Arafat’ta Eğirdir Gölü için yağmur duası ettiler

Türkiye’nin dördüncü büyük gölü olan, Isparta’nın Eğirdir ilçesinde bulunan ve "yedi renkli göl" olarak bilinen Eğirdir Gölü, son yıllarda yaşanan kuraklıkla mücadele ediyor.Umre ziyaretleri için Mekke’ye giden Eğirdir’li bir kafile, Arafat Dağı’nda Eğirdir Gölü için yağmur duası etti.

 Arafat’ta Eğirdir Gölü için yağmur duası ettiler

Umre ziyaretleri için Mekke’ye giden Eğirdir’li bir kafile, Arafat Dağı’nda Eğirdir Gölü için yağmur duası etti.
Türkiye’nin dördüncü büyük gölü olan, Isparta’nın Eğirdir ilçesinde bulunan ve "yedi renkli göl" olarak bilinen Eğirdir Gölü, son yıllarda yaşanan kuraklıkla mücadele ediyor. Kafile, bu zorlu süreçte Eğirdir Gölü’ne hayat verecek yağmurun yağması için Arafat’ta dua etti.

"Allah’ım Isparta’mızı Eğirdir Gölümüzü yağmurla sula"
Emekli İmam Arif Eroğlu’nun öncülüğünde yapılan duada, eller semaya açıldı. Eroğlu, dualarında şu ifadeleri kullandı: "Allah’ım bizlere bereketli bir yağmur ihsan eyle. Allah’ım bizi yağmurla sula, bizi karla sula. Göllerimizi, dağlarımızı karla doldur. Türkiye’mizi, Isparta’mızı Eğirdir Gölümüzü yağmurla sula, karla  Arafat’ta Eğirdir Gölü için yağmur duası ettiler  Arafat’ta Eğirdir Gölü için yağmur duası ettiler  Arafat’ta Eğirdir Gölü için yağmur duası ettiler  Arafat’ta Eğirdir Gölü için yağmur duası ettiler  Arafat’ta Eğirdir Gölü için yağmur duası ettiler göllerimizi doldur Allah’ım. Dualarımızın kabul olduğu Arafat Dağında sana yalvarıyoruz: Yağmurumuzu, suyumuzu gönder Allah’ım. Dualarımızı kabul eyle Allah’ım."

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

EĞİRDİR’E 5 YILDIZ KONFORLU UYGULAMA OTELİ

EĞİRDİR’E 5 YILDIZ KONFORLU UYGULAMA OTELİ

Isparta’nın Eğirdir İlçesinde 5 yıldızlı otel konforunda yenilenen Eğirdir Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli yapılan törenle açıldı.

Dr. Meltem Kaçıkoç:  “Bu tür oluşumların, kapsamlı bilimsel çalışmalar yapılmadan kesin bir sonuca bağlanması mümkün değildir”
Yaşam

Dr. Meltem Kaçıkoç: “Bu tür oluşumların, kapsamlı bilimsel çalışmalar yapılmadan kesin bir sonuca bağlanması mümkün değildir”

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde geçtiğimiz günlerde tespit edilen su kaynağı görünümünde su kabarcığının tespit edilmesinin ardından ikinci bir su kabarcığı daha görüntülendi. Detaylar haberimizde...

Eğirdir Gölü'nde el bombası bulundu imha edilmek üzere çıkarıldı
Bölgesel

Eğirdir Gölü'nde el bombası bulundu imha edilmek üzere çıkarıldı

Isparta'da Eğirdir Gölü'nde bulunan 7 adet el bombası İstanbul Deniz Kuvvetleri Komutanlığından gelen ekip tarafından gölden çıkarılarak imha edilmek üzere Eğirdir Dağ Komanda Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına götürüldü.

Sakarya'dan Eğirdir Gölü’nde öğrenciler çevre temizliği yaparak farkındalık yarattılar.
Yaşam

Sakarya'dan Eğirdir Gölü’nde öğrenciler çevre temizliği yaparak farkındalık yarattılar.

Sakarya'dan Gelen öğrenciler Isparta'nın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini yerinde görme fırsatı bulan 40 kişilik öğrenci grubu Eğirdir Gölü kıyılarında temizlik çalışması yaptılar.

Eğirdir Gölünde su seviyesi korkutuyor
Bölgesel

Eğirdir Gölünde su seviyesi korkutuyor

Son yıllarda suyu hızla çekilen ve kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan Eğirdir Gölü, geçen yıla göre 54 santimetre daha düşük seviyede seyrediyor.

Eğirdir Gölü üç ayda 11 santimetre yükseldi
Bölgesel

Eğirdir Gölü üç ayda 11 santimetre yükseldi

Son yıllarda suyu hızla çekilen ve kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan Eğirdir Gölü, üç ayda 11 santimetre yükseldi.