Antalya

Başkan Muhittin Böcek: “90 bin Rus konut aldı”

Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksey Vladimiroviç Yerhov ve Antalya Başkonsolosu Sergey Vetrik, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ziyaret etti. Devamı haberimizde...

Başkan Muhittin Böcek: “90 bin Rus konut aldı”

Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksey Vladimiroviç Yerhov ve Antalya Başkonsolosu Sergey Vetrik, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ziyaret etti.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksey Vladimiroviç Yerhov ve Antalya Başkonsolosu Sergey Vetrik’i ağırladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Böcek, görevine yeni atanan Başkonsolos Sergey Vetrik’e de görevinde başarılar diledi.

Yıl sonu hedefi 15 milyon turist
Başkan Böcek, Antalya’nın en çok turist ağırlayan şehirler sıralamasında Avrupa’da ilk, dünyada 10’uncu sırada yer aldığını söyledi. Bu yıl şu ana kadar 13 milyon turist rakamına ulaştıklarını anlatan Başkan Böcek, yıl sonu hedefinin 15 milyon turist olduğunu ifade etti. Başkan Böcek, 10 milyon yerli turistle birlikte 25 milyon misafir ağırladıklarını kaydetti.

“90 bin Rus konut aldı”
Antalya’da Rusça konuşan yaklaşık 200 bin kişi bulunduğunu belirten Başkan Böcek, “Konut satın alan 90 bin Rus vatandaşı var. Konyaaltı Belediye Başkanlığı dönemimde Konyaaltı’nda yabancılara özel bir meclis de oluşturmuştuk. Rusya’ya önemli tarım ihracatımız da var” diye konuştu. 25 gün önce Moskova’da dünya ulaşım zirvesine katıldığını aktaran Başkan Muhittin Böcek, temasları çerçevesinde Güney Moskova İdari Bölgesiyle iş birliği protokolü imzaladığını söyledi. Başkan Böcek, Rusya ile kültür, sanat, turizm başta olmak üzere her türlü iş birliğine hazır olduklarını aktardı.

“Antalya sembol şehir”
Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksey Vladimiroviç Yerhov, Antalya Başkonsolosu Sergey Vetrik’in görevine yeni başladığını ifade etti. Rusya için Antalya’nın ayrı bir öneme ve yere sahip olduğunu ifade eden Yerhov, “Antalya Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin sembolü. Sizinle önemli turizm ilişkimiz var. Kültür ve sosyal alanda da birçok fırsatımız var. Burada on binlerce Rus vatandaşı yaşıyor. Bunların çoğunluğu Türklerle evlenenler ve Rus işadamları” dedi.
Ziyaretin sonunda karşılıklı hediye alışverişinde bulunuldu. İHA 

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkana devretti
Bölgesel

Başkan Böcek koltuğunu çocuk başkana devretti

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu Fatmagül Özpınar İlkokulu 4. Sınıf Öğrencisi Anıl Kılınçkaya’ya devretti.

Başkan Böcek’in ilk protokol ziyareti Vali Şahin’e “Antalya’mız için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz”
Bölgesel

Başkan Böcek’in ilk protokol ziyareti Vali Şahin’e “Antalya’mız için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk protokol ziyaretini Antalya Valisi Hulusi Şahin’e gerçekleştirdi. Vali Şahin, Başkan Böcek’e görevinin ikinci döneminde başarılar dilerken, Başkan Böcek de Antalya için azimle, gururla çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Başkan Böcek zor günde üreticinin yanında
Bölgesel

Başkan Böcek zor günde üreticinin yanında

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Alanya’nın iki mahallesinde yaşanan hortum felaketi sonrası seraları zarar gören üreticilere naylon desteği verildi.

Başkan Böcek: " Her Zaman Emekçinin Yanındayım"
Yaşam

Başkan Böcek: " Her Zaman Emekçinin Yanındayım"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 11 bin 79 personelin maaş ödemeleri için yapılan ihaleyi kazanan banka yetkilileri ile promosyon ihalesini imzaladı.

Başkan Muhittin Böcek üniversite katlı otoparkında inceleme yaptı
Yaşam

Başkan Muhittin Böcek üniversite katlı otoparkında inceleme yaptı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen katlı otoparkta incelemede bulundu.

Başkan Böcek, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı
Yaşam

Başkan Böcek, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle sağlık çalışanlarıyla buluştu. Başkan Böcek, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan ve ekibini, ardından Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kepez’de hizmet veren Sağlık Merkezi çalışanlarını ziyaret etti. Başkan Böcek, “Büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalışan tüm sağlık kahramanlarımızın Tıp Bayramı’nı kutluyorum” dedi.