Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen MAKÜ'de! Reprodüktif biyoteknoloji çalıştayına katıldı

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Burdur'da hayvancılık alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen MAKÜ'de! Reprodüktif biyoteknoloji çalıştayına katıldı

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Hayvan Islahında Reprodüktif Biyoteknoloji faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması amacıyla hazırlanan; "Reprodüktif Biyoteknoloji Çalıştayı"na katıldı.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Lavanta Tepesi Otel’de gerçekleştirilen çalıştaya Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Gümen’in yanısıra Burdur Valisi Türker Öksüz, protokol üyeleri, akademisyenler, STK temsilcileri ve ilgili kurum müdürleri katıldı

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan çalıştay, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan tanıtım filmi ile devam etti.

Çalıştayın açılış konuşmasını Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik yaptı. Daha sonra Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği Merkez Genel Başkanı Kamil Özcan konuştu.

Daha sonra MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Dalgar, hayvancılık alanında ihtisaslaşan bir üniversite olduklarını ve embriyo transfer merkezinin MAKÜ için önemli bir çalışma olduğunu belirterek başladığı konuşmasında; “Ülkemizin hayvancılık alanında dışa bağımlılığının azaltılması noktasında kritik bir proje olan embriyo transferi konularında milat olarak düşünüyorum. Programda siz değerli üstatların görüşleriyle güzel bir netice çıkacak ve bakanlığımız da bu hususta çalışma yapmak isteyenlerin önünü açarak güzel bir noktaya işi taşıyacaktır diye düşünüyorum. Üniversitemizin hayvancılık alanında ihtisas üniversitesi olmamız hasebiyle yürüttüğü çok sayıda proje var.” ifadelerini kullandı. Rektör Dalgar, daha sonra MAKÜ’nün hayvancılık alanında yaptığı çalışmalardan oluşan kısa bir sunum gerçekleştirdi.

Ardından Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Ahmet Gümen bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Gümen konuşmasında; “Çalışmalarımız arasında hayvansal ürün piyasalarına gerekli imkanlar sağlanarak tüketicinin yeterli ve sağlıklı gıdaya erişimi yer almaktadır. Bu doğrultuda hayvancılık alanında biyoteknoloji uygulamalarıyla üstün verim özelliğine sahip sürülerin oluşturulması, hayvan başına elde edilen verimin artırılması, genetik materyallerin yaygınlaştırılması ve saklanabilmesi, bulaşıcı hastalıkların kontrolü ile mümkün olabilecektir.” sözlerine yer verdi.

Konuşmalardan sonra bakanlık ıslah faaliyetleri, embriyo üretim merkezleri, işletmelerde embriyo üretim ve transfer faaliyetleri konularında sunumlar gerçekleştirildi.

Bakan Yardımcısı Gümen, MAKÜ’de İncelemelerde Bulundu

Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğünün yürüttüğü IPARD III Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantılarına katılmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Burdur’a gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İstiklal Yerleşkesini gezerek incelemelerde bulundu.

İlk olarak Veteriner Fakültesini ziyaret eden Bakan Yardımcısı Gümen’e Burdur Milletvekilleri Prof. Dr Adem Korkmaz ve Mustafa Oğuz, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Tekşen ve Prof. Dr. Hakan Öner ile Veteriner Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Çağrı Karakurum, akademisyenler eşlik etti. Veteriner Fakültesi Konferans Salonunda öğrencilerle bir araya gelerek onlarla sohbet eden Bakan Yardımcısı Gümen, MAKÜ’nün Veteriner Fakültesinin Avrupa Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE) tarafından uluslararası düzeyde akredite edildiğini öğrendiğine çok mutlu olduğunu belirterek “Alınan akreditasyon özellikle yurtdışında çalışmak isteyen, işbirliği ve projeler yürütmek isteyen akademisyenler ve siz öğrenciler için üst düzey bir fayda sağlıyor. Burada aldığınız eğitimin kabul edilebilir standartlarda olduğunu belgeleyen bu akreditasyonla hem yurt içinde hem de yurt dışında başarı ile çalışabilirsiniz. Çok özverili bir çalışma, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok önemli bir süreç ve öğrenciler artık bunun bilincinde olduğu için onlar da özverili bir şekilde sürece katkı sağlamak istiyorlar. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

MAKÜ Hayvan Hastanesini de ziyaret eden Bakan Yardımcısı Gümen daha sonra İstiklal Yerleşkesi içerisinde yapımı tamamlanan ve iç dizaynlarına geçilen alışveriş merkezini, MAKÜ Çiftliği ile Süt Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Merkezi Laboratuvarı’nı da ziyaret etti.

İstiklal Yerleşkesinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Gümen, baba ocağı olan Burdur’da böyle bir yerleşkesinin olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen MAKÜ'de! Reprodüktif biyoteknoloji çalıştayına katıldıBakan Yardımcısı Ahmet Gümen MAKÜ'de! Reprodüktif biyoteknoloji çalıştayına katıldıBakan Yardımcısı Ahmet Gümen MAKÜ'de! Reprodüktif biyoteknoloji çalıştayına katıldıBakan Yardımcısı Ahmet Gümen MAKÜ'de! Reprodüktif biyoteknoloji çalıştayına katıldıBakan Yardımcısı Ahmet Gümen MAKÜ'de! Reprodüktif biyoteknoloji çalıştayına katıldıBakan Yardımcısı Ahmet Gümen MAKÜ'de! Reprodüktif biyoteknoloji çalıştayına katıldıBakan Yardımcısı Ahmet Gümen MAKÜ'de! Reprodüktif biyoteknoloji çalıştayına katıldıBakan Yardımcısı Ahmet Gümen MAKÜ'de! Reprodüktif biyoteknoloji çalıştayına katıldıBakan Yardımcısı Ahmet Gümen MAKÜ'de! Reprodüktif biyoteknoloji çalıştayına katıldı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdurlu Bakan Yardımcısı Gümen'den, Rektör Dalgar'a ziyaret
Bölgesel

Burdurlu Bakan Yardımcısı Gümen'den, Rektör Dalgar'a ziyaret

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Burdur ziyaretleri kapsamında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar’ı ziyaret etti.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen Bucak'ta
Bölgesel

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen Bucak'ta

AK Parti Bucak İlçe Başkanı Osman Taşkın, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet GÜMEN ve Gençlik Kolları Genel Merkez MKYK Üyesi Hali İbrahim Akgün'ün katılımıyla düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi.

Finike Kapıçay Barajı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferansla bağlandığı törenle açıldı
Yerel Yönetim

Finike Kapıçay Barajı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferansla bağlandığı törenle açıldı

Açılış Törenine Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Ak Parti Antalya Milletvekilleri Atay Uslu, İbrahim Ethem Taş Tuba Vural Çokal, Kemal Çelk ve Mustafa Köse Kaymakamımız Musa Kazım Çelik Finike Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Çetin, Finike Cumhuriyet Başsavcısı Vahdet Gebeş, DSİ 13. Bölge Müdürü Özhan Erdanışman, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlarımız katıldı.

Genel Başkan Özcan, Ahmet Gümen'e ilkokul karnesini hediye etti
Bölgesel

Genel Başkan Özcan, Ahmet Gümen'e ilkokul karnesini hediye etti

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri İl Birliği'ni ziyareti sırasında, Genel Başkan Kamil Özcan'dan ilkokul karnesini ve sınıf fotoğrafını hediye aldı.

Bakan yardımcısı Ahmet Gümen'den Vali Türker Öksüz'e ziyaret
Bölgesel

Bakan yardımcısı Ahmet Gümen'den Vali Türker Öksüz'e ziyaret

Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Burdur Valiliği ziyaretinde, Burdur'un tarım ve hayvancılık potansiyelini desteklemek için yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen MAKÜ'de! Ahmet Gümen toplantıya katıldı
Bölgesel

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen MAKÜ'de! Ahmet Gümen toplantıya katıldı

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Burdur'da çiftçilerle bir araya geldi. Gümen, çiftçilere IPARD III programının detaylarını anlattı.