Mülkiye Başmüfettişi Ali Çalgan, Çorum Valiliğine Atandı

Resmi Gazete' de yayımlanan atama kararıyla Mülkiye Başmüfettişi Ali Çalgan, Çorum Valiliğine atandı. İşte Ali Çalgan'ın kariyeri ve atama detayları.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararıyla, Mülkiye Başmüfettişi Ali Çalgan'ın Çorum Valiliği'ne atanması resmiyet kazandı. 19 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 16 ilin valisi değişti. Bu değişiklikle Mülkiye Başmüfettişi Ali Çalgan, Çorum Valiliği görevine atandı.

Çorum Valisi Ali Çalgan Kimdir?

Çorum Valisi olarak atanan Ali Çalgan 1966 Malatya/Doğanşehir doğumludur.

Malatya/Yeşiltepe ilkokulu ve Turan Emeksiz Lisesi’nden sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1987 yılında mezun olmuştur.

Kaymakam adayı olarak başladığı mülki idare amirliği görevine Bursa, Çankırı ve Sinop illerindeki rotasyonundan sonra

Rize/Derepazarı, Van/Çatak ve Ordu/Kumru ilçelerindeki kaymakamlık görevleriyle devam etmiştir.

Daha sonra Mülkiye Teftiş Kurulunda Başmüfettiş ve Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini ifa ederken 19/09/2024 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan valiler kararnamesi ile Çorum Valisi olarak atanmıştır.

atamaAli ÇalganTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.