Menzil'de miras kavgası! Gözler Menzil'de kurulan mahkemede

Adıyaman'da Menzil Tarikatı'nda liderlik ve miras konularında gerilim artıyor. Hakem heyetinin karar vereceği davada, Abdulbaki Erol’un oğulları arasındaki çatışma mahkemeye taşındı.

Adıyaman'da faaliyet gösteren Menzil tarikatında, tarikat liderliği ve mülk paylaşımı konusundaki gerginlik tırmanıyor. Tarikatın sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, “Miras, köy, ilim ve irşad mekanlarının durumu dahil tüm ihtilaflı konuların değerlendirilmesi ve hükme bağlanması hususunda bir hakem heyeti tayin edilmiştir” ifadelerine yer verildi. Bu açıklamayla, tarikat lideri Abdulbaki Erol’un Temmuz 2022’deki vefatından sonra oğulları arasında ortaya çıkan çekişmenin, tarikat içinde kurulan özel bir mahkemede çözüme kavuşturulacağı netlik kazandı.

Cemaat Huzurunda Toplantı Gerçekleştirildi

Geçtiğimiz hafta, Menzil Camii’nde düzenlenen bir toplantıda cemaate açık bir şekilde bu sürecin detayları paylaşıldı. Toplantıda, Abdulbaki Erol’un üç oğluna atıfta bulunularak, miras paylaşımı ve tarikat liderliğine ilişkin konuların cemaat önünde tartışmaya açıldığı öğrenildi. Tarikatın sosyal medya hesabında yer alan açıklamada, “Rahmetli Gavsımızın mahdumları; miras, köy, ilim ve irşad mekanlarının durumu dahil tüm ihtilaflı konuları değerlendirecek bir hakem heyeti tayin etti” denildi.

Hakem Heyeti Tarikat İçinde Yetkili Kabul Edildi

Abdulbaki Erol’un oğulları arasında yaşanan liderlik rekabetinin çözümünde, “Gavsımızın üç halifesi” olarak anılan üç kardeşin onayı ile seçilen hakem heyeti, tartışmalı konulara hüküm verme yetkisine sahip olacak. Erol’un oğullarının müritleri arasında yaşanan tansiyonun tarikat üyeleri tarafından da dikkatle izlendiği belirtiliyor.

Aile İçi Çatışma Görüntülere Yansıdı

Abdulbaki Erol’un vefatından sonra üç oğlu da liderlik iddiasında bulunarak kendi taraftarlarını topladı. Bu süreçte, müritlerin birbirlerine karşı tutumları sertleşirken, yaşanan atışmalar kameralar önünde de görüldü. Erol kardeşlerin taraftarlarının, sık sık karşılıklı mekânları bastıkları ve liderlik iddialarını dile getirdikleri görüntüler gündeme gelmişti.

Miras Kavgası Mahkemede Karara Bağlanacak

Menzil’deki miras çatışmasının nasıl bir sonuca varacağı, tarikatın kendi kurduğu özel mahkemede alınacak kararlarla netleşecek. Öne sürülen hakem heyetinin alacağı kararların taraflarca kabul edilip edilmeyeceği ise merak konusu.

MenzilmirasTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.