Antalya

Başkan Muhittin Böcek 29 Ekim bayram mesajı

Ata’mızın “Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir” diyerek kurduğu ve “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet’imiz 100 yaşında. Devamı haberimizde...

Başkan Muhittin Böcek 29 Ekim bayram mesajı


BAŞKAN MUHİTTİN BÖCEK 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Değerli Antalyalılar,
Sevgili hemşehrilerim,

Ata’mızın “Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir” diyerek kurduğu ve “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet’imiz 100 yaşında. Ata’mızın bizlere armağan ettiği en büyük bayramımızı kutluyor olmanın onurunu, gururunu, mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. Milletçe sahip olduğumuz tüm kazanımlarımızı borçlu olduğumuz CUMHURİYET’İMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN.

Yüce Türk Milleti olarak bu mutlu günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, istiklal ve istikbal uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi
saygıyla, sevgiyle, rahmetle, özlem ve minnetle anıyorum. Kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.

Özgürlük ve bağımsızlığı karakteri kabul eden Atatürk’ün liderliğinde, Türk Ordusu’nun ve Türk Milleti’nin tarihe altın harflerle yazılan eşsiz ve destansı bir mücadele ile kazandığı bağımsızlığı, Cumhuriyet idaresi ile taçlanmıştır. Attığı her adımda milletini düşünen ve milletinden güç alan Atatürk, Cumhuriyeti de millet egemenliğine emanet etmiştir.

Uçurumun kenarında yıkık bir ülkeden, içeride ve dışarıda saygı ile tanınan yeni bir vatan, yeni bir toplum, yeni bir devlet kuran Atatürk, yeni Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesine taşımak için sayısız devrimler yaparak, Türk insanının eğitimden, bilime, sanattan spora her alanda söz sahibi olmasının önünü açmıştır. Cumhuriyet bu devrimler ile daha da güçlenmiş, bugünlere gelmiştir.

İşte bu yüzdendir ki Türk Milleti’nin vatan sevgisinin, bağımsızlık tutkusunun en büyük sembolü olan Cumhuriyet imkansıza inanmaktır. Korkusuzluğun, cesaretin ve özgürlüğün adıdır Cumhuriyet. Tarihten silinmek istenen bir milletin tüm dünyaya verdiği en güzel cevaptır Cumhuriyet. Çocuklarımızın yüzündeki gülücük, gençlerimizin gözlerindeki umut, kalplerimizde sonsuza kadar sürecek bir sevdanın adıdır Cumhuriyet.

Sevgili gençler,
Değerli çocuklar,

Sizler bizim umudumuz, yarınlarımız, geleceğimizsiniz.

Ata’mız en iyi biçimde koruyup kollayacağınıza inandığı için Cumhuriyet'i sizlere emanet etti. Attığınız her adımda Ata’mızın izinden gideceğinize, Cumhuriyetimize, Atatürk’ün devrim ve ilkelerine sahip çıkacağınıza eminim. Geleceğin aydınlığına sizlerle kavuşacağız. Cumhuriyetimiz sizlerle yükselecek ve yaşayacak. Cumhuriyeti yaşamanın ve yaşatmanın en güzel yolunun, çalışmak, üretmek, daima en iyisini başarmak olduğunu unutmayınız. Bu yolda karşınıza çıkacak zorluklar sizleri asla yıldırmasın. Ata’mızın Gençliğe Hitabesinde söylediği sözleri asla ama asla aklınızdan çıkarmayınız. Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa ediniz.


Bugün, çevremizdeki coğrafyada ve dünyada yaşanılan olayları dikkatle incelediğimizde, Atatürk'ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünü çok daha iyi anlıyoruz. Yüzyıl öncesinden bile bugünleri görebilecek bir vizyona sahip olan Ata’mızın bu sözünden hareketle bizlere düşen görev Ata’mızın emaneti olan bu güzel vatanı ve bağımsızlığımızı daima muhafaza etmek, barış ve özgürlük içerisinde Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak, Türkiye Cumhuriyeti’ni ileri hep daha ileri taşımaktır.

Askeri dehasıyla, cesaretiyle her türlü zorluğa göğüs geren, yılmayan, ulusuna önderlik eden Atatürk’ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyerek kurduğu Cumhuriyetimize dün olduğu gibi bugün, yarın ve daima sahip çıkacağız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına ilk günkü heyecanla, 100 yılın deneyimiyle daha da güçlü yürüyoruz. Asırlık Cumhuriyetimizi Ata’mızın açtığı yoldan ayrılmadan nice yüzyıllara gururla taşıyoruz.

DÜN, BUGÜN, YARIN VE DAİMA….YAŞASIN CUMHURİYET !

Sevgiyle kalın, Cumhuriyetle kalın, Atatürk’le kalın.

Muhittin BÖCEK
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkana devretti
Bölgesel

Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkana devretti

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu Fatmagül Özpınar İlkokulu 4. Sınıf Öğrencisi Anıl Kılınçkaya’ya devretti.

Başkan Böcek’in ilk protokol ziyareti Vali Şahin’e “Antalya’mız için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz”
Bölgesel

Başkan Böcek’in ilk protokol ziyareti Vali Şahin’e “Antalya’mız için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk protokol ziyaretini Antalya Valisi Hulusi Şahin’e gerçekleştirdi. Vali Şahin, Başkan Böcek’e görevinin ikinci döneminde başarılar dilerken, Başkan Böcek de Antalya için azimle, gururla çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Başkan Böcek zor günde üreticinin yanında
Bölgesel

Başkan Böcek zor günde üreticinin yanında

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Alanya’nın iki mahallesinde yaşanan hortum felaketi sonrası seraları zarar gören üreticilere naylon desteği verildi.

Başkan Böcek: " Her Zaman Emekçinin Yanındayım"
Yaşam

Başkan Böcek: " Her Zaman Emekçinin Yanındayım"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 11 bin 79 personelin maaş ödemeleri için yapılan ihaleyi kazanan banka yetkilileri ile promosyon ihalesini imzaladı.

Başkan Muhittin Böcek üniversite katlı otoparkında inceleme yaptı
Yaşam

Başkan Muhittin Böcek üniversite katlı otoparkında inceleme yaptı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen katlı otoparkta incelemede bulundu.

Başkan Böcek, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı
Yaşam

Başkan Böcek, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle sağlık çalışanlarıyla buluştu. Başkan Böcek, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan ve ekibini, ardından Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kepez’de hizmet veren Sağlık Merkezi çalışanlarını ziyaret etti. Başkan Böcek, “Büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalışan tüm sağlık kahramanlarımızın Tıp Bayramı’nı kutluyorum” dedi.