Resmi açıklama geldi! Bugün ödemeler hesaplarda

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 10 Haziran 2024'e kadar ürünlerini teslim eden buğday ve arpa üreticilerine ödemeleri bugün itibarıyla hesaplarına yatırmaya başladı. Ödemeler hakkında detaylı bilgi haberimizde.

TMO Ürün Ödemeleri Bugün Hesaplara Yatıyor!

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), buğday ve arpa gibi ürünlerini 10 Haziran tarihine kadar teslim eden çiftçilere ödemelerin bugün itibariyle banka hesaplarına yatırılacağını duyurdu. TMO'nun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "10 Haziran 2024'e kadar TMO'ya ürünlerini teslim eden üreticilerin ürün bedelleri bugün itibariyle hesaplarına aktarılmıştır. Ödeme yapılan üreticiler SMS mesajı ile bilgilendirilmektedir. Ödemeler periyodik olarak devam edecektir," denildi.

Bakan Bolat'tan Kooperatiflere Müjde

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, kooperatiflere yönelik yeni bir hibe destek paketini duyurdu. Bu paket kapsamında kooperatiflere sağlanacak hibe desteği 408 bin lira olarak belirlendi. Bakan Bolat, hibe desteği için "Müjdemiz olsun" ifadesini kullanarak, başvuruların son tarihinin 31 Temmuz olduğunu açıkladı.

Kooperatif Destek Programı (KOOP-DES)

Bakan Bolat, "Ticaret Bakanlığı olarak, Kooperatiflerin Desteklenmesi Programımız (KOOP-DES) kapsamında, kooperatiflerimize projeleri bazında nakdi destekler sağlamaya devam ediyoruz," dedi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kooperatiflerin mal alımlarında 400.000 liraya, hizmet alımlarında 60.000 liraya, nitelikli personel istihdamında bir personel için yıllık 204.000 liraya ve iki personel için yıllık 408.000 liraya kadar hibe desteklerinden faydalanabileceğini belirtti.

Bakan Bolat, "Ticaret Bakanlığımız görev alanında yer alan tüm kooperatiflerimize ve üst kuruluşlarına açık olan program kapsamındaki proje başvuruları, 31 Temmuz 2024 tarihine kadar Ticaret İl Müdürlüklerimize yapılabilecektir," şeklinde açıklama yaptı.

TMOödemeTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.