Çiğ süt fiyatı belirlendi! Temmuzda geçerli olacak

Temmuz 2024 süt litre fiyatı Burdur Ziraat Odası'nda yapılan toplantıda belirlendi. Fiyat aşağıya çekilirken, KÖY KOOP Başkanı Macit, Ağustos ayında yeni değerlendirme yapılacağını açıkladı.

Burdur Ziraat Odasında dün bir araya gelen Burdur, Denizli, Isparta Birlikleri ve süt firmalarının katıldığı çiğ süt belirleme toplantısında sütün litre fiyatında düşüş kararı alındı. Birlikler, 1 Temmuz 2024 ile 31 Temmuz 2024 tarihleri arasında geçerli olacak süt litre fiyatını 15 TL olarak belirledi.

SON TOPLANTIDA FİYAT DÜŞTÜ

Geçtiğimiz aylarda 16 TL ve sonrasında 15,5 TL olan süt fiyatı, yapılan son toplantıda 15 TL’ye düşürüldü. Bu karar, süt üreticileri ve tüketiciler için önemli bir değişiklik anlamına geliyor.

AĞUSTOS'TA YENİ TOPLANTI PLANI

KÖY KOOP Burdur Başkanı Muzaffer Mukadder Macit, Ağustos ayının ilk haftasında yeni bir toplantı daha planladıklarını ifade etti. Bu toplantıda süt fiyatlarının yeniden değerlendirileceğini belirten Macit, mevcut fiyatın güncellenip güncellenmeyeceği konusunun ele alınacağını söyledi.

Başkan Macit, fiyatların piyasa koşulları ve üretici maliyetleri dikkate alınarak belirlendiğini ve Ağustos ayında yapılacak toplantıda bu hususların yeniden değerlendirileceğini vurguladı.

Çiğ süt fiyatıTürkiyeBurdur

Yorumlar (13)

Yasin:

Yazık gerçekten çok yazık göz göre göre bitiriyosunuz sektörü

Seher:

15 tl ye süt nerede biz edirnede 30 tl ye alıyoruz açık sutu

Süleyman gök.:

Hangi devletten, hangi bakandan, hangi süt fiyatından bahsediyorsunuz. Burdurda 15 TL ola bilir. Malatya'da sokak satıcısında 25 tl. Bakkalda markette 35 TL. Yalanmı konuşuuyouz.

irfan:

istanbuld 40 TL den aliyoruz cig sutu

Ali Demirel:

Süt fiyatları şaka gibi. Traktör sütle çalışıyor olsa çiftçi daha çok para kazanır. Enflasyon düşecek diye eti sütü emekliyi asgari ücreti baskıla. Diyecek çok şey var da. Burada her şey konuşulmuyor. 5 senede bir konuşabiliyoruz.

Gökhan:

Nasıl 15 tl ya biz bu yıl 13 liranın üstünde süt vermedik hiç maşallah sütü düşürmeye geldi mi 1 gün de düşürüyorlar yükselmeye geldi mi 3 ay tartışıyorlar????????

İbrahim Meydan:

Ben tüketiciyim emekli Öğretmenim eyvah diyorum çünkü inekler kesin kesime gider.İneklere bağlı ne düştü ki sütün fiyatını geri çekiyorsunuz.Geçen hafta hava çok sıcaktı 200 ml suya baktım. 9 TL Ayran 6,5 TL ayran aldım.Durum bu

Ufuk:

Hiç 16 tl olmadı ki düşsün yarın işlemek için süt bulamayacaklar hayvan kesilince

İsmail DİNÇER:

Anlaşıldı bunlar geçimini üretici köylüye yüklemişler.

Ali Aygör:

Adamlar ülkeyi çiftçiyi iflas ettirmek için yemin etmişler sanırım 22 yıldır bitmedi düşmanlıkları.

Yasin:

Maliyet ilaç parası saman slaj artıyor üretilen süt fiyatı düşüyor çiftçiye hayvancıya bunlar yapıldığı sürece insanlar fiyat artışlarına mahkûmdur tâki çiftçi besici para kazanamadığı işi yapmayı bırakana kadar o zaman ne yapıcaksınız çok merak ediyorum.

Ahmet Deniz:

Çiğ sütü 25 liraya alıyoruz perakende nizipte

Mustafa Erkan:

Arkadaş bu nasıl bir düzen Birlik başkanlarını biz seçiyoruz toplantıya gittiklerinde sağ olsun arkadaşlar bizim haklarımızı savunacaklarına fabrikaların haklarını savunuyorlar yem fiyatlarına devamlı zam gelirken mazota gübreye zam gelirken bizim süt nedense habire aşağı doğru hareket ediyor buna bir çare bulunmazsa bu hayvanlar yakında hep pastırma olurlar saygılar

HABERE YORUM YAZ
Çiğ süt fiyatı belirlendi! Ağustos'ta geçerli olacak Çiğ süt fiyatı düşüyor, süt ürünlerine zam geliyor! Süt üreticilerinin bayramı zehir oldu Çiğ süt fiyatı açıklandı! Karar şaşırtmadı! Peki üretici memnun olacak mı Süt fiyatında ağlanacak halimize güldüren artış! 1 litre sütün maliyetine bakın İşte görünen artış Çiğ süt fiyatı beklentinin altında! Markette süt fiyatı neredeyse 3 katı Süt Fiyatlarına Yeni Düzenleme Bu Tarihten İtibaren Fiyatlar Uçuşa Geçiyor!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.