Sadece 1 yıl durdu, büyük etki bıraktı! Projeler yarım kaldı

Burdur’da bir yıllık görev süresinin ardından sessizce veda eden Vali Türker Öksüz, turizm başta olmak üzere kentin gelişimi için önemli projeler başlattı. Yarım kalan projelerin akıbeti merak konusu.

Kars’ta ki 5 yıllık görev süresinin ardından Burdur’a atanan ve 18 Ağustos 2023'te göreve başlayan Vali Türker Öksüz, Burdur'da bir yıllık görevinin ardından, 19 Eylül'de yayımlanan Valiler Kararnamesi sonrası veda töreni istemeden sessiz sedasız, kentten ayrıldı. Göreve geldiği ilk günden itibaren vatandaşların sevgisini kazanan, halkla iç içe samimi içten yapıcı bir yönetim anlayışı sergileyen Öksüz, özellikle turizm projeleriyle dikkat çekmişti.

Vali Öksüz’ün Yarım Kalan Projeleri Ne Olacak?

Vali Türker Öksüz, görev süresince Burdur’un turizmi başta olmak üzere birçok alanda kalıcı gelişim sağlayacak projeler üzerinde çalıştı. Yeşilova ilçesindeki dünyaca ünlü Salda Gölü’nde hayata geçirdiği balon turizmi projesi büyük beğeni toplarken, Burdur’un en büyük eksikliklerinden biri olan Burdur - Antalya - Fethiye Karayolu üzerinde AVM ve oteli kapsayan proje ile kentin önemli bir eksiğini gidererek, yıllardır konuşula gelen yol ekonomisine büyük katkı sağlamayı hedefliyordu.

Öksüz'ün hazırladığı diğer projeler arasında, Burdur eski İl Özel İdaresi Binası ve meydanı içine alan, kapsamlı bir meydan projesi ile, Burdur Gölü kenarında sosyal ve spor tesislerini içeren çok kapsamlı vizyon bir proje bulunuyordu.

Burdur'un çehresini değiştirecek, şehirdeki sosyal eksiklikleri giderecek, aynı zamanda turizm potansiyelini artırmayı amaçlayan bu projeler, Vali Öksüz’ün ayrılmasıyla birlikte akıbetleri merak konusu olacak.

Türker Öksüz'ün Ardından Burdur’da Neler Olacak?

Burdur’da sadece bir yıl görev yapmasına rağmen büyük bir etki bırakan Vali Öksüz, şehre veda ederken herhangi bir tören düzenlenmedi. Vali Öksüz’ün hazırlattığı projeleri ve kent için harcadığı emeklerin yanı sıra, halkla iç içe oluşuyla vatandaşların gönlünde taht kurdu. Ancak, onun gidişiyle birlikte yarım kalan projelerin geleceğinin ne olacağı merakla bekleniyor.

Türker ÖksüzTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.