Yenidoğan çetesi hakkında konuşan Sağlık Bakanı Dervişoğlu

Sağlık Bakanı Kemal Dervişoğlu soruşturmayı Gizli yürütmek zorundaydık, gizli yapmasaydık bunları yakalayamazdık tutuklulardan 4'ü bizim elemanımız, il sağlık müdürlüğünde çalışıyordu.”

Yenidoğan Çetesi hakkında konuşurken çok üzgün olduğunu belirten Sağlık Bakanı Kemal Dervişoğlu, “Bebeklerimizi maalesef bakmamış, bakamamış ve onların ölümüne sebebiyet vermiş bir cani çeteden bahsediyoruz.” dedi.

“Bu Yenidoğan Çetesi’yle ilgili 2023 Mart sonu gibi ihbar geliyor. Bizim ekiplerimiz ilgili sağlık yerlerine gidip denetliyorlar. Net bir delil bulamıyorlar ama ‘Burada bir sıkıntı var’ diye bana geliyorlar.

Bir tane CİMER başvurusuyla çeteyi çökerttik. İnsanlarımız bize güvensinler, her türlü şikayeti değerlendiriyoruz.

Biz bu operasyonu 4 kişiyle başlattık. Aynı zamanda da denetlemeye devam ettik bu hastaneleri. 112 sevk etmedik. Bebek sevki yaptırmamaya çalıştık.

Gizli yürütmek zorundaydık, gizli yapmasaydık bunları yakalayamazdık tutuklulardan 4'ü bizim elemanımız, il sağlık müdürlüğünde çalışıyordu.”

Yenidoğan çetesiSağlık BakanıÖzel HastaneyeTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.