Yaşlı Ağaçlara neden paslı çivi çakılır işte cevabı

Köylerde bulunan eski ağaçlara sık sık paslı çivilerin çakıldığına şahit olmuş olabilirsiniz. Başlangıçta oldukça anlamsız görünen bu durum

NEDEN YAŞLI AĞAÇLARA PASLI ÇİVİ ÇAKARIZ? Ağaç ve bitkileri gençleştirerek gelecek yıl erkenden çiçek açmasını sağlıyor: Tek bir paslı çivi yetiyor

Köylerde bulunan eski ağaçlara sık sık paslı çivilerin çakıldığına şahit olmuş olabilirsiniz. Başlangıçta oldukça anlamsız görünen bu durum, ağaçların çiçek açma sürecini anladığınızda sizin için de mantıklı gelecek. Bahçedeki ağaç ve bitkileri gençleştirmek için ihtiyacınız olan tek şey ise paslı birkaç çivi.

Sonbaharın başlamasıyla birlikte birçok çiçek ve bitki için hasat dönemi sona erdi.

Gelecek yılın mayıs ayında başlayacak yeni hasat sürecini hızlandırmak için budama işlemleri yapılırken, tecrübeli bahçıvanlar başta elma ağaçları olmak üzere birçok yaşlı ağacın gençleştirilmesi için oldukça etkili bir yönteme başvuruyor.

Uzmanlar, özellikle meyve veren ağaçların belirli bir yaştan sonra yavaş yavaş solmaya başladığını hatırlatarak, bu durumun daha az meyve üretilmesine, ve ağaçların hastalığa maruz kalmasına neden olduğunu vurguladı. Ancak ağaçları gençleştirecek adımları uygulayarak gelecek yıl oldukça gür ve canlı meyvelere ulaşabilirsiniz.

Bu etkili yöntemi uygulamak için ihtiyacınız olan şeyler oldukça sınırlı. Birkaç paslı çiviyi ağacın gövdesine çakmanız yeterli olacaktır. Bu uygulama ile ağaçlar aşırı strese maruz kalacak ve bu durum ağacın yaşam sürecini uzatmak için yeni sürgünler üretmesine neden olacaktır.

Söz konusu yöntemin temelinde, ağaçların ciddi bir stres yaşadığında tüm enerjisini yaşam ömrünü uzatmak için harcaması yatıyor. İlk uygulamada sonuç neredeyse hiç fark edilmese de, gelecek yıl başlayacak hasat döneminde görülecek hasat sizi oldukça şaşırtacak.

Ölmez Ağacın Çocukları

TarımAğaçÇiviÇiçekTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.