Antalya

Başkan Böcek 'Sürdürülebilir Antalya için çalışmaya devam'

Antalya Büyükşehir Belediyesi, enerji verimliliği ve çevreye duyarlı yönetim anlayışıyla önemli bir başarıya daha imza attı.

Başkan Böcek 'Sürdürülebilir Antalya için çalışmaya devam'

Antalya Büyükşehir Belediyesi, enerji verimliliği ve çevreye duyarlı yönetim anlayışıyla önemli bir başarıya daha imza attı. Antalya'da ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi standartlarını uygulayan ilk belediye olan Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ASAT Ana Hizmet Binası, Enerji Yönetim Sistemi Belgelerini almaya hak kazandı. Belgeler, Enerji Verimliliği Haftası kapsamında Başkan Muhittin Böcek'e takdim edildi.
Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) ve Uluslararası Akreditasyon Forumu tarafından akredite edilmiş bir sertifikasyon kuruluşunun gerçekleştirdiği denetimler sonucunda verilen belgeler, belediyenin enerji yönetimi konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu. Türkiye'de ilk kez İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı'nı kuran Antalya Büyükşehir Belediyesi, enerji tasarrufu, temiz enerji üretimi, enerji verimliliğine yönelik çalışmalarıyla önemli başarılara imza atmaya devam ediyor. ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemini Antalya'da ilk uygulayan belediye olan Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ASAT Ana Hizmet Binası, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Standartları Belgelerini almaya hak kazandı. Başkan Muhittin Böcek, törende yaptığı konuşmada, Antalya'nın sürdürülebilir bir geleceğe hazırlanması için çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ANÇET'in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır tarafından takdim edilen belgeleri alan Başkan Böcek, "Antalya'mızın sürdürülebilir yarınları için hep birlikte çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. 22 temiz enerji üretim tesisimizle 145 bin hanenin elektrik ihtiyacına eşdeğer temiz enerji üretiyoruz. Bu başarı hepimizin gururu” dedi.

Türkiye'de ilk depolamalı GES çalışmaları
Başkan Böcek, belediyenin temiz enerji alanındaki yenilikçi projelerinden bahsederek, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet binası ve Ulaşım A.Ş. çatısında kurulan depolamalı Güneş Enerjisi Santrali (GES) ile Türkiye'de kendi enerjisini üreten ilk ve tek kamu binası olduğunu belirtti. Böcek, ayrıca 18'inci güneş enerji santralinin yakında faaliyete geçeceğini müjdeledi.

"Enerji tasarrufu ve çevre dostu araç filosu"
Belediyenin enerji verimliliği kapsamında gerçekleştirdiği diğer çalışmalara da değinen Başkan Böcek, 35 elektrikli araç şarj istasyonu kurduklarını ve belediye araç filosunu elektrikli otobüsler, otomobiller ve motorlarla dönüştürdüklerini söyledi. Böcek, enerji tasarrufu için binalarda led aydınlatma, otomasyon sistemleri ve ekipman yenileme gibi uygulamaları sürdürdüklerini de ifade etti.

"Enerji tasarrufu yatırıma dönüşecek"
ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi'nin sürdürülebilir bir şekilde enerji performansının takibini sağladığını vurgulayan Böcek, bu sistem sayesinde enerji giderlerinin azalacağını ve halkın faydalanabileceği hizmetlere daha fazla kaynak aktarılacağını söyledi.
Başkan Böcek, Enerji Verimliliği Haftası'nda bu anlamlı belgeyi almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bu başarı, Antalya'nın geleceğine yaptığımız yatırımın bir göstergesi” diyerek konuşmasını tamamladı.

Başkan Böcek 'Sürdürülebilir Antalya için çalışmaya devam'Başkan Böcek 'Sürdürülebilir Antalya için çalışmaya devam'Başkan Böcek 'Sürdürülebilir Antalya için çalışmaya devam'Başkan Böcek 'Sürdürülebilir Antalya için çalışmaya devam'

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya Büyükşehir Belediyesi, gençlere AB fırsatları ve Avrupa Dayanışma Programı'nı tanıttı
Bölgesel

Antalya Büyükşehir Belediyesi, gençlere AB fırsatları ve Avrupa Dayanışma Programı'nı tanıttı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı, AB Gençlik Fırsatları ve Avrupa Dayanışma Programı" konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İklim değişikliği fotoğraf sergisi, Antalya Büyükşehir Belediyesi fuayesinde ziyarete açıldı
Bölgesel

İklim değişikliği fotoğraf sergisi, Antalya Büyükşehir Belediyesi fuayesinde ziyarete açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Sanayici ve İş İnsanları (ANSİAD) iş birliğiyle düzenlenen İklim Değişikliği Zirvesi kapsamında İklim Değişikliği Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren eserler Büyükşehir Belediyesi fuayesinde sergileniyor.

ASAT’ın yapı malzemeleri laboratuvarı, 6 yılda 500 milyon TL’lik kamu zararını önledi
Bölgesel

ASAT’ın yapı malzemeleri laboratuvarı, 6 yılda 500 milyon TL’lik kamu zararını önledi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü, bünyesinde kurulan Yapı Malzemeleri Laboratuvarı ile altyapı ve üstyapı da kullanılan malzemelerin kalite kontrol deneyleri yapılarak, son 6 yılda yaklaşık 500 milyon TL’lik kamu zararının önüne geçildi.

Alanya’ya İpek Böcekçiliği desteği Büyükşehir’den 7 üreticiye dut fidanı
Bölgesel

Alanya’ya İpek Böcekçiliği desteği Büyükşehir’den 7 üreticiye dut fidanı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya’ya bağlı Uğurlu ve Bıçakçı Mahallesi’ndeki 7 üreticiye dut fidanı desteğinde bulundu.

Taşağıl Mahallesi, ilk defa kanalizasyona kavuşuyor ASAT çalışmaları sona yaklaşıyor
Bölgesel

Taşağıl Mahallesi, ilk defa kanalizasyona kavuşuyor ASAT çalışmaları sona yaklaşıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışma ile Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl Mahallesi ilk kez kanalizasyon ile tanışıyor.

Başkan Böcek: "Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözlerimizi tek tek yerine getireceğiz"
Yerel Yönetim

Başkan Böcek: "Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözlerimizi tek tek yerine getireceğiz"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalyalılara en iyi hizmeti sunmak için çalışmalarını sürdürürken, ihtiyaç ve talepleri belirlemek üzere de ilçe ziyaretleri gerçekleştiriyor. Detaylar haberimizde..