Düzenleme için hazırlık başladı! Emekli maaşında sevindiren haber

AK Parti, en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin liraya çıkarılması için çalışma başlattı. Düzenlemenin temmuz ayı içinde Meclis'ten geçmesi bekleniyor. Peki kim ne kadar alacak? #EmekliMaaşları #Zam #AKParti #Milletvekili #Cumhurbaşkanı #TÜİK #Ekonomi #ÇalışmaVeSosyalGüvenlikBakanlığı #VedatIşıkhan #SelçukGülten

AK Parti kurmayları, en düşük emekli maaşının 10 bin liradan yüzde 20 zamla 12 bin liraya çıkarılması için çalışmalara başladı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yılın ikinci yarısında yapılan yüzde 24,73 zam, kök maaşı düşük olanların maaşlarına tam olarak yansımadığı için, en düşük emekli maaşının artırılması gereği doğdu.

DÜZENLEME İÇİN HAZIRLIK BAŞLADI

2024 başından itibaren uygulanan 10 bin liralık en düşük emekli maaşı, temmuz ayında yeniden değerlendirilecek. AK Parti kurmayları, ilgili bakanlıklardan mali rapor talep etti ve en düşük emekli maaşını artıracak düzenleme için hazırlıklara başladı. İlk bilgilere göre, en düşük emekli maaşının yüzde 20 zamla 12 bin liraya çıkarılması planlanıyor.

CUMHURBAŞKANI ONAYI İSTENECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın konuyu gündeme getirip hazırlanan raporu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı onay verdikten sonra düzenleme Meclis'e taşınacak ve temmuz ayı içinde kabul edilmesi bekleniyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

TÜKONFED Finans Komisyonu Başkanı ve Ekonomist Dr. Selçuk Gülten, en düşük emekli maaşının artırılmasının geçici bir çözüm olduğunu, kök maaşların en düşük emekli maaşına eşitlenmesinin daha sağlıklı bir çözüm olacağını belirtti. Gülten'e göre, en düşük maaşın 12 bin 473 liraya çıkarılması isteniyor ancak şu anda 12 bin lira konuşuluyor.

BÜTÇEYE ETKİSİ NE KADAR?

En düşük emekli maaşının 12 bin liraya çıkarılması için aylık 3 milyar 560 milyon liraya, 6 aylık süre için ise toplam 21 milyar 360 milyon liraya ihtiyaç var.

KÖK MAAŞ NE OLURSA KİM NE ALACAK?

Kök maaşı 8 bin lira olan emekli: Yüzde 24,73 zamla maaşı 9 bin 878,4 lira olacak ancak en düşük maaş 10 bin lira olduğu için 10 bin lira almaya devam edecek.

Kök maaşı 9 bin lira olan emekli: Yüzde 24,73 zamla maaşı 11 bin 225,7 lira olacak.

10 bin lira maaş alan emekli: Yüzde 24,73 zamla birlikte maaşı 12 bin 473 lira olacak.

emekli maaşlarıTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.