Burdur Valisi Öksüz: Gazilerimiz vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir

Burdur Valisi Türker Öksüz, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, gazilerin vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri övünç madalyaları ve onurumuz olduğunu belirtti.

BURDUR VALİSİ TÜRKER ÖKSÜZ'ÜN GAZİLER GÜNÜ MESAJI
Burdur Valisi Türker Öksüz, 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. İşte o mesaj;

Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğrunda Gazilik payesine erişen evlatlarımızın milletimiz için taşıdığı önemi göstermek adına, TBMM tarafından Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921 tarihinde "Mareşal" rütbesi ve "Gazi" unvanının verilişinin yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin sönmeyen meşalesi Kahraman Gazilerimizin Şeref Gününü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Ana ve babaların ellerine kına yakarak asker ocağına uğurladığı evlatlarına "ya şehit ol ya gazi" diye öğütte bulunduğu, şehitlik ve gazilik makamını her şeyden üstün tutarak en yüce makam olarak gören Yüce Milletimiz, şanlı tarihi boyunca, tüm zorluklara rağmen hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinmiş, bu uğurda Şehit ve Gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır.

Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, vatanını ve kutsal saydığı değerleri korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen Gazilerimiz, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri, övünç madalyalarımız ve onurumuzdur.

Kahraman Gazilerimize vefa duygularımızı ifade etmek için önemli bir fırsat olan bugün bizlere düşen; Gazilerimizden ve Şehitlerimizden aldığımız manevi güçle, içinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun, milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan saldırılara asla fırsat vermemek, bu uğurda, üstün inanç ve kararlılığımızla vatanımızın bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğimizi korumaya devam etmektir.

Bu anlamlı gün münasebetiyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete irtihal eden Aziz Şehitlerimiz ve Kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Gazilik mertebesiyle şereflenmiş tüm Gazilerimizin 'Gaziler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyor, aileleri ile birlikte sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.

Türker Öksüz19 Eylül Gaziler Günü19 EylülTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.