DÖVMELİ "SEVGİ İZİ" GÜVENCESİ
Antalya Muratpaşa Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin güvenliğini artırmak amacıyla “Sevgi İzi” projesine destek verdi.
"SEVGİ İZİ" nedir Kime Uygulanır
Kaybolma riski taşıyan kişilerin hızla bulunmasını sağlayan bir güvenlik önlemi olarak dikkat çeken Sevgi İzi, özel gereksinimli bireylerin ciltlerine uygulanan bir dövme işlemidir.
Benzersiz bir kod ve numara içeren bu iz, yalnızca emniyet güçlerinin erişebildiği özel bir veri tabanında saklanmaktadır. Herhangi bir kaybolma durumunda, polis bu kodu okuyarak kişinin kimlik bilgilerine ve aile iletişim detaylarına anında ulaşabilmektedir.
Zihinsel engelli olan, Alzheimer veya benzeri rahatsızlıkları bulunan vatandaşların bulunmasını kolaylaştırmak amacıyla Müge Anlı ve ekibinin hayata geçirdiği bir hizmettir. Sevgi İzi hizmeti sadece kaybolma riski olan kişilere (zihinsel engelliler, yaşlılar) için uygulanmaktadır.
Antalya’da proje Muratpaşa Belediyesi, Adalya Vakfı Engelsiz Kafe ve Spayk Dövme Stüdyosu'nun gönüllü iş birliğiyle hayata geçirildi.
Sevgi İzi uygulamasından yararlanan Dilek Tunç, işlemin acısız ve konforlu geçtiğini belirterek, "Kendimi daha güvende hissediyorum. Bu hizmet için Muratpaşa Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Ümit Uysal'a minnettarım" dedi.
Oğlu için uygulamayı tercih eden Derya İşbilir ise, "Uzun zamandır böyle bir çözüm arıyorduk. Belediyemizin bu hizmeti ücretsiz sunması, birçok aile için büyük bir destek oldu" şeklinde konuştu.
Antalya'nın Dokuma bölgesinde etkili olan kuvvetli dolu yağışı, yüksek katlardaki balkonları bile suyla doldurdu. İşte detaylar!
Antalya'da motosiklet hırsızlıklarını önlemek ve suç oranlarını azaltmak amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde bin 135 kişi sorgulanırken, 5 çalıntı motosiklete el konuldu.
Antalya'nın Serik ilçesinde Ramazan ayının manevi atmosferini bozan bir olay yaşandı
Antalya'da kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan metruk bir binada çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile büyümeden söndürüldü.
Antalya, Akseki, Aksu, Alanya, Demre, Döşemealtı, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradi, Kaş, Kemer, Kepez, Konyaaltı, Korkuteli, Kumluca, Manavgat, Muratpaşa, Serik 03 Mart Pazartesi günü hava durumu
Tüm kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz ki, İbradı Belediye Başkanlığımız tarafından yıkımına karar verilen hiçbir düğmeli ev bulunmamaktadır. Son günlerde karşılaştığımız haberler Ormanımızda kaçak yapı yapan bir kısım şahısların kaçak yapılarını kurtarmak maksadıyla kamuoyu baskısı oluşturarak kesinleşmiş yargı kararlarının gereğini yaptırmamak amacıyla yapılmaktadır.
Yorumlar (0)