteğin yakın ilgi ve sevgi olduğunu ifade etmek istiyorum.

Bu doğrultuda öğretmen ve okul yöneticileri ile diyalog içerisinde yavrularımızı yakından takip etmenizi istiyorum.

Yarınlarımızı emanet edeceğimiz, sevgili öğrencilerimiz; Uzun bir tatili geride bıraktık. Dinlenmiş bir şekilde, tap taze yeni bir sayfa açmanın tam vaktidir.

Başta kendiniz ve aileleriniz olmak üzere, Devletimizin ve milletimiz aydınlık yarınları için çok çalışın. Aydınlık geleceğimize inanın. Çok okuyun, çok düşünün ve aklınızı rehber edinin. Yeteneklerinizi geliştirmeye ve eksiklerinizi tamamlamaya gayret gösterin. Sizlere yürekten inanıyor ve sonsuz güveniyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılının tüm eğitimcilerimize, idarecilerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyor, birlikte daha mutlu daha güzel yarınlara ulaşmak için var gücümüzle çalışmaya devam etme kararlığımızı bir kez daha vurguluyor, hepinize başarılar diliyorum." Dedi.

eğitimTürker ÖksüzTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.