Burdur'un Unutulmaz Müzisyeni Kör Vatan hayata gözlerini yumdu

Burdur'un önde gelen müzisyenlerinden ve şehrin tarihine adını yazdırmış isimlerden biri olan Kör Vatan, bir süredir tedavi gördüğü hastalığına yenik düşerek vefat etti.

Burdur'un sevilen müzisyenlerinden ve tarihine adını yazdırmış isimlerinden biri olan Kör Vatan, geçirdiği hastalık sonucunda yaşamını yitirdi. Şehir merkezinde akordeonu ile tanınan ve Burdur Belediyesi eski Bando Şefi olan Vatan Tuncer, uzun süredir enfeksiyon rahatsızlığı nedeniyle Burdur Devlet Hastanesi Dahiliye Servisi'nde tedavi görüyordu.

87 yaşında hayatını kaybeden Kör Vatan, Burdur Belediyesi'nde 36 yıl müzisyen olarak görev yapmış ve belediyenin müzayede memurluğundan emekli olmuştu. Aynı zamanda Burdur Belediyesi zabıta kadrosunda da görev alan Tuncer, Belediye Bandosu ve düğünlerde müzik icra eden orkestranın şefliğini yaparak müzik alanında önemli bir iz bırakmıştı.

1936 yılında Tefenni'de doğan Kör Vatan, çocukluğunu Burdur şehir merkezindeki tarihi yapılardan Taş Oda'da geçirmiş ve küçük yaşlardan itibaren müzik yeteneğiyle tanınmıştı. Nota bilgisi olmadan akordeon çalmaya başlayan müzisyen, gırnata (klarnet), piyano, bateri gibi enstrümanları da başarıyla icra ediyordu.

Geçtiğimiz günlerde Burdur gazetesine konuşan Kör Vatan, yaşamını anlatarak Burdur'lulara birlik çağrısında bulunmuş ve şehre olan sevgisini dile getirmişti. Kör Vatan'ın vefatı, Burdur'da büyük bir üzüntüyle karşılandı.

müzisyenkör vatanBurdur son dakikaTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.