Domuz Eti skandalı sonrası Köfteci Yusuf gündeme oturmuştu! Köfteci Yusuf'tan açıklama geldi

Köfteci Yusuf, sosyal medyada gündem olan domuz eti iddialarına ilişkin ilk resmi açıklamayı yaptı. İddiaları reddeden firma, teknik detaylarla asılsız olduğunu savundu.

Türkiye’nin en büyük restoran zincirlerinden Köfteci Yusuf, son günlerde sosyal medyada gündeme gelen 'domuz eti' skandalı iddialarına ilişkin ilk resmi açıklamayı yaptı. İddiaların asılsız olduğunu savunan firma, olayın bir "karanlık kumpas" olduğunu öne sürerek, konuyla ilgili teknik detayları kamuoyuyla paylaştı.

Domuz Eti İddialarına Karşı Ne Dediler?

Köfteci Yusuf'tan yapılan açıklamada, analizler sonucu bazı ürünlerde domuz eti çıktığı iddiasının, teknik hatalar ve usulsüz işlemler nedeniyle ortaya çıktığı savunuldu. Şirketin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Ürünlerimizde asla domuz eti kullanılmamıştır. Numuneler alınırken ciddi teknik hatalar yapılmıştır. Bu hataların gerçekliği yansıtmadığı aşikârdır. Ayrıca, ürünlerimiz helal sertifikalı olup, bahse konu ürünlerin bizim şubelerimizde üretilmediği kanıtlanmıştır."

Numune Alma Sürecinde Usulsüzlük İddiası

Şirket, numunelerin alınma sürecinde yapılan yanlışlara dikkat çekti. Numunelerin şahit numunelerle desteklenmediği ve test sonuçlarının kendilerine geç bildirildiği belirtildi. Özellikle gen testiyle yapılan analizlerin güvenilirliğinin sorgulandığı bu açıklamada, şu iddialar öne çıkarıldı:

"Numune alım süreci, hem teknik hatalarla dolu hem de usule uygun değildir. Şahit numune alınmadığı gibi, sonuçlar bize teamüle aykırı bir şekilde çok geç iletilmiştir. Bu süreçte kameralarla yapılan izlemelerde bile numunelerin takibi sağlanamamıştır."

"Hayatın Olağan Akışına Aykırı"

Köfteci Yusuf, 280 şubesi ve 12.000 çalışanı olan bir firmanın böyle bir riski almasının "hayatın olağan akışına" uygun olmadığını vurguladı. Firma, iddiaların büyük bir yanlış anlamadan kaynaklandığını ve yapılan analizlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti:

"Bu büyüklükte bir firmanın, iddia edildiği gibi bir tağşişe (hileye) kalkışması hayatın olağan akışına aykırıdır. Yapılan testlerdeki sonuçların hatalı olduğu çok açıktır."

"Bu Bir Kumpastır"

Köfteci Yusuf, süreci bir "karanlık kumpas" olarak nitelendirerek, hukuki sürecin devam ettiğini ve gerçeğin er ya da geç ortaya çıkacağını belirtti:

"Biz tüm gücümüzle bu kumpası açığa çıkartmak için çabalıyoruz. Analizlerin sonuçları hem hukuki süreçlerin tamamlanmasının ardından hem de şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Sonuçların Geç Bildirildiği İddiası

Açıklamanın bir diğer önemli noktası ise Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan gelen sonuçların geç bildirilmesi oldu. Şirket, bu gecikme nedeniyle gerekli önlemleri zamanında alamadıklarını ve analizlerin güvenilirliğine gölge düştüğünü öne sürdü:

"İlk analiz sonuçlarından, 18.03.2024 tarihinde haberdar edildik. Bu, bakanlık işleyişine aykırı bir gecikmedir. Eğer sonuçlar derhal bize bildirilmiş olsaydı, numune alınan ürünlerin tüm aşamalarını kontrol edebilir, gerçeği hızlıca ortaya çıkarabilirdik."

Hukuki Süreç Devam Ediyor

Köfteci Yusuf, olayın hukuki boyutunun sürdüğünü ve yargı sürecine saygı duyduklarını vurguladı. Şirket, aynı zamanda müşterilerine ve kamuoyuna güvenceler vererek, her zaman olduğu gibi en yüksek kalite ve hijyen standartlarını korumaya devam edeceklerini söyledi:

"Bugüne kadar sessiz kalmamızın nedeni, yargıya olumsuz etki etmek istemememizdi. Ancak, müşterilerimizin, tedarikçilerimizin ve çalışanlarımızın yoğun talepleri üzerine açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur."

domuz etiKöfteci YusufTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.