Ankara / Mamak

Ankara Mamak'lı Kadınlar Dikkat

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR" Mamak Belediyesi meme kanserine karşı farkındalık yaratmak ve hastalıkla etkin bir mücadele yürütmek amacıyla kadın devamı haberimizde

Ankara Mamak'lı Kadınlar Dikkat

Mamaklı kadınlar dikkat!
ERKEN TEŞHİS EDİN
Mamak Belediyesi Meme Kanserine Dikkat Çekiyor.

Kadın çalışanlar için bilgilendirme broşürü dağıttı.

Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında belediye personeline bilgilendirme broşürü dağıttı. “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” boyunca hastalık hakkında bilgilendirici toplantı ve seminerler de düzenleyecek olan Mamak Belediyesi, meme kanserine karşı farkındalık yaratmayı hedefliyor.
“ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR"
Mamak Belediyesi meme kanserine karşı farkındalık yaratmak ve hastalıkla etkin bir mücadele yürütmek amacıyla kadın personellerine bilgilendirme broşürleri dağıttı. Meme kanseri, kadınlarda en sık rastlanan kanser türlerinden biri olmasına rağmen, erken teşhis sayesinde tedavi edilme şansı oldukça yüksek bir hastalık. Bu nedenle, “1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı” boyunca, kadınların düzenli olarak muayene olmaları, hastalığın ilerlemeden tespit edilmesi ve müdahale edilmesi için büyük önem taşıyor.
KURDELE DAĞITTILAR
Mamak Belediyesi meme kanserine dikkat çekmek, erken teşhisin önemini vurgulamak ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla kadın çalışanlarına ve vatandaşlara pembe kurdele taktı. Pembe kurdele meme kanseriyle mücadelede önemli bir sembol. Hastalığa dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla ünlü isimler ve sosyal medya platformları da bu farkındalık çalışmalarına destek vererek daha fazla kişiye ulaşmayı hedefliyor. Mamak Belediyesi bu kapsamda “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” boyunca hastalığa farkındalık yaratmak için seminerler düzenleyecek. Ekim Ayı boyunca, meme kanserine karşı bilinçlenmek ve önlem almak adına herkesin sağlık taramalarını yaptırması ve meme kanseri farkındalığını yayması büyük önem taşıyor. Erken teşhis, hayat kurtarır!

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Tarihi bina düğün salonuna çevrildi
Yaşam

Tarihi bina düğün salonuna çevrildi

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mamak Belediyesi’nin Dikimevi’nde bulunan Musiki Muallim Mektebi binasında çalışma yaparak tarihi binayı düğün salonuna çevirdiği ortaya çıktı. Detaylar haberimizde...

 'Farklı Perspektiflerden Afet' paneli gerçekleştirildi
Etkinlik

'Farklı Perspektiflerden Afet' paneli gerçekleştirildi

Ankara Kent Konseyi tarafından ve Mamak Belediyesi ev sahipliğinde 'Farklı Perspektiflerden Afet' paneli düzenlendi.

Meme kanseri farkındalığı için bir aradalar
Bölgesel

Meme kanseri farkındalığı için bir aradalar

İhtiyaç Haritası ve Kanser Savaşçıları Derneği'nin, AstraZeneca Türkiye'nin şartsız desteği ile yürüttüğü “Kendini Tanı, Erken Tanı Meme Kanseri Farkındalık Hareketi” kapsamında kontrol ve teşhisin önemi anlatılarak kadınlar meme kanseri konusunda bilgilendirildi.

Antalya'da meme  kanseri farkındalığı için gökyüzüne pembe balon bırakıldı
Sağlık

Antalya'da meme kanseri farkındalığı için gökyüzüne pembe balon bırakıldı

Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi’nde düzenlenen meme kanseri farkındalık ayı etkinliğinde pembe balonlar farkındalık için gökyüzüne bırakıldı.

Meme kanseri farkındalık semineri yapıldı
Etkinlik

Meme kanseri farkındalık semineri yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 1-31 Ekim ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ bünyesinde Mezitli Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nden faydalanan danışanlara eğitim programı gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Can Küçük: meme kanseri hakkında konuştu
Sağlık

Prof. Dr. Can Küçük: meme kanseri hakkında konuştu

Genel Cerrah Prof. Dr. Can Küçük, 8 kadından birinin meme kanseri olduğuna ve bu oranın giderek arttığına değinerek, kadınların ayda bir kez kendi kendilerini elle muayene etmelerini tavsiye etti. Prof. Dr. Küçük, bu elle muayenenin yanı sıra 50 yaşından sonra her yıl mamografi ve ultrason çektirmeleri gerektiğini söyledi.