Klasik müzik severler için Suna Kan Keman Günleri Ankara'da başladı!

Ankara Devlet Konservatuvarlar Derneği (ADK-DER), Çankaya Belediyesi işbirliği ve Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın desteğiyle Devlet Sanatçısı Prof. Suna Kan’ı anmak üzere 19-26 Ekim tarihleri arasında, bir hafta sürecek Suna Kan Keman Günleri etkinliği Ankara'da başladı.

Açılış konseri 19 Ekim'de Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde şef Prof. Burak Tüzün yönetimindeki ADK-DER Oda Orkestrası ile gerçekleşti.

Konserde, "2. Suna Kan Keman Yarışması" ikincilik ödülüne kazanmış olan genç keman sanatçısı Ece Namlı, Vivaldi’nin ünlü eseri "Dört Mevsim" Keman Konçertosu’nu seslendirdi. Orkestra, Mozart’ın "Küçük Bir Gece Müziği" adlı eserini de seslendirdi.

Şef Prof. Rengim Gökmen yönetimindeki Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası bir konser verdi. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Konser Salonu’nda düzenlenen bu özel konserin solistleri, keman sanatçıları Tayfun Bozok ve Derya Bozok idi.

İkili, Alfred Schnittke’nin "İki Keman İçin Konçertosu"nu seslendirdi. Konserde Prokofiev’in "Romeo ve Juliet" balesinden seçilmiş orkestra eserleri de yer alacak.

Suna Kan Keman Günleri, 24 Ekim günü Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenecek keman ve piyano resitaliyle devam edecek. "1. Uluslararası Suna Kan Keman Yarışması" ikincisi Zornitsa Ilarionova ve uzun yıllar Suna Kan ile resitaller vermiş piyanist Cana Gürmen birlikte eser sunacaklar.

Kapanış konserini ise 26 Ekim günü, 2. Uluslararası Suna Kan Keman Yarışması birincisi Ilgın Top ve piyanist Çağdaş Özkan verecekler.

 

klasik müzikkemanTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.