İnstagram bugün açılacak mı? Erişim engeli instagramı kapattı! İnstagram ne zaman açılacak?

Instagram'a getirilen erişim engeli ne zaman kalkacak? Instagram ne zaman açılacak? Son dakika gelişmeler ve detaylar. Instagram erişim engeli hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamaları. Instagram ne zaman açılacak? Son dakika gelişmeleri için tıklayın.

SON DAKİKA | INSTAGRAM AÇILACAK MI? Bakan Uraloğlu'ndan açıklama geldi

SON DAKİKA HABERLERİ... Instagram'ın Türkiye'de yeniden erişeme açılıp açılmayacağı konusu merak ediliyor. Konuya ilişkin Instagram yetkilileri ile görüşen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıklama yaptı. Peki Instagram açılacak mı? Instagram ne zaman açılacak? İşte detaylar...

Son dakika haberleri... Instagram erişim engeli kalktı mı? Instagram ne zaman açılacak? sorularının yanıtı için Instagram yetkilleriyle görüşmeler sürüyor. Konuya ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan açıklama geldi.

Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası sosyal medya platformu Instagram yetkilileriyle yapılan görüşmeye ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, erişim yasağı getirilen sosyal medya uygulaması Instagram yetkilileriyle bugün yapılan görüşmeye ilişkin, "Tam istediğimiz sonucu almış değiliz, takip ediyoruz, aktif olarak görüşüyoruz."

Bakan Uraloğlu, bugün bir ilerleme olacağını düşünmediklerini dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

Mark Zuckerberg'in sahibi olduğu, katil devlet İsrail destekçisi Meta platformu (Instagram-Facebook) Hamas lideri İsmail Haniye'nin şehit edilmesinin ardından yapılan paylaşımları bilinçli olarak engellemesi, dünyada büyük tepkiye yol açtı.

 

 

ERİŞİM YASAĞI GELDİ

Yaşanan bu sansür skandalının ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) düğmeye bastı. Alınan kararla sosyal medya platformu Instagram'a 2 Ağustos'ta erişim engeli uygulandı.

"KENDİLERİNİ UYARDIK"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Instagram'a erişim engeli getirilmesiyle ilgili şunları dile getirmişti:

"Bizim şu andaki en son tüm uyarılarımıza rağmen dikkate almadıkları 'katalog suçlar' dediğimiz bir çerçevemiz var. O çerçeve kapsamında kendilerini uyardık ancak gerekli karşılığı bulmadığımız için de bir erişim engeli getirdik. Ülkemizde de temsilcileri bulunan -ki tamamının temsilcisi var- bazı sosyal medya platformları var. Bunlara bizim uygulanmasını istediğimiz belli kurallar var, kanunlar, yönetmelikler var. Zaman zaman bunlara yaptığımız uyarılara rağmen uyulmasında bazı problemler görüyoruz.

Bu da bizim şu andaki en son tüm uyarılarımıza rağmen dikkate almadıkları 'katalog suçlar' dediğimiz bir çerçevemiz var. O çerçeve kapsamında kendilerini uyardık ancak gerekli karşılığı bulmadığımız için de bir erişim engeli getirdik. Bu bahsedilen aksaklıkları, hassasiyetlerimizi, kanunumuza uymayan tarafları yerine getirdikleri zaman biz de gerekli işlemi yaparak, bu erişim yasağını kaldırmış olacağız"

İnstagramerişimTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.