Son Dakika Ankara’da TUSAŞ’taki saldırıyı PKK’nin askeri kanadı üstlendi

Saldırıda, TUSAŞ'ta kalite kontrol görevlisi olarak görev yapan Cengiz Coşkun, Makina Mühendisi Zahide Güçlü, TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canbaz, Güvenlikçi Atakan Şahin Erdoğan ile taksi şoförü Murat Arslan’ın hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

 PKK’nin askeri kanadı HPG, Ankara’da TUSAŞ’taki saldırıyı üstlendi. Saldırının "Ölümsüzler Taburu" adlı grup tarafından düzenlendiği bilgisine yer verildi.

23 Ekim’de Ankara’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) saldırı düzenlendi.

Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıda 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 22 kişi yaralandığını açıklamıştı.

Saldırıda, TUSAŞ'ta kalite kontrol görevlisi olarak görev yapan Cengiz Coşkun, Makina Mühendisi Zahide Güçlü, TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canbaz, Güvenlikçi Atakan Şahin Erdoğan ile taksi şoförü Murat Arslan’ın hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

PKK'nin askeri kanadı HPG, saldırıyı üstlendi.

"Eylemin Türkiye’de son ayda tartışılan siyasal gündemle asla bir ilişkisi yoktur"

Saldırıyı düzenleyen HPG üyelerinin “Asya Ali” kod adlı İzmir doğumlu Mine Sevjin Alçiçek ile “Rojger Helin” kod adlı Şırnak doğumlu Ali Örek oldukları belirtildi.

Eylemin "Ölümsüzler Taburu" tarafından yapıldığı belirtilirken eylemin "çözüm süreci tartışmaları" ile ilgisi olmadığı kaydedildi ve "Uzun bir süre önce planlanıp başarıyla uygulanan bu eylemin Türkiye’de son ayda tartışılan siyasal gündemle asla bir ilişkisi yoktur" denildi.

"Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı" imzasıyla yapılan ve Telegram üzerinden verilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“23 Ekim Çarşamba günü saat 15:30 sularında Ankara’da bulunan TUSAŞ yerleşkesine dönük gerçekleşen fedai eylem, Ölümsüzler Taburu’nun bir otonom timi tarafından yapılmıştır. Yüksek bir kararlılık, yaratıcı yetenek ve Apocu fedai ruhla gerçekleşen bu tarihi eylemin kahramanları Asya Alî -Mine Sevjin Alçiçek ve Rojger Hêlîn-Ali Örek yoldaşlardır.

Uzun bir süre önce planlanıp başarıyla uygulanan bu eylemin Türkiye’de son ayda tartışılan siyasal gündemle asla bir ilişkisi yoktur. Ölümsüzler Taburu, prensip olarak sık sık eylem yapmaz. Ancak zaman zaman önemli ve stratejik hedeflere dönük güncel gündemlerden ziyade Türk devlet iktidarının soykırımcı uygulamaları, katliamları ve tecrit uygulamalarına karşı uyarı ve mesaj içerikli fedai eylemleri hayata geçirir. Yapılan bu eylem de bu çerçevede Kürdistan’daki uygulamalara karşı yapılmıştır. Denildi kaynak Rudaw

TeröristTUSAŞPKKRudawTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.