Mansur Yavaş bizzat duyurdu! Girişimde bulunacak! Her şey çocuklar için

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çocuklara yönelik dijital tehlikeler ve istismara karşı kapsamlı bir çalıştay düzenleyeceklerini duyurdu. Güvenlik, eğitim ve farkındalık artırılacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çocuklara yönelik dijital tehditler ve istismara karşı önemli bir girişimde bulunacaklarını duyurdu. Yeni açılan Çocuk Etkinlik Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada, çocukların güvenliği konusunda kapsamlı bir çalıştay düzenleneceğini açıkladı.

Çocuk Etkinlik Merkezlerine Yenileri Eklendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, çocukların gelişimine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği "Çocuk Etkinlik Merkezleri"ne Gölbaşı, Susuz, Sincan 100. Yıl, Demetevler, Serhat, Beytepe ve Pursaklar bölgelerinde yenilerini ekledi. Bu merkezlerin resmi açılışı, Mansur Yavaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Çocuklara Yönelik Dijital Tehlikelere Karşı Uyarı

Açılış töreninde çocuk istismarları ve dijital mecraların çocuklara yönelik tehditleri üzerine önemli mesajlar veren Mansur Yavaş, şantaj, pedofili ve cinsel istismar gibi suçlara karşı net bir duruş sergiledi. Yavaş, "Dijital platformlar, çocuklarımız için büyük tehlikeler barındırıyor. Suçluların adalet önünde hesap vermesini talep ediyoruz" diyerek, bu konuda harekete geçeceklerinin sinyallerini verdi.

Akademisyenler ve STK'larla Çalıştay Düzenlenecek

Yavaş, çocukların dijital güvenliği konusunda daha geniş bir farkındalık yaratmak amacıyla akademisyenler, yazarlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde bir çalıştay düzenleyeceklerini duyurdu. 2025 yılına kadar kapsamlı bir eylem planı hazırlamayı hedeflediklerini belirten Yavaş, Aralık ayında ulusal çapta bir çocuk sempozyumu gerçekleştireceklerini ifade etti.

Ailelere ve Çocuklara Eğitim Verilecek

Başkan Yavaş, çalıştayın detaylarını paylaşarak ailelerin dijital dünyada çocuklarını daha iyi koruyabilmeleri için eğitimler düzenleyeceklerini açıkladı. "Çocukların internet ortamında karşılaşabileceği tehlikeler konusunda ailelere ve çocuklara eğitim vereceğiz. Bilgisayarları güvenli hale getirmenin yollarını göstereceğiz. Yasaklamalar bu sorunu çözmüyor, eğitimi öncelik haline getirmeliyiz" dedi.

Hijyen Desteği Sürüyor

Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin okullara yönelik hijyen desteğinin devam ettiğini belirten Yavaş, bazı okulların hala bu konuda talepte bulunduğunu söyledi. "Hijyen desteğine ihtiyacı olan tüm okulları temizlemeye devam ediyoruz" dedi.

Mansur YavaşTürkiyeAnkara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.