Antalya / Manavgat

Antalya'da evi yanan amca eşi içi kendini ateşe siper etti , yaşlı amca yeni evine kavuştu

Antalya Manavgat'ta evi yanan yaşlı amca hayat arkadaşını ölüme terk etmedi, 19 gün sonra yeni evine kavuştu.

Antalya'da evi yanan amca eşi içi kendini ateşe siper etti , yaşlı amca yeni evine kavuştu

Büyük Manavgat yangınında hayat arkadaşını evde bırakmayarak üzerine kapanıp ölümden kurtaran yaşlı adam, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un talimatıyla yangından 19 gün sonra yeni evine kavuştu. Yaşlı adam, 1,5 yılın ardından Bakan Kurum’un sosyal medya hesabından, "O, yangında eşini bırakmadı, biz de bundan sonra onları bırakmayız" paylaşımıyla duygusal anlar yaşadı.
Manavgat ilçesi Karaöz Mahallesi’nde yangından zarar gören evlerinin sağlam kalan bir odasında yaşamaya başlayan 82 yaşındaki İbrahim Deniz ve 72 yaşındaki yatalak eşi Ayşe Deniz’in durumu, bölgede incelemeler yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un dikkatini çekmişti. Yaşlı çifti ziyaret eden Bakan Kurum, yeni ev yapılması talimatı verdi. Hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından yaşlı çift, 19 günde tamamlanan evlerine 21. günde taşındı. Yöresel mimariye uygun olarak yapılan ev, yatağa bağımlı yaşayan Ayşe Deniz’in durumu da düşünülerek projelendirildi. Yaşlı çift, yeni evlerinde mutlu bir şekilde yaşamlarını sürdürüyor. İbrahim Deniz, kırdığı odunları eşinin de bulunduğu odadaki sobada ısınmak için yakıyor. Havaların soğuk olması nedeniyle bahçe, mutfak ve salonda zaman geçiren İbrahim Deniz, bir an olsun eşini yalnız bırakmıyor.

"Eşimin üstüne kapandım"

Olay anını hala ilk günkü gibi anlatan İbrahim Deniz, "Sabah erken saatte kalktım, yeğenim ’Yangın var’ dedi. Ama yangınla aramızda çok mesafe vardı. Saniyede her yer yandı. Hemen koştum eşimin yanına, evden çıkarmaya çalıştım. Ama sıkıştım. Eşim bana, ’Git kendini kurtar, ben ölürsem öleyim’ dedi. Eşimin üstüne kapandım, onu bırakıp gidemezdim. ’Sen ölürsen ben de öleyim’ dedim. Herkes gitmiş, bir ikimiz kalmışız eşimle. Biz severek evlendik. ’Amca amca’ diye seslenen oldu. Beni çıkarmak istedi ama eşimin de olduğunu onu bırakamayacağımı söyledim. Eşimi kucakladı, doğru hastaneye götürdü. Hayat arkadaşımı bırakmadım. Eşimi bırakamazdım, ölürsek birlikte ölürdük" dedi.

"Duygulandım"

Bakan Kurum’un sosyal medya hesabından, "O, yangında eşini bırakmadı, biz de bundan sonra onları bırakmayız" cümlesiyle paylaştığı videoyu izleyen Deniz, "Videoyu izleyince dünyalar benim oldu, çok mutlu oldum. O sözleri beni sevindirdi. Görüntüleri izledim neredeyse ağlayacaktım. Onu görünce duygulandım. Ona Allah güç kuvvet versin. Allah ona muratlık versin. Manavgat’ta onu herkes seviyor. Canının sağlığını isterim, bana bir ev yapıverdi. Gelsin ara sıra bizi ziyaret etsin yeter. İşleri yoğun ondan gelemiyordur, yoksa gelir" ifadelerine yer verdi.

"Canımı istesin vereyim, benim oğlumdur o"

İbrahim Deniz, yangının ikinci gününde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un mahalleye geldiğini hatırlatarak, "Biz de yanmayan bir odadaydık, bizim yanımıza da geldi. Eşime bir baktı, ’Teyze burada olmaz, size yeni ev yapalım’ dedi. Biz de atalarımızdan hatıra, yıktırmayacağımızı söyledik. Gösterdiğimiz bu yere ertesi gün inşaat çalışmaları başladı. 19 günde geceli gündüzlü ekipler çalışarak evimizi yaptı. Murat Kurum’un sayesinde yapıldı. Benim oğlum yok ama o benim manevi oğlum. Canımı istesin şimdi veririm, hiç esirgemem. Onu çok seviyorum, gördüğün an dünyalar benim oluyor. Yeni evime girdim 70 yaşına indim, gençleştim. Allah razı olsun, Cumhurbaşkanım ve oğlumun sayesinde" diye konuştu.

"Dili tatlıdır"

72 yaşındaki Ayşe Deniz, "Yeni evim çok güzel. Yapan da güzel yaptıran da güzel. Adını tam bilemezdim ama tatlı dillim diye bilirim. Dili çok tatlıdır. Çok selamlar ona. Doktora gitmekte zorlanıyorum. Evimizi yaptı, hepsinden Allah razı olsun" şeklinde konuştu.Antalya'da evi yanan amca eşi içi kendini ateşe siper etti , yaşlı amca yeni evine kavuştuAntalya'da evi yanan amca eşi içi kendini ateşe siper etti , yaşlı amca yeni evine kavuştu

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Manavgat'ta  Sanayi sitesinde hurdalık yangını esnafı isyan ettirdi
3. Sayfa

Manavgat'ta Sanayi sitesinde hurdalık yangını esnafı isyan ettirdi

Antalya’nın Manavgat ilçesinde boş arsaya atılan sünger ve mobilya malzemelerinin tutuşması sonucu çıkan yangın, itfaiyenin zamanında müdahalesiyle söndürüldü. Devamı haberimizde...

Antalya Manavgat’ta orman yangını kontrol altına alındı
3. Sayfa

Antalya Manavgat’ta orman yangını kontrol altına alındı

Manavgat’ta orman yangını kontrol altına alındı

Antalya 'da konteynerde yangın vinç operatörü hayatını kaybetti
3. Sayfa

Antalya 'da konteynerde yangın vinç operatörü hayatını kaybetti

Yanan konteynerdeki vinç operatörü feci şekilde can verdi

Manavgat’ta orman yangını
3. Sayfa

Manavgat’ta orman yangını

Manavgat’ta orman yangınına havadan karadan müdahale

 Manavgat'ta Yol kenarında başlayan yangın arı kovanlarına ulaşmadan söndürüldü
3. Sayfa

Manavgat'ta Yol kenarında başlayan yangın arı kovanlarına ulaşmadan söndürüldü

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yol kenarından başlayan ve rüzgarın etkisiyle araziye sıçrayan yangın, ormanlık alana ulaştığı sırada söndürüldü. fdevamı haberimizde..

Manavgat’ta 30 dakika arayla iki ayrı noktada çıkan orman yangınları zamanında müdahaleyle  söndürüldü
3. Sayfa

Manavgat’ta 30 dakika arayla iki ayrı noktada çıkan orman yangınları zamanında müdahaleyle söndürüldü

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yarım saat arayla iki ayrı ormanlık alanda çıkan yangın ekiplerin zamanında müdahalesi sayesinde büyümeden söndürüldü. Devamı haberimizde...