Menzil'de miras kavgası! Gözler Menzil'de kurulan mahkemede

Adıyaman'da Menzil Tarikatı'nda liderlik ve miras konularında gerilim artıyor. Hakem heyetinin karar vereceği davada, Abdulbaki Erol’un oğulları arasındaki çatışma mahkemeye taşındı.

Menzil'de miras kavgası! Gözler Menzil'de kurulan mahkemede

Adıyaman'da faaliyet gösteren Menzil tarikatında, tarikat liderliği ve mülk paylaşımı konusundaki gerginlik tırmanıyor. Tarikatın sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, “Miras, köy, ilim ve irşad mekanlarının durumu dahil tüm ihtilaflı konuların değerlendirilmesi ve hükme bağlanması hususunda bir hakem heyeti tayin edilmiştir” ifadelerine yer verildi. Bu açıklamayla, tarikat lideri Abdulbaki Erol’un Temmuz 2022’deki vefatından sonra oğulları arasında ortaya çıkan çekişmenin, tarikat içinde kurulan özel bir mahkemede çözüme kavuşturulacağı netlik kazandı.

Cemaat Huzurunda Toplantı Gerçekleştirildi

Geçtiğimiz hafta, Menzil Camii’nde düzenlenen bir toplantıda cemaate açık bir şekilde bu sürecin detayları paylaşıldı. Toplantıda, Abdulbaki Erol’un üç oğluna atıfta bulunularak, miras paylaşımı ve tarikat liderliğine ilişkin konuların cemaat önünde tartışmaya açıldığı öğrenildi. Tarikatın sosyal medya hesabında yer alan açıklamada, “Rahmetli Gavsımızın mahdumları; miras, köy, ilim ve irşad mekanlarının durumu dahil tüm ihtilaflı konuları değerlendirecek bir hakem heyeti tayin etti” denildi.

Hakem Heyeti Tarikat İçinde Yetkili Kabul Edildi

Abdulbaki Erol’un oğulları arasında yaşanan liderlik rekabetinin çözümünde, “Gavsımızın üç halifesi” olarak anılan üç kardeşin onayı ile seçilen hakem heyeti, tartışmalı konulara hüküm verme yetkisine sahip olacak. Erol’un oğullarının müritleri arasında yaşanan tansiyonun tarikat üyeleri tarafından da dikkatle izlendiği belirtiliyor.

Aile İçi Çatışma Görüntülere Yansıdı

Abdulbaki Erol’un vefatından sonra üç oğlu da liderlik iddiasında bulunarak kendi taraftarlarını topladı. Bu süreçte, müritlerin birbirlerine karşı tutumları sertleşirken, yaşanan atışmalar kameralar önünde de görüldü. Erol kardeşlerin taraftarlarının, sık sık karşılıklı mekânları bastıkları ve liderlik iddialarını dile getirdikleri görüntüler gündeme gelmişti.

Miras Kavgası Mahkemede Karara Bağlanacak

Menzil’deki miras çatışmasının nasıl bir sonuca varacağı, tarikatın kendi kurduğu özel mahkemede alınacak kararlarla netleşecek. Öne sürülen hakem heyetinin alacağı kararların taraflarca kabul edilip edilmeyeceği ise merak konusu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'daki 15 yaşındaki genç hayalindeki projeyi hayata geçirdi
Bölgesel

Antalya'daki 15 yaşındaki genç hayalindeki projeyi hayata geçirdi

Antalya'nın Akseki ilçesinde Şahinler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Samet Girgin, yaz tatilinde eczanede çıraklık yaparak kazandığı para ile hayalindeki projeyi hayata geçirerek, hurdalıktan topladığı malzemelerden enerjisini güneşten alan 65 kilometre menzilli araç yaptı.

Türk İslam aleminin acı kaybı...
Bölgesel

Türk İslam aleminin acı kaybı...

Menzil Şeyhi Gavsı Sani Sultan Seyyid Abdulbaki El-Hüseyni, bugün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Avrupa Miras Günlerine özel etkinlikler düzenledi
Etkinlik

Ankara Büyükşehir Belediyesi Avrupa Miras Günlerine özel etkinlikler düzenledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 21-22 Eylül Avrupa Miras Günleri kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Avrupa Ulusal Kültür Enstitüleri Ağı öncülüğünde ve Fransız Kültür Enstitüsü organizatörlüğünde gerçekleştirilen Avrupa Miras Günleri’ne Ankara Miras Şantiye Gezileri ve Ankara Kalesi’nde Hazine Avı etkinliği ile katılırken, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ise heykeltıraş Metin Yurdanur’un kent merkezinde bulunan eserlerini vatandaşlara tanıttı.

Salda Gölü, dünyanın en önemlileri arasında! '100' listesine girdi
Bölgesel

Salda Gölü, dünyanın en önemlileri arasında! '100' listesine girdi

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü, Uluslararası Jeoloji Bilimleri Birliği tarafından 2024 yılı “100 Jeolojik Miras” listesine girmeye hak kazandı.

Hiç görmediği babasının ölümü ardından reddi miras yapmayan kadına 800 bin borç miras kaldı
Bölgesel

Hiç görmediği babasının ölümü ardından reddi miras yapmayan kadına 800 bin borç miras kaldı

Bursa'da hiç görmediği babasından kendisine miras olarak 800 bin TL borç kalan Fatma Karaca, bunu ödeyecek maddi durumunun olmadığını söyledi.

Eski Başbakan  Bülent Ecevit meğerse Çok Zengin miş malı nereye bağışlamış  ama .....Kim Çökmüş
Yaşam

Eski Başbakan Bülent Ecevit meğerse Çok Zengin miş malı nereye bağışlamış ama .....Kim Çökmüş

Ecevit 1992’de açtığı davayı, 2005’te kazandı. Ardından dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e giderek mirasını Türk hacılarının hizmetine sunmak üzere devlete bağışlamak istediğini söyledi. Konu Diyanet İşleri Başkanlığı’na iletildi ancak bu yönde herhangi bir adım atılmadı. Bu arada Suudiler 2 milyar dolar değerindeki araziyi istimlak edip parası ödemedi.