Ankara'da Minibüs Ücretlerine Zam: Yeni Tarifeler 17 Şubat'ta Yürürlüğe Girecek
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan son düzenleme ile, şehir içi toplu taşıma ücretlerine 17 Şubat Pazartesi gününden itibaren zam yapılacak. Yeni tarifeye göre, otobüs ve metro ücretleri, tam bilet için 26 TL, öğrenci biletleri için ise 13 TL olacak.
Minibüs ücretlerine de zam yapıldı. Şehir içi kısa mesafe minibüs ücreti 25 TL'den 30 TL'ye, en uzun mesafe ise 30 TL'den 35 TL'ye yükseldi. Öğrenciler içinse minibüs ücreti 15 TL'den 20 TL'ye çıkarıldı.
Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yılmazer: “Fiyat Güncellemesi Esnafın Sıkıntılarını Çözemiyor”
Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Murat Yılmazer, yapılan zamların esnafın sıkıntılarını çözmede yeterli olmayacağını belirtti. Yılmazer, “Fiyat güncellemesi esnafın sıkıntılarını çözecek durumda değil. Büyükşehir böyle uygun gördü, umarım vatandaş da olumlu karşılar” diyerek, artan maliyetlerin minibüsçü esnafı üzerinde büyük bir yük oluşturduğunu vurguladı.
Yeni zamlı tarifelerin, toplu taşıma kullanıcıları üzerinde nasıl bir etki yaratacağı ise merak konusu. Esnafın yaşadığı sıkıntıların yanı sıra, vatandaşların bu artışı nasıl karşılayacağı ve toplu taşıma kullanımının bu değişiklikle birlikte ne yönde şekilleneceği önümüzdeki günlerde daha net bir şekilde görülecek. mamak time
Ankara’da sıcaklıkların birden düşmesi ile beraber gece saatlerinde kar yağışı etkili oldu.
Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın görüşmesi sona erdi. Görüşmenin ardından ikili ortak açıklama yaptı.
Ankara Mamak Belediyesi mülkiyeti belediyeye ait çok sayıda işyerini kiraya verecek. Başvurular 18 Mart'ta son bulacak ve ihale 19 Mart'ta yapılacak. Mamak Belediyesi, mülkiyetindeki büfe ve işyerlerini kiraya verecek.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ramazan ayının ilk sahurunu Başkentli gençlerle yaptı.
Ankara Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, yönetimindeki Mamak Belediyesi, kadınlara 8 Mart müjdesi verdi. Mamak Belediyesi’nin yüzme havuzları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlara ücretsiz hizmet verecek
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü olan BAKAP’ta üretilen mısır silajları, Polatlı’da hibe desteğine başvuruda bulunan 42 yaş altı 43 genç üreticiye Polatlı Belediyesi işbirliğiyle dağıtıldı.
Yorumlar (0)