Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Civan, esnaf ve sanatkarları rahatlatacak yeni düzenlemelerin yapıldığını belirtti.
Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hacı Ali Civan; “Manavgat ilçesindeki bir otelde Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğimiz (TESKOMB) tarafından düzenlenen istişare toplantısına katıldık. 15-16-17 Ekim tarihlerinde gerçekleşen toplantımız esnaf ve sanatkarlarımıza müjde niteliğinde kararlar ile sonuçlandı.” dedi.
Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hacı Ali Civan; “Kooperatifimiz aracılığı ile Halk Bank üzerinden kullandırılan kredilerde esnafımızı rahatlatacak yeni kararlar alındı. Önceden 3 ay olan ödeme aralığı 6 aya, 4 yıl olan vade de 5 yıla çıkarıldı. 100 bin TL’ye olan kadar olan kredilerde yüzde 2 komisyon alınmayacak. 100 binin üzerindeki kredilerde de yüzde 2’yi yüzde 1’e düşürüldü.” ifadelerini kullandı.
Başkan Hacı Ali Civan; “Bizimde katıldığımız TESKOMB tarafından düzenlenen toplantımıza Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TESKOMB Genel Başkanımız Sayın A.Kadir Akgül ve TESKOMB Camiasının değerli üyeleri ve başkanları katıldı.”dedi.
Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hacı Ali Civan; “Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman esnafın yanında olduğunu vurguladı. 560 bin esnafın TESKOMB’tan kredi kullandığını aktaran Bakan Ruhsar Pekcan, “40 milyar TL kullanmış. Sadece bu sene 9 ayda 200 bin esnafımız 20 milyar kredi kullanmış. Bizde esnaf ve sanatkarımızı çağın gereklerine göre faaliyet gösterebilmesi dış dünya ile iletişimde olması, e- ticaret yapabilmesi yönünde eğitimlerimizi sürdürüyoruz. diye konuştu.
“İstihdam kredisi çalışması”
İstihdam kredisi ile ilgili çalışmaların da olduğunu söyleyen Civan “Yılbaşına kadar istihdam kredisi ile ilgili çalışmalarında sonuçlanacağını ümit ettiğini ” sözlerine ekleyerek; “Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan Cumhurbaşkanımızın selamını ve mesajlarını kapanış toplantımızda bizlere iletti.”
Geçtiğimiz Pazar günü Burdur'un Bucak ilçesinde yapılan kongre sonrasında Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Başkanı seçilen Muzaffer Doğan, 40 yıldız kooperatif başkanlığı yapan Hacı Ali Civan’dan bugün itibariyle görevi devraldı.
Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyeleri, AK Parti İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Detaylar haberimizde..
Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi 58. Olağan Genel Kurulu, 22 Şubat 2025’te Besler Plaza’da gerçekleşecek. Detaylar haberimizde!
Gölhisar Esnaf Kefalet ve Sanatkarlar Kooperatifi Genel Kurulu’nda mevcut başkan Mustafa Oğuz, güven tazeledi. Toplantının detayları haberimizde.
Aksu’da Kundu bölgesi esnafı dükkanlarının mühürleneceği gerekçesiyle belediye binasını bastı. Belediye tarafından dükkanların boşaltılması istenirken
Ahmet Tural, Karamanlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Olağan Mali Genel Kurulu’nda birlik ve dayanışma vurgusu yaptı.
Yorumlar (0)