İsrail Saldırmaya Çocukları öldürmeye Devam ediyor Lübnan’ın başkenti Beyrut’a saldırı: en aza 8 ölü 59 yaralı !

LÜBNAN’DA NELER YAŞANDI? İsrail ordu radyosuna konuşan ismi verilmeyen güvenlik yetkilisi ise saldırıda Hizbullah’ın Operasyon Dairesi Başkanı İbrahim Akil’i hedef almayı amaçladıklarını kaydetti.

BHA DIŞ HABERLER

İsrail ordu radyosuna konuşan ismi verilmeyen güvenlik yetkilisi ise saldırırda Hizbullah’ın Operasyon Dairesi Başkanı İbrahim Akil’i hedef almayı amaçladıklarını kaydetti.

İsrail ordusunun, Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde düzenlediği hava saldırısında 8 kişinin öldü, 59 kişinin ise yaralandı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırının ardından birçok yaralının hastanelere kaldırıldığı ve bölgede büyük hasar oluştuğu bildirildi.

İsrail ordusunun, Beyrut’un güney banliyösüne insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlediğini, patlama sesi duyulduğunu ve duman bulutlarının yükseldiğini bildirdi.

Beyrut’un güneyindeki bazı binalarda büyük hasar oluştuğunu, ambulansların saldırıda hedef alınan binadan çok sayıda yaralıyı taşıdığını belirtti.

İsrail ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, ayrıntı verilmeden Lübnan’ın başkenti Beyrut’a “ince” bir hava saldırısı gerçekleştirildiği kaydedildi.

İsrail ordu radyosuna konuşan ismi verilmeyen güvenlik yetkilisi ise Hizbullah’ın Operasyon Dairesi Başkanı İbrahim Akil’i hedef almayı amaçladıklarını kaydetti.

LÜBNAN’DA NELER YAŞANDI?
Lübnan resmi ajansı NNA’nın haberinde, İsrail ordusunun Beyrut’un güneyindeki Camus bölgesinde bir konuta F-35 tipi savaş uçağıyla hava saldırısı düzenlediği ve saldırıda ilk belirlemelere göre 5 çocuğun öldüğü belirtilmişti.

Güney banliyölerde İsrail saldırısının olduğu yerde bulunan Sivil Savunma ve Kızılhaç çalışanları ile sağlık görevlileri, bölge sakinlerinden saldırı alanına gitmemelerini, yolları boşaltmalarını, toplanmamalarını, kurtarma operasyonlarına yer açmalarını istemişti

NNA’nın haberinde, Güney banliyösünde El-Kaim Kompleksi yakınında hedef alınan binanın 4 füzeyle vurulduğu, binada yoğun nüfus yaşaması dolayısıyla çok sayıda kadın ve çocuğun öldüğü ve yaralandığı, ilk belirlemelere göre 5 çocuğun hayatını kaybettiğinin tespit edildiği aktarılmıştı.

İsrail Lübnan SaldırıLübnan resmi ajansıNNABHABeyrut saldırıTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.