İstanbul

Arnavutköy afet hakkında bilgilendiriliyor

Arnavutköy'de afet timleri kuruluyor. Vatandaşlar afet konusunda daha bilinçli hale geliyor.

Arnavutköy afet hakkında bilgilendiriliyor

Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu tarafından Mahalle Afet Timleri projesi tanıtıldı.
Arnavutköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda Mahalle Afet Timleri projesi tanıtıldı. Programa Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, Arnavutköylü muhtarlar, çeşitli arama kurtarma ekipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Proje kapsamında, ilçedeki 38 mahallede gönüllülerden oluşan 38 afet timinin kurulması hedefleniyor. İlçe kaymakamlığı ve muhtarlarla koordineli bir şekilde yürütülecek olan bu proje, vatandaşların afetler hakkında bilinçlendirilmesini amaçlıyor. Mahallelerde gönüllü olan vatandaşlara afetlerle ilgili uygulamalı ve teorik eğitimler verilecek. Afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda eğitim alan gönüllüler, afet durumlarında ilk müdahaleyi yaparak kriz yönetimine katkı sağlayacak. Bu proje ile ilçedeki akredite arama kurtarma personeli sayısının 175’ten 500’e çıkarılması hedefleniyor.
“İnsanlık adına çok önemli bir projeye imza atıyoruz”
Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, tanıtım programında yaptığı konuşmada, "Bugün burada insanlık adına çok önemli bir projeye imza atıyoruz. İlçemiz 38 mahallemiz bulunuyor. İçerisinde bulunduğu yapı stoğuna baktığımızda her tür afette bilinçli insanlara, bilinçli personellere her daim ihtiyacımız var. 38 mahallemizde şu ana kadar bine yakın vatandaşımızın başvurusunu aldık ve en kısa sürede başta kaymakamlığımız, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte Arnavutköy Afet Eğitim Merkezimizde eğitimlerine başlayacağız" dedi.

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Ankara Büyükşehir'den okul kıyafeti desteği
Yerel Yönetim

Ankara Büyükşehir'den okul kıyafeti desteği

Sosyal belediyecilik anlayışıyla eğitime desteklerini sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), sosyal yardımlardan faydalanan ailelerin ilkokul birinci sınıfa başlayan çocuklarına yönelik başlattığı ‘okul kıyafeti desteği projesi’ kapsamında 13 bin 764 aileye ulaştı. Ailelerin Başkent Kartlarına toplamda 13 milyon 979 bin liralık ödeme yapıldı. Detaylar haberimizde..

Uygun fiyatlarla okul kıyafetleri Soylu Giyim Dünyası'nda!
Tanıtım

Uygun fiyatlarla okul kıyafetleri Soylu Giyim Dünyası'nda!

Soylu Giyim Dünyası'nda kaliteli ve sağlıklı okul kıyafetleri, 800 TL'den başlayan fiyatlarla sizleri bekliyor! Geç kalmadan Soylu Giyim Dünyası'na gelin, okul kıyafetinizi alın...

Burdur'da afet tatbikatı! İşte katılan kurumlar
Bölgesel

Burdur'da afet tatbikatı! İşte katılan kurumlar

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü ve yerel kurumlar, 21 Ağustos 2024 tarihinde olası afet senaryolarına hazırlık amacıyla geniş katılımlı bir masabaşı tatbikatı gerçekleştirdi.

Elazığ’da  çocuklara yönelik afet bilinçlendirme eğitimi
Bölgesel

Elazığ’da çocuklara yönelik afet bilinçlendirme eğitimi

Elazığ’da İl Özel İdaresi Bilim Merkezi tarafından çocuklara yönelik temel afet bilinçlendirme eğitimi verildi.

Sosyete dünyasının yeni ilgisi yöresel kıyafetler
Bölgesel

Sosyete dünyasının yeni ilgisi yöresel kıyafetler

Sivas ve köylerinde geçmişte günlük hayatta kullanılan günümüzde ise yok olmaya yüz tutan geleneksel elbiseler son günlerde sosyeteden rağbet görmeye başladı. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği kıyafetlerin satışlarında artış yaşandı.

Kütahya Belediyesi yöresel kıyafetler defilesi gerçekleştirdi
Yaşam

Kütahya Belediyesi yöresel kıyafetler defilesi gerçekleştirdi

Kütahya Belediyesi tarafından 2024 Yılı Ahmet Uluçay Kültür ve Sanat Sezonu kapsamında düzenlenen yöresel kıyafetler defilesi ve Zeynel Sağ konseri, Başkan Eyüp Kahveci’nin katılımıyla gerçekleştirildi.