Kibrya Antik Kenti’nde Ticari Diplomasi Dersi! DEİK Başkanı Nail Olpak’ın Eğitimi

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin Ticari Diplomasi dersi, Kibrya Antik Kenti’nde DEİK Başkanı Nail Olpak’ın katılımıyla başladı. Öğrenciler, küresel ticaretteki dinamikleri öğrendi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin (MAKÜ) düzenlediği Ticari Diplomasi dersi, Gölhisar Meslek Yüksekokulu, Gölhisar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Gölhisar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencilerinin katılımı ile Kibrya Antik Kenti’nde gerçekleşen ilk ders ile başladı. Bu anlamlı etkinlik, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak’ın verdiği dersle daha da önem kazandı.

Program, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar’ın açılış konuşmasıyla başladı. Dalgar, bu dersin, üniversitenin tarihî mekânlarında yapılmasının özel bir anlam taşıdığını ve öğrencilere derin bir perspektif kazandıracağını belirtti.

Kibrya Antik Kenti Odeion’da gerçekleştirilen Ticari Diplomasi Dersinde Nail Olpak öğrencilere küresel ticaretteki güncel dinamikleri ve ticari diplomasiye dair vizyonunu paylaştı.

Başarıya Giden Yolda Beş Temel Başlık

Hayatından örnekler vererek anlattığı derste önemli başlıklara vurgu yapan DEİK Başkanı Olpak, liderlik ve yönetim, yardımcı olmak, talep ve hayatın anlamı, sivil toplumun önemi, zaman yönetimi, risk, teşekkür, özür ve ödüllendirme, eğitim, başarı ve mutluluk gibi konulara değinerek, hayatta başarılı olmak için gerekli 5 başlığı paylaşarak şunları söyledi; “Onlardan ilk ikisi sizin elinizde değildir, size verilmelidir. Bunlar, zekanız ve o işi başarmanız için yeterli süredir. Sonraki ikisii ise sizin elinizdedir. İyi niyetiniz ve yeterince gayretiniz. Sonuncusu, doğru kişiye doğru işi yaptırmaktır. Çok başarılı bir Ar-Ge müdürünü Genel Müdür yapınca, aynı başarıyı alamayabilirsiniz. Buna da, doğru kariyer planı diyoruz.” Dedi.

Programın sonunda Nail Olpak’a, günün anısına Rektör Dalgar tarafından bir hediye takdim edildi. Etkinlik, Yerel Sanatçı Sümer Ezgü ve Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müzik Teknolojileri Bölümü öğrencilerinden oluşan Grup MİX’in konseriyle son buldu.

Kibrya Antik KentiMAKÜTürkiyeBurdurGölhisar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.