Antalya / Muratpaşa

Antalya Muratpaşa Belediyesi "Sevgi İzi” projesine destek verdi Sevgi İzi nedir kimlere uygulanır

Antalya’da proje Muratpaşa Belediyesi, Adalya Vakfı Engelsiz Kafe ve Spayk Dövme Stüdyosu'nun gönüllü iş birliğiyle hayata geçirildi.

Antalya Muratpaşa Belediyesi "Sevgi İzi” projesine destek verdi    Sevgi İzi nedir  kimlere uygulanır

DÖVMELİ "SEVGİ İZİ" GÜVENCESİ


Antalya Muratpaşa Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin güvenliğini artırmak amacıyla “Sevgi İzi” projesine destek verdi.

"SEVGİ İZİ" nedir  Kime Uygulanır 


Kaybolma riski taşıyan kişilerin hızla bulunmasını sağlayan bir güvenlik önlemi olarak dikkat çeken Sevgi İzi, özel gereksinimli bireylerin ciltlerine uygulanan bir dövme işlemidir.
Benzersiz bir kod ve numara içeren bu iz, yalnızca emniyet güçlerinin erişebildiği özel bir veri tabanında saklanmaktadır. Herhangi bir kaybolma durumunda, polis bu kodu okuyarak kişinin kimlik bilgilerine ve aile iletişim detaylarına anında ulaşabilmektedir.

Zihinsel engelli olan, Alzheimer veya benzeri rahatsızlıkları bulunan vatandaşların bulunmasını kolaylaştırmak amacıyla Müge Anlı ve ekibinin hayata geçirdiği bir hizmettir. Sevgi İzi hizmeti sadece kaybolma riski olan kişilere (zihinsel engelliler, yaşlılar) için uygulanmaktadır.


Antalya’da proje Muratpaşa Belediyesi, Adalya Vakfı Engelsiz Kafe ve Spayk Dövme Stüdyosu'nun gönüllü iş birliğiyle hayata geçirildi.
Sevgi İzi uygulamasından yararlanan Dilek Tunç, işlemin acısız ve konforlu geçtiğini belirterek, "Kendimi daha güvende hissediyorum. Bu hizmet için Muratpaşa Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Ümit Uysal'a minnettarım" dedi.
Oğlu için uygulamayı tercih eden Derya İşbilir ise, "Uzun zamandır böyle bir çözüm arıyorduk. Belediyemizin bu hizmeti ücretsiz sunması, birçok aile için büyük bir destek oldu" şeklinde konuştu.

Antalya Muratpaşa Belediyesi "Sevgi İzi” projesine destek verdi    Sevgi İzi nedir  kimlere uygulanır

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    KIZDIM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı  ilginç sahneler
Yaşam

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı ilginç sahneler

Türkiye’nin en köklü sinema şenliği, ışığını beyazperdeye en çok yakıştıran şehirde, Antalya’da bir kez daha sinema ruhunu ateşledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, 5 Ekim Cuma günü, geleneksel kortejle başladı. Sinema ve televizyon dünyasının sevilen isimleri, Antalya sokaklarında seyircilerinin sevgi ve hayranlık dolu coşkusuyla karşılandı.

Son Dakika  Antalya Finike kaza 1 Ölü 4 yaralı
3. Sayfa

Son Dakika Antalya Finike kaza 1 Ölü 4 yaralı

Antalya ili Finike İlçesi sahil yolunda tek taraflı kazada 1 kişi hayatını kaybederken 4 kişi yaralandı

Antalya Serik  7 Ekim 2024 Pazartesi elektrik kesintisi etkilenecek yerler
Kesintiler

Antalya Serik 7 Ekim 2024 Pazartesi elektrik kesintisi etkilenecek yerler

Antalya Serik 7 Ekim 2024 Pazartesi günü elektrik kesintisi var mı? Antalya Serik'te elektrikler kesilecek mi? Antalya Serik'te yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. İşte detaylar...

Antalya  7 Ekim 2024 Pazartesi elektrik kesintisi etkilenecek yerler
Kesintiler

Antalya 7 Ekim 2024 Pazartesi elektrik kesintisi etkilenecek yerler

Antalya'da 7 Ekim 2024 Pazartesi günü elektrik kesintisi var mı? Antalya'da elektrikler kesilecek mi? Antalya'da yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. İşte detaylar...

Antalya Döşemealtı  7 Ekim 2024 Pazartesi elektrik kesintisi etkilenecek yerler
Kesintiler

Antalya Döşemealtı 7 Ekim 2024 Pazartesi elektrik kesintisi etkilenecek yerler

Antalya Döşemealtı 7 Ekim 2024 Pazartesi günü elektrik kesintisi var mı? Antalya Döşemealtı'da elektrikler kesilecek mi? Antalya Döşemealtı'da yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. İşte detaylar...

Antalya Gazipaşa  7 Ekim 2024 Pazartesi elektrik kesintisi etkilenecek yerler
Kesintiler

Antalya Gazipaşa 7 Ekim 2024 Pazartesi elektrik kesintisi etkilenecek yerler

Antalya Gazipaşa 7 Ekim 2024 Pazartesi günü elektrik kesintisi var mı? Antalya Gazipaşa'da elektrikler kesilecek mi? Antalya Gazipaşa'da yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. İşte detaylar...