Ankara

ASO'dan Kamuda Tasarruf ve Vergi Adaleti Çağrısı!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, “Kamu iktisadi teşebbüslerin yönetişim reformu, vergide adalet ve etkinlik reformunun ivedi bir şekilde yapılması gerekmektedir” dedi.

ASO'dan Kamuda Tasarruf ve Vergi Adaleti Çağrısı!

ANKARA (İHA) - Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, “Kamu iktisadi teşebbüslerin yönetişim reformu, vergide adalet ve etkinlik reformunun ivedi bir şekilde yapılması gerekmektedir” dedi.
Ankara Sanayi Odası Mayıs ayı meclis toplantısında konuşan ASO Başkanı Seyit Ardıç, “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” ile kamuda tasarruf adına olumlu bir adım atıldığını ifade etti. Söz konusu paket ile tasarruf oranı düşük olmasına rağmen tasarruf adına kamu harcamalarında disipline önem verileceğinin ortaya konulduğunu söyleyen Ardıç, “Diğer taraftan açıklanan tasarruf tedbirlerinin sonuçlarının yıllık olarak açıklanması daha sağlıklı olacaktır. Bu paket, enflasyonla mücadelenin ana parametrelerinden biri olan ve daha önce de dile getirdiğimiz mali disiplinin sağlanması açısından önemlidir” ifadesini kullandı.

“Kamuda tasarrufun devreye alınması enflasyonla mücadelede başarı şansını artıracaktır”
Kamu Mali Yönetimi reformunun temel odağı olan kaynakların etkin ve verimli kullanılması ilkesinin layıkıyla uygulanması gerektiğin belirten Ardıç, “Diğer taraftan tasarruf tedbirleri, kamu personel sayısı, sosyal yardımlar, kamu-özel işbirliği projeleri gibi alanlara da detaylı bir şekilde odaklanmalıdır. Mali sıkılaşmanın yanında kamuda tasarrufun da devreye alınması, para ve maliye politikası eşgüdümünün sağlanmasına katkıda bulunacaktır, enflasyonla mücadelede başarı şansını artıracaktır” diye konuştu.

“Reformda temel amaç hesap verebilirliği sağlayan bir yapı oluşturmak”
Alınan kararların yapısal reformla desteklenmesinin makro istikrar açısından fayda sağlayacağını aktaran Ardıç, şöyle konuştu:
“Yapısal reformlarda esas amaç, piyasa mekanizmasının sağlıklı bir biçimde çalışmasının önündeki engelleri kaldırmak, popülist politikalara izin vermemek, şeffaflık ve hesap verebilirliği sağlayan bir yapı oluşturmak, gereksiz bürokrasiyi azaltarak devletin etkin ve verimli bir biçimde özel sektörle işbirliği içinde çalışmasını sağlamak, elverişli bir yatırım iklimini oluşturmak olmalıdır. Yapısal reformları gerçekleştirdiğimiz ölçüde muhtemel istikrarsızlık risklerine karşı büyümeye devam eden daha dayanıklı bir ekonomik yapı oluşturmuş oluruz.”

“Kayıt dışı ile mücadele başlatılmalıdır”
Sürdürülebilir ekonomik ve sosyal kalkınmanın temel ayaklarından birinin de rekabet ortamının sağlanması ve vergi yükünün adaletli dağıtılması olduğunu ifade eden Ardıç, “Bu kapsamda kayıt dışı ile mücadeleye yönelik de somut öneriler içeren bir paketin ivedi olarak açıklanması gerektiğini düşünüyorum. Gerek layıkıyla çalışanı cezalandıran, gerekse de devletimizin vergi kaybına yol açan kayıt dışı ile mücadele de bir an önce başlatılmalıdır” şeklinde konuştu.

“Vergide adalet reformu ivedi bir şekilde yapılmalı”
Harcamalar üzerinden tasarruf tedbirleri kararlılıkla uygulanırken, vergi gelirlerini artırmak ve piyasadaki haksız rekabeti azaltmak için kayıt dışı ekonomi ile de eş zamanlı mücadele edilmesi gerektiğini dile getiren Ardıç, şunları kaydetti:
“Bunlara ilaveten gündemde olan kamu ihale reformu, kamu iktisadi teşebbüslerin yönetişim reformu, vergide adalet ve etkinlik reformunun ivedi bir şekilde yapılması gerekmektedir. Diğer taraftan adı her ne olursa olsun af çıkartılmamalıdır. Mevcut durumda sözleşmelerden dolayı kamu-özel işbirliği projeleri ile ilgili herhangi bir düzenleme yapılamasa da bundan sonra çok detaylı analizlerle bu projelere karar verilmesi, kamu maliyesi açısından daha sağlıklı olacaktır.”

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'den Su Tasarrufu Çağrısı
Bölgesel

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'den Su Tasarrufu Çağrısı

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, kentte su seviyesinin hızla düştüğünü belirterek, vatandaşlara su tasarrufu yapmaları çağrısında bulundu.

Okan Geçgel'den Tasarruf Tedbirlerine Sert Tepki
Yaşam

Okan Geçgel'den Tasarruf Tedbirlerine Sert Tepki

TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel, Anadolu basınının zor durumda olduğunu belirterek, tasarruf tedbirleri genelgesine sert tepki gösterdi. Yerel basının susturulmasının demokrasiye zarar vereceğini vurguladı. Detaylar için tıklayın.

Vali Öksüz talimatı verdi! Burdur'da Tasarruf Seferberliği
Bölgesel

Vali Öksüz talimatı verdi! Burdur'da Tasarruf Seferberliği

Burdur Valisi Türker Öksüz, İl İdare Şube Başkanları Toplantısı'nda kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin hassas davranılması talimatını verdi.

Başkan Okan Geçgel, tasarruf genelgesine verdi veriştirdi
Bölgesel

Başkan Okan Geçgel, tasarruf genelgesine verdi veriştirdi

Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel, yeni yayımlanan tasarruf tedbirleri genelgesine sert tepki gösterdi.

Kocasinan Belediyesi'nin başarılı tasarruf tedbirleri model oluşturuyor
Bölgesel

Kocasinan Belediyesi'nin başarılı tasarruf tedbirleri model oluşturuyor

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Tasarruf Tedbirleri konulu 2024/7 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle istişare toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Çolakbayrakdar, 'Kendi Kendine Yetebilen Bir Belediye' olma tasarrufuyla Türkiye’de sayılı olan agrega üretim tesisi, asfalt plenti, geri dönüşüm tesisi, Türkiye’ de ilk olan araçlar, atölyeler ve disiplinli çalışmalarla tarihi bir döneme tanıklık ettiklerini ve bundan sonrada tasarrufa uymaya, kaynaklarımızı en doğru şekilde kullanmaya devam edeceklerini söyledi.

Erzincan Belediyesi öğrencilere su tasarrufu eğitimi verdi
Bölgesel

Erzincan Belediyesi öğrencilere su tasarrufu eğitimi verdi

Erzincan Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından tüm Türkiye’de uygulanan Su Verimliliği Seferberliği kapsamında, suyun verimli kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik su tasarrufu eğitimleri düzenliyor.