Ankara

Ankara Kent Konseyi Yüksek İstişare Kurulundan konuşan Başkan Mansur Yavaş ;“Birlikte başarabiliriz”

Ankara Kent Konseyi Yüksek İstişare Kurulu ‘Sokak Hayvanları’ ve ‘Kentsel Alanların Geliştirilmesi’ gündemiyle toplandı

Ankara Kent Konseyi Yüksek İstişare Kurulundan konuşan  Başkan Mansur Yavaş ;“Birlikte başarabiliriz”

Ankara Kent Konseyi Yüksek İstişare Kurulu toplandı; Mansur Yavaş: “Birlikte başarabiliriz”
Ankara Kent Konseyi’nin temmuz ayında gerçekleşen ve katılımcılık rekoru kırılan Olağan Genel Kurulu sonrasında ilk Yüksek İstişare Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Ankara Büyükşehir Belediye Bakanı Mansur Yavaş’ın da katıldığı toplantıda sokak hayvanları ve kentsel alanların geliştirilmesi konuları ele alındı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara’nın çok özellikli ülkemizin başkent olması sebebiyle nasıl diğer ülke başkentleri ile yarışır hale getiririz, nasıl bir vizyon ortaya koyarız? Buna tek kişinin aklı yetmez, gücüde yetmez. Bunu birlikte başarabiliriz” dedi.

 

Ankara Kent Konseyi Yüksek İstişare Kurulu ‘Sokak Hayvanları’ ve ‘Kentsel Alanların Geliştirilmesi’ gündemiyle toplandı

 

Ankara Kent Konseyi binasında gerçekleşen toplantıya ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Eski TBMM Genel Sekreteri Prof. Dr. Necdet Basa, Ankara Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, Ankara Eski Milletvekili Şevket Bülent Yahnici, Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Leyla Özgener, Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Dr. Süleyman Basa ile İstişare Kurulu üyeleri katıldı.

 

YILMAZ: ANKARA DEMOKRASİNİN MABEDİDİR

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz toplantının açılışında yaptığı konuşmada demokrasinin mabedi olan Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ilk seçildiği dönemde yaptığı ortak akıl çağrısını hatırlattı. Türkiye demokrasisinden bir örnek veren Yılmaz şöyle konuştu:

“Okuldaki sınıf başkanlarında, muhtarlarda da olur. ‘Seçildiğime göre kutsanmışım, sana ihtiyacım yok’ derler. Kalan yüzde 50’nin ihtiyacını da anlamam gerekiyor. Kendi aklına güvenen başkasının aklından rahatsız olmaz. Ankara Kent Konseyi’nin, Türkiye’de değil Dünyanın değişik kesimleri tarafından takip edilen demokrasi çığlığının organizasyonun merkezi olarak algılanmasının nedeni bu çağrıdır”

 

YAVAŞ: BİRLİKTE BAŞARABİLİRİZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş kentlerin insanlara ait olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Kentler ne siyasi partilere ait ne belediye başkanlarına nede sivil toplum kuruluşlarına aittir. İster tüzel ister özel kişilik olsun kentin sahibi insanlardır. Kent yönetiminde sadece ve sadece seçtiği insanı şu yetkiyi veriyor. ‘Ben sana bütçeyi emanet ediyorum, bunun da benim istediğim doğrultuda harca’ diyor. Belediye başkanları maaşıyla sizden aldığı bütçeyi yöneten insandan başka bir şey değildir. Bu Cumhurbaşkanı içinde söz konusudur. Bütçeyi nasıl harcayacağımıza birlikte karar vermemiz gerekiyor. Sadece bütçeyi harcamak değil aynı zamanda kentte var olan değerleri nasıl ileriye götürürüz, nasıl onları canlı tutarız, gelecek kuşaklara aldığımız emaneti nasıl aktarırız? Ankara’nın çok özellikli ülkemizin başkent olması sebebiyle nasıl diğer ülke başkentleri ile yarışır hale getiririz yani nasıl bir vizyon ortaya koyarız? Buna tek kişinin aklı yetmez, gücüde yetmez. Bunu birlikte başarabiliriz. Her konunun uzmanları ile ben talimat verdim, stratejik planlama hazırlanırken ilgili daire başkanı arkadaşlarımız Ankara Kent Konseyi le birlikte çalışmasını istedim”

 

GÜNDEMLER GÖRÜŞÜLDÜ

Yüksek İstişare Kurulu Üyelerinin kendilerini tanıttığı toplantıda sokak hayvanları ile ilgili Ankara Veterinerler Odası Başkanı Ahmet Baydın ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal sunum gerçekleştirdi.

 

Toplantıda ayrıca Kentsel Alanların Genişletilmesi konusunda ise İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Metin Şenbil sunum yaptı.

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 'Farklı Perspektiflerden Afet' paneli gerçekleştirildi
Etkinlik

'Farklı Perspektiflerden Afet' paneli gerçekleştirildi

Ankara Kent Konseyi tarafından ve Mamak Belediyesi ev sahipliğinde 'Farklı Perspektiflerden Afet' paneli düzenlendi.

Türkiye-Azerbaycan Ankara Forumu; ‘Batı Azerbaycan’ın Kültürel Mirası’ konuşuldu
Dünya

Türkiye-Azerbaycan Ankara Forumu; ‘Batı Azerbaycan’ın Kültürel Mirası’ konuşuldu

Ankara’da, Azerbaycan Kültür Bakanlığı, Azerbaycan Türkiye Evi, Azerbaycan Türk Kadın Birliği ve Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) tarafından “Batı Azerbaycan’ın Kültürel Mirası Uluslararası Düzeyde” temasıyla Türkiye-Azerbaycan Ankara Forumu düzenlendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Aycan Demir, Büyükşehir Başkan Vekili olarak görevlendirildi
Yerel Yönetim

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Aycan Demir, Büyükşehir Başkan Vekili olarak görevlendirildi

Mamak Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Aycan Demir, Büyükşehir Başkan Vekili olarak görevlendirildi. Aycan Demir Kimdir

Burs programının deneyimli öğrencileri sunum yaptı
Yaşam

Burs programının deneyimli öğrencileri sunum yaptı

Türkiye Bursları Oryantasyon ve tanıtım programı öğrencileri Kahire Yunus Emre Enstitüsünde bir araya geldi. Detaylar haberimizde..

"Fenerbahçe’nin Avrupa'da önemli bir ilerleme kaydedeceğine inanıyorum"
Yaşam

"Fenerbahçe’nin Avrupa'da önemli bir ilerleme kaydedeceğine inanıyorum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyelerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Detaylar haberimizde..

“Enerji krizi ile ilgili yaptığım çalışmanın uluslararası alanda takdir görmesi beni gururlandırdı”
İş Dünyası

“Enerji krizi ile ilgili yaptığım çalışmanın uluslararası alanda takdir görmesi beni gururlandırdı”

Sincan Belediyesi personeli inşaat mühendisi Furkan Süleyman Üstün’ün başarısı uluslararası alanda yankı buldu. Detaylar haberimizde..