Ankara / Keçiören

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan güreşe tam destek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan güreşe tam destek Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen ‘1. Geleneksel Taha Akgül Karakucak Güreşleri’ açılış etkinliğine katılan Başkan Mansur Yavaş, “Dünyada yapılan bütün yarışmalarda en fazla adını duyuracağımız, şampiyonluk çıkaracağımız spor; Ata sporumuz güreştir. Bunun da en güzel yolu güreşe destek olmak” dedi...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan güreşe tam destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Keçiören Belediyesi iş birliğinde, Cumhuriyet tarihinin en büyük güreşleri olan “1. Geleneksel Taha Akgül Karakucak Güreşleri” başladı.

Paris Olimpiyatları’nda jübilesini yapan ASKİ Sporlu Milli Güreşçi Taha Akgül onuruna Bağlum Stadı’nda düzenlenen programa; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, ilçe belediye başkanları, büyükelçiler, siyasi partilerin temsilcileri, il başkanları, şampiyon güreşçi Taha Akgül ve adını dünya güreş tarihine altın harflerle yazdırmış olan Ahmet Ayık katıldı.

YAVAŞ: “ATA SPORUMUZ GÜREŞİ DESTEKLEMEK İSTİYORUZ”

1500’ün üzerinde sporcunun katılımıyla başlayan ve Yıldılar, Gençler ile Büyükler olmak üzere 3 kategoride düzenlenen programın açılışında konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Keçiören Belediye’mizin öncülüğünde ve Ankara Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle biz bu ata sporumuzu desteklemek, yeni Ahmet Ayıklar, Mahmut Atalaylar, Taha Akgüller, Rızalar yetişsin istiyoruz. Dünyada yapılan bütün yarışmalarda Türk bayrağını göndere çıkarılıp gözyaşları içerisinde İstiklal Marşı’mızı söylemek istiyoruz. Bunun da en güzel yolu güreşe destek” dedi.

Müsabakalara Türkiye’nin dört bir yanından sporcuların katıldığını vurgulayan Yavaş, “Bugün Türkiye’nin her yerinden gelen 1500’ün üzerindeki sporcuyla başlıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda geleneksel hale gelecek olan ve çok daha fazla sporcunun katılımıyla artık başarılar bizim olacak” ifadelerini kullandı.

“DÜNYADA EN FAZLA ŞAMPİYONLUK ÇIKARACAĞIMIZ SPOR GÜREŞ”

Güreşin atalarımızdan geldiğini, genlerimizde var olduğunu belirterek açıklamalarını sürdüren Yavaş, “Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar bütün coğrafyada güreşin çeşitli şekilleri binlerce yıldır devam ediyor. Bu bizim ata sporumuz. Dolayısıyla dünyada yapılan bütün yarışmalarda en fazla adını duyuracağımız şampiyonluk çıkaracağımız spor, ata sporumuz güreştir. Gerek Uşak Güreşi, Karakucak, Yağlı Güreş, güreşin her türlüsü bizim genlerimizde var” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN, TÜRK MİLLETİNİN İSMİNİN DÜNYA SAHNESİNDE ANILMASINI İSTİYORUM”

Yavaş, güreş sporuna katkı veren herkese teşekkürlerini sunarak, şunları kaydetti:

“Ben buraya emek veren herkese, katılan herkese, güreş sporuna şimdiye kadar katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum. Ve er meydanına çıkacak bütün güreşlerimize başarılar diliyorum. İnşallah bundan sonra da çok daha güzel bir şekilde, güzel başarılarla, Türkiye’nin, Türk milletinin isminin dünya sahnesinde anılması dileğiyle.”

ÖZARSLAN: “KARAKUCAK GÜREŞLERİ, AZİZ TÜRK MİLLETİNİN ASALETİNİ, YİĞİTLİĞİNİ YANSITAN EN KADİM SPORLARIMIZDANDIR”

Konuşmasında güreşin Türk milleti için anlamına dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, “Bugün burada milletimizin köklü tarihinden gelen ve özümüzde yer eden Karakucak vesilesiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Karakucak Güreşleri, aziz Türk milletinin asaletini, yiğitliğini, mücadeleci ruhunu yansıtan en kadim sporlarımızdandır. Ata sporumuz güreş, bizlere sadece bir spor dalı olmanın ötesinde; birlik ve beraberliğimizi, dayanışma ruhumuzu bir araya koyan bizim kadim spor geleneğimizdir. Bu şanlı günün yüce Türk milletimize, Ankara’mıza, Türk güreşine hayırlı olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene…” diye konuştu. BHA Ankara 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Ankara Kent Konseyi Yüksek İstişare Kurulundan konuşan  Başkan Mansur Yavaş ;“Birlikte başarabiliriz”
Bölgesel

Ankara Kent Konseyi Yüksek İstişare Kurulundan konuşan Başkan Mansur Yavaş ;“Birlikte başarabiliriz”

Ankara Kent Konseyi Yüksek İstişare Kurulu ‘Sokak Hayvanları’ ve ‘Kentsel Alanların Geliştirilmesi’ gündemiyle toplandı

Mansur Yavaş, eğitimde fırsat eşitliği sağlıyor! Ankara Büyükşehir'den bir ilk daha
Bölgesel

Mansur Yavaş, eğitimde fırsat eşitliği sağlıyor! Ankara Büyükşehir'den bir ilk daha

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım alan ailelerin ilkokula başlayan çocuklarına okul kıyafeti desteği sağladı. Mansur Yavaş'tan eğitimde fırsat eşitliği için yeni projeler.

“Bu insanları mağdur etmeye kimsenin hakkı yok"
Etkinlik

“Bu insanları mağdur etmeye kimsenin hakkı yok"

“Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” çerçevesinde uzun yıllardır evlerinden uzak kalan hak sahipleri, yeni konutlarına kavuşmaya devam ediyor. Detaylar haberimizde..

Başkan Yavaş'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
Yaşam

Başkan Yavaş'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık uğruna verdiği eşi benzeri bulunmayan mücadelenin en etkileyici simgelerinden biridir” dedi. Detaylar haberimizde..

Öztürk, eleştirilere sert yanıt verdi, bakın neler söyledi
Bölgesel

Öztürk, eleştirilere sert yanıt verdi, bakın neler söyledi

Yetkin Öztürk, Mansur Yavaş'ı savunduğu açıklamalara gelen eleştirilere sosyal medya üzerinden sert yanıt verdi.

Ankara Büyükşehir'den " Farklı Mesleki Disiplinler Yönünden Triyaj " Sempozyumu
Yaşam

Ankara Büyükşehir'den " Farklı Mesleki Disiplinler Yönünden Triyaj " Sempozyumu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kent Konseyi, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Afet Araştırmaları Derneği iş birliği ile “Farklı Mesleki Disiplinler Yönünden Triyaj” sempozyumu düzenlendi. 2 gün süren sempozyumda 12 farklı oturumda afetlerle ilgili çeşitli görüşler masaya yatırılırken 17 Ağustos 1999 depremi de 25.yılında anıldı. Detaylar haberimizde..