Afyonkarahisar

Atatürk'ü Anma Haftası'nda Motokros Festivali: Afyonkarahisar'da Heyecanlı Yarışlar!

Avrupa Gençler Motokros Şampiyonası, BMU Doğu Avrupa Motokros Şampiyonası ve Türkiye KAYO Motokros Şampiyonası, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 17-19 Mayıs tarihleri arasında Afyonkarahisar'da düzenlenecek.

Atatürk'ü Anma Haftası'nda Motokros Festivali: Afyonkarahisar'da Heyecanlı Yarışlar!

AFYONKARAHİSAR (İHA) - Avrupa Gençler Motokros Şampiyonası, BMU Doğu Avrupa Motokros Şampiyonası ve Türkiye KAYO Motokros Şampiyonası, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 17-19 Mayıs tarihleri arasında Afyonkarahisar'da düzenlenecek.
Afyonkarahisar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak. Avrupa Gençler Motokros Şampiyonası, BMU Doğu Avrupa Motokros Şampiyonası ve Türkiye KAYO Motokros Şampiyonası Afyonkarahisar'da düzenlenecek. Dünyanın en iyi motokros parkuru alanı Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi, 17-19 Mayıs tarihleri arasında üç şampiyonaya birden ev sahipliği yapacak.
Şampiyona kapsamında MX, MX1, MX2, MX2 junior, MX125, MX Senior, Veteran, Kadınlar, 50 cc, 65 cc ve 85 cc kategorilerinde yarışlar organize edilecek. Avrupa Gençler Motokros Şampiyonası ve BMU Motokros Şampiyonası'nın ikinci ayak yarışı ile Türkiye KAYO Motokros Şampiyonası'nın ilk ayağında sporcular, ödül kürsüsüne çıkmak için mücadele edecek.

Türkiye’nin akrobasi alanında en iyi isimlerinden olan Birkan Polat gösteri sunucak
Afyonkarahisar Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilecek organizasyonlara Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Kuzey Makedonya, Moldova, Yunanistan, Arnavutluk, Macaristan, Hırvatistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden sporcuların katılması bekleniyor. Öte yandan Türkiye’nin akrobasi alanında en iyi isimlerinden olan Birkan Polat’da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında saat 13:00’de Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu bahçesinde, sonrada akşam saat 18’de Zafer Meydanında gösteri yapacak.

“Afyonkarahisar gibi bir dünya markasına sahibiz”
Organizasyonla ilgili bilgi veren Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Avrupa Gençler 65&85, Balkan Motosiklet Birliği (BMU) Avrupa ve Türkiye KAYO Motokros Şampiyonaları’na ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Afyonkarahisar gibi bir dünya markasına sahibiz. Bütün dünyada motor sporları hayranları şehrimizi tanıyıp biliyor. Spor Turizminin önde gelen şehrinde Avrupa’nın genç, Balkanların da tecrübeli yarışçılarını misafir edeceğiz. Bütün vatandaşlarımızı dünyanın en iyi motokros parkurunda bu heyecanı yaşamaya davet ediyorum” dedi

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Türkiye Motokros Etabı Afyon'da başladı
Etkinlik

Türkiye Motokros Etabı Afyon'da başladı

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Türkiye Motokros etabının açılışını dünyanın en güzel, en başarılı ve alt yapısı itibariyle en değerli motokros parkuru olan Afyonkarahisar’da açtıklarını kaydederek, “Burada Doğu Avrupa Şampiyonası'nı gerçekleştirmiş oluyoruz.

Denizli Büyükşehir Karate Takımı Türkiye Şampiyonu oldu
Spor

Denizli Büyükşehir Karate Takımı Türkiye Şampiyonu oldu

Türkiye Yıldızlar Takım Karate Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza atan Denizli Büyükşehir Belediyespor Kulübü Erkek Kata Takımı, Türkiye Şampiyonu oldu. Detaylar haberimizde..

Hasan Ertok: "Sporcularımızın başarısı artıkça da ülkemizin prestiji artıyor"
Spor

Hasan Ertok: "Sporcularımızın başarısı artıkça da ülkemizin prestiji artıyor"

Afyonkarahisar'da 4-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) ve NG Afyon Motofest etkinliği Türksat A.Ş.'nin iletişim desteğiyle tüm dünyada yayınlanacak. Detaylar haberimizde..

Türkiye'nin en hızlı pilotları belli oldu
Etkinlik

Türkiye'nin en hızlı pilotları belli oldu

2018 yılından itibaren Teknofest çatısı altında düzenlenen Teknofest Drone Şampiyonası’nın 1. etabı Isparta’da yapılan sıralama ve grup yarışlarıyla tamamlandı.

Cizreli milli sporcu Yalgettekin Türkiye Şampiyonu oldu
Bölgesel

Cizreli milli sporcu Yalgettekin Türkiye Şampiyonu oldu

Bursa'da düzenlenen U-22 Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasında 48 kiloda yarışan Cizreli milli sporcu Nurselen Yalgattekin, rakibini yenerek kadınlarda Türkiye şampiyonu oldu.

Türkiye’yi Balkan şampiyonasında Biathlon Milli Takımı temsil edecek
Spor

Türkiye’yi Balkan şampiyonasında Biathlon Milli Takımı temsil edecek

Biathlon ve Snowboard Milli Takım kampları Ilgaz Dağında başladı. 11 kız, 7 erkek sporcunun Balkan şampiyonasında Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye hazırlanıyor.