Ünlü gurme Vedat Milor lüks restoranları bir yana o lokantaları bir yana koydu. Bakın Vedat Milor ne dedi?

Ünlü gastronom ve gurme Vedat Milor, Türk yemekleri ile ilgili çok ilginç açıklamalarda bulundu. Lüks restoranların her zaman yemek konusunda iyi olmayabileceğini, lezzetle konforun her zaman yan yana olmadığını belirten Milor, bakın daha çok hangi lokantaları beğeniyor!

En leziz yemekler ya sanayide ya küçük lokantalarda

"En leziz yemekler ya kıyıda köşede kalmış küçük lokantalarda ya da sanayide..." dedi. Milor kendi köşesinde, genelde içkisiz, hızlı yemek yenen mekanlarda iyi yemek bulunduğunu ifade ederek şöyle dedi: " O mekanlara kız arkadaşını götürüp romans yaşayamazsın. Meyhanelerde olduğu gibi grup halinde gidip sohbet de edemezsin. Bir saatten az zamanda yer, kalkarsın. Ama tabii ki istisnaları olan bir genelleme yaparsak lüks ve rahat lokantalarda bulamayacağın kaliteyi bulur ve nefis yemekler yersin."

Yağlı yemek sevilmiyor

Vedat Milor, çoğu restoranda "Müşteri yağlı yemek sevmiyor." dendiği için kuyruk yağı, kuzu eti, keçi eti ile yemek yapılmadığını, kuru kuru dana eti ile yemek pişirildiğinden dert yanarak "Oysaki bu dedğim küçük lokantalar ve sanayi lokantaları her yemeği usulüne uygun etten yapıyor." dedi.

Antalya piyazı

Milor yazısının devamında sözü Antalya'nın meşhur piyazına getiriyor. "Muazzam bir iştah açıcı. Belki şu eklenebilir: “Dikkat dikkat! Alışkanlık yaratır. Antalya’da yaşamıyorsanız hayatınızda yokluğu moral bozukluğuna neden olabilir.”

yeme içmeyemeklerTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.