Antalya / Kepez

Antalya Pil Fabrikası “Millet Bahçesi” Projesiyle Kapılarını Halka Açıyor

Millet Bahçesi’ne dönüştürülecek eski Pil Fabrikası alanında incelemelerde bulunan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Dokuma nasıl ki; güzel bir hale geldiyse, inşallah Pil Fabrikası da Antalya için, Kepez için güzel bir millet bahçesine, güzel bir yeşil dokuya dönüşecek.” dedi.

Antalya Pil Fabrikası “Millet Bahçesi” Projesiyle Kapılarını Halka Açıyor

Eski Dokuma Fabrikası gibi yıllardır atıl durumda bulunan Pil Fabrikası da halkın kullanımına kazandırılıyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Eylül ayında AK Parti Antalya Milletvekillerinin desteklerini de alarak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüşmüş ve Pil Fabrikası arazisine Millet Bahçesi oluşturulma talebinde bulunmuştu. Tütüncü’nün girişimleriyle Pil Fabrikası alanını millet bahçesine dönüştürme çalışmaları başladı. Başkan Tütüncü, bürokratlarıyla beraber Pil Fabrikası alanında incelemelerde bulundu.

Cumhuriyet dönemi sanayi tesisi

Pil Fabrikasının anıları ile yaşatılması ve geleceğe taşınması gerektiğine değinen Başkan Tütüncü, “Pil Fabrikası Antalya için son derece önemli Cumhuriyet Dönemi Sanayi tesislerinden birisi… 1999 yılından itibaren burası fabrika hüviyetini kaybetmiş. İnşallah şimdi buraya güzel bir ‘Millet Bahçesi’ kazandırma noktasında önemli bir çalışmanın içerisine girmiş bulunmaktayız. Bu konuyla ilgili kollarımızı sıvadık. İstiyoruz ve arz ediyoruz ki; Fabrikalar Mahallesi'nde Dokuma yerleşkesinin hemen yanında bu muhteşem ormanlık alanın içerisinde ki bu fabrika binası da hatıralarıyla yaşasın ve burası güzel bir millet bahçesine dönüşsün. Pil Fabrikası Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın çok değerli destekleriyle, katkılarıyla, gayretleriyle Antalya için özel önemli bir Millet Bahçesi’ne dönüşüyor. Kepez'in, Antalya’nın merkezine güzel bir Millet Bahçesi oluşturuluyor.” diye konuştu.

Fabrika hatıraları yaşatılacak

Pil Fabrikası arazisinde bulunan binaların üzerindeki hatıralarında yaşatılacağını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Onunla ilgili bugün burada arkadaşlarımızla güzel bir inceleme gezisi yapmış, hem de buranın tarihiyle ilgili birtakım bilgiler almış olduk. Amacımız, gayemiz burayı bu yeşil dokuyu, bu yeşil alanı hatıralarıyla birlikte insanımızın gezip eğlenebileceği, dinlenebileceği bir yeşil dokuya çevirmek. Bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda bize desteklerini esirgemeyen hükümetimize, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a ve tabii ki ülkemizin ufkunda böylesi millet bahçeleri gibi güzel bir hayalin oluşmasına vesile olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Antalya’mız adına şükranlarımızı arz ediyoruz. Çalışacağız, gayret edeceğiz. Dokuma nasıl ki; güzel bir hale geldiyse, inşallah Pil Fabrikası da Antalya için, Kepez için güzel bir millet bahçesine, güzel bir yeşil dokuya dönüşecek. Ve buranın gerçek sahibi halkımız buradan istifade edecek.” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Kepez'de Kıbrıs'ın Tarihi Yaşatılacak!
Yaşam

Kepez'de Kıbrıs'ın Tarihi Yaşatılacak!

Kepez Belediyesi, eski MKE Antalya Pil Fabrikası’nın (ANTPİL), 1974’teki Kıbrıs Barış Harekâtı’na sağladığı tarihi katkıyı ‘müze’ projesiyle yaşatıyor. Fabrika yerleşkesine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) tarihini, kültürünü ve mili mücadelesini anlatan müze temasında 1974 Kıbrıs Türk Evi kuruldu.

Pil Fabrikası ‘kütüphane’ ile kapılarını açıyor
Yerel Yönetim

Pil Fabrikası ‘kütüphane’ ile kapılarını açıyor

Kepez Belediyesi, 132 bin metrekare araziden oluşan Antalya Pil Fabrikası yerleşkesini, şehrin hizmetine sunmak için çalışmalara başladı. Millet Bahçesi, projesinin yapılacağı yerleşkede, ilk olarak kütüphane yatırımı gerçekleştiriliyor.

Antalya Pil Fabrikası, ‘Millet Bahçesi’ ile taçlanıyor
Yerel Yönetim

Antalya Pil Fabrikası, ‘Millet Bahçesi’ ile taçlanıyor

Mevcut yapıların, yeşil alanların korunarak, yeşil doku çalışmalarıyla Pil Fabrikası, Antalya’nın Dokumapark’tan sonra yeni akciğeri olacak

Antalya'nın Altın Çağı Kapıda! Tütüncü Manavgat'ta Coşkuyla Karşılandı
Bölgesel

Antalya'nın Altın Çağı Kapıda! Tütüncü Manavgat'ta Coşkuyla Karşılandı

Antalya'nın Altın Çağı Kapıda! Tütüncü Manavgat'ta Coşkuyla Karşılandı Cumhur İttifakı'nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, Manavgat'ta düzenlenen mitingde Antalya'ya hizmet damgası vuracaklarını söyledi.

Tütüncü: “Otogarlar bir şehrin aynasıdır”
Bölgesel

Tütüncü: “Otogarlar bir şehrin aynasıdır”

Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni ziyaret eden Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, “Otogarlar bir şehrin aynasıdır. Antalya Büyükşehir’de otogar kararlarını birlikte ve beraberce alacağız.

Tütüncü’den Kepez Belediyesi çalışanlarına veda iftarı
Bölgesel

Tütüncü’den Kepez Belediyesi çalışanlarına veda iftarı

Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, 15 yıldır birlikte görev yaptığı Kepez Belediyesi çalışanlarına iftar yemeği ile veda etti.