Mansur Yavaş CHP ile yolları ayırdı mı? Vedalaştı mı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP ile fiilen yollarını ayırdı mı? 2028 Cumhurbaşkanlığı adaylığına hazırlanan Yavaş, siyasi sahnede dengeleri değiştirebilir. Detaylar haberde!

Mansur Yavaş CHP ile Yolları Ayırdı mı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile yollarını fiilen ayırmış görünüyor. Gazeteci Zafer Şahin’in Milliyet gazetesindeki köşesinde paylaştığı kulis bilgilerine göre, Yavaş, CHP ile "resmen olmasa da fiilen" köprüleri atmış durumda. Bu önemli siyasi gelişmenin, Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin’in öldürülmesinin gölgesinde kalmış olmasına rağmen, siyasette taşları yerinden oynatacak nitelikte olduğu ifade ediliyor.

İlk Sinyal 7 Eylül'de Geldi

Zafer Şahin’in aktardığına göre, Mansur Yavaş’ın CHP ile yollarını ayırmasının ilk sinyali, 7 Eylül 2024’teki CHP Tüzük Kurultayı'nda geldi. Kurultayda Yavaş, yaptığı konuşmada, “Ben de Ekrem Başkanım gibi sizlere konuşma yapmak isterdim. Ama bana 1 saat önce telefonla bildirdiler. Maalesef biz de buradan fitne ateşine odun atmış oluyoruz” diyerek, CHP ile bir vedalaşma sürecine girdiğini ima etti.

“DEM Parti Varsa, Ben Yokum”

Mansur Yavaş’ın CHP ile gerilimindeki bir diğer nokta ise, 2 Eylül 2024’te HÜDAPAR ve DEM Parti’ye yönelik sert eleştirileri oldu. Yavaş, "Milli bayramlarımız kutlanıyor, ancak bu bayramları kutlamayan iki parti var. Bunlara mesafe konulması gerektiğini düşünüyorum" diyerek, dolaylı olarak CHP’ye bir ültimatom verdi. Zafer Şahin’e göre, Mansur Yavaş bu sözleriyle "DEM Parti varsa, ben yokum" mesajını CHP’ye ve parti içinde etkili iki isme—CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na—verdi.

Mansur Yavaş'ın Hedefi 2028 Cumhurbaşkanlığı

Kulislerde dolaşan bilgilere göre, Mansur Yavaş’ın 2028'de Cumhurbaşkanlığına aday olma niyeti biliniyor. Yavaş’ın yıl sonuna kadar CHP’den ayrılarak, "bağımsız belediye başkanı" sıfatıyla seçime kadar yoluna devam edeceği öngörülüyor. Hatta yerini bırakacağı ismin Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan olduğu konuşuluyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Rolü

Zafer Şahin, Mansur Yavaş’ı CHP’de tutabilecek tek siyasi figürün Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söylüyor. Şahin, Kılıçdaroğlu'nun iki önemli belediye başkanı Yavaş ve İmamoğlu için kilit bir rol oynadığını belirtiyor.

2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlık sürecinde Mansur Yavaş’ın CHP’den tamamen ayrılacağına dair güçlü işaretler var. Siyasette dengeleri değiştirecek bu gelişme, önümüzdeki dönemde Türkiye’nin siyasi sahnesini yeniden şekillendirebilir.

Mansur YavaşTürkiyeAnkara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.