Antalya Valisi Hulusi Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, "30 Ağustos Zaferi; milletimizin, özgürlük ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir abidesi olarak tarihe kazınmıştır" dedi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Şahin mesajında, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde milletin, şanlı orduyla ile birlikte 30 Ağustos 1922’de emsalsiz bir kahramanlık destanı yazdığını belirtti.
Cumhuriyetin müjdecisi, bağımsızlığın nişanı ve aziz Türk milletinin hürriyet destanı olan 30 Ağustos Zaferini her yıl milletçe kenetlenerek büyük bir heyecan ve coşkuyla kutladıklarının altını çizen Vali Şahin," Şanlı zaferimizin 101. yılı kutlu olsun.
30 Ağustos’u bayram kılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi ile milletimiz, milli hâkimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere tarihi bir ders vermiş; hiçbir şekilde hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. 30 Ağustos Zaferi; milletimizin, özgürlük ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir abidesi olarak tarihe kazınmıştır. Bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir. Türk milleti tarihinden aldığı ilhamla, atalarından aldığı güç ve feraset ile devletin bağımsızlığına, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyetine ve milli egemenliğine sahip çıkmaya devam edecektir. Tarih var olduğu sürece Türk’ün millet egemenliğine hiçbir kuvvet engel olamayacaktır"dedi..
Vali Şahin mesajında şunları kaydetti:" Bu duygu ve düşüncelerle, tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Cumhuriyetimize hayat veren büyük zaferin 101. yılında yüce milletimizin ve kahraman ordumuzun tüm mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramını ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum. Bize bu zaferi ve istiklalimizi armağan eden Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını, canları ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle yad ediyorum". İHA
Antalya Gazeteciler Cemiyeti lokalinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Antalya Valisi Hulusi Şahin, 2016 yılında Antalya'da düzenlenen EXPO 2016 alanının yerine tematik park yapılmasını önerdi.
Antalya’da, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı envanterine kazandırılan 225 yeni hizmet aracı için teslim töreni düzenlendi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin’de Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 14’üncüsü gerçekleştirilen Antalya Kitap Fuarı’nı ziyaret etti. Vali Şahin, gençlerin Antalya Kitap Fuarı’na ilgisinden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.
Açıklamada, trafiğe ilişkin verilere değinen ve Antalya’da 1 milyon 530 bin 367 adet motorlu araç olduğunu ifade eden Vali Şahin, “lil genelinde meydana gelen 2 bin 306 trafik kazasında maalesef 11 vatandaşımız vefat etmiş bin 860 vatandaşımız yaralanmıştır.” şeklinde konuştu.
Antalya Valisi Hulisi Şahin, Eylül ayında il genelinde terör suçlarına yönelik toplam 32 operasyon yapıldığını belirterek, “Yakalanan 39 şüpheliden, 4’ü tutuklanmış
Vali Şahin, eylül ayında uyuşturucuyla mücadeleye yönelik 982 adet operasyon gerçekleştirildiğini ve bin 081 şüpheli şahsa işlem yapıldığını, işlem yapılan şahısların ise 91’inin tutuklandığını söyledi.
Yorumlar (0)