IPARD III programı 5. çağrısı yayımlandı! 81 ilde girişimcilere 12 milyon Avro hibe desteği

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD III Programı'nın 5. başvuru çağrısını duyurdu. 81 ilde girişimcilere toplam 12 milyon avro hibe desteği verilecek. Başvurular 1 Kasım’da başlıyor!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD III Programı'nın 5. başvuru çağrısını duyurdu. 81 ilde girişimcilere toplam 12 milyon avro hibe desteği verilecek. Başvurular 1 Kasım’da başlıyor!

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı'dan Yeni IPARD Çağrısı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla IPARD III Programı Beşinci Başvuru Çağrısı İlanı’nın yayımlandığını duyurdu. Bu program kapsamında, 81 ildeki girişimcilere toplam 12 milyon avro hibe desteği sağlanacak. Yumaklı, girişimcilerin proje ön hazırlıklarını rahatça yapabilmeleri için bu yıl ilk kez yıllık çağrı takvimi yayımlandığını belirterek, “IPARD III 2024 Yılı Çağrı Takvimi tamamlandı” dedi.

45,7 Milyar TL Hibe Sağlandı

IPARD programı, Türkiye ve AB tarafından finanse ediliyor ve 2011'den bu yana Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından uygulanıyor. 2011’den beri IPARD I ve II programları ile toplam 45,7 milyar TL hibe desteği verilmiş, bu süreçte 25 binin üzerinde proje hayata geçirilmiştir.

IPARD III Programı 81 İlde Uygulanıyor

IPARD III programı coğrafi kapsamı genişletilerek 81 ile yaygınlaştırıldı. Programın ulusal katkı oranı yüzde 25’ten yüzde 50’ye çıkarılarak toplam bütçe 785 milyon avroya yükseltildi. Bu program kapsamında yatırımların ekonomik ve sosyal kalkınmayı desteklemesi hedefleniyor.

Yeni Yatırımlara 12 Milyon Avro Destek

Beşinci Başvuru Çağrısı 29 Ağustos 2024’te “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” tedbiri kapsamında yayımlandı. 12 milyon avroluk hibe desteği ile tıbbi ve aromatik bitkiler, yem bitkileri gibi alanlarda yatırım yapılabilecek. Projelerde hibe oranı genç çiftçiler için yüzde 70’e, yenilenebilir enerji yatırımlarında ise yüzde 10 ek destekle yüzde 75’e çıkabiliyor.

Başvurular 1 Kasım’da Başlıyor

Başvurular, 1 Kasım - 2 Aralık 2024 tarihlerinde online sistem üzerinden yapılacak. İlan detayları için tıklayın...

IPARDTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.