Antalya / Korkuteli

Başkan Yapılmışev ; ilçelerimizde Su Sıkıntısı var

ÇİFTÇİLERİMİZ BAHÇESİNİ SULAYAMADAN ÜRÜNLERİNİ TOPLADI, BU YÜZDEN ÜRÜNDE REKOLTE DÜŞÜŞÜ YAŞANDI YAPILMIŞEV, “İLÇEMİZİN SU SIKINTISI VAR”

Başkan Yapılmışev ; ilçelerimizde Su Sıkıntısı var

ÇİFTÇİLERİMİZ BAHÇESİNİ SULAYAMADAN ÜRÜNLERİNİ TOPLADI, BU YÜZDEN ÜRÜNDE REKOLTE DÜŞÜŞÜ YAŞANDI

YAPILMIŞEV, “İLÇEMİZİN SU SIKINTISI VAR”

Milliyetçi Hareket Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Medine Yapılmışev ilçede görev yapan basın mensupları ile bir araya gelerek ilçe gündemini değerlendirdi. Yapılmışev, ilçede konuşulacak çok konu var. Em büyük sıkıntımız susuzluk. Birçok köyümüzde su yok” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi Korkuteli İlçe başkanı Av. Medine Yapılmışev, ilçe gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
İlçedeki basın mensupları ile gerçekleşen toplandı teşkilat binasında gerçekleştirildi.
Toplantıya Başkan Yapılmışev, Milliyetçi Hareket Partisi Korkuteli Belediye Meclis Üyesi Aziz Kolan, Hasan Katı ile ilçe yönetim kurulu üyeleri Halit Yıldırım, Fatih Paf, KAÇEP Başkanı Hülya Esen eşlik etti.
Başkan Yapılmışev, Arasta Kentsel Dönüşüm Projesi ile; “Bütün ilçenin gündeminde vatandaşın kafasında Arasta var. Bir ucube gibi ilçemizin tam ortasın durmakta. 9 aylık süreçte yapılacağı söyleniyordu, 9 aylık sürede bitmediği gibi 15 aydır hala tamamlanmadı. Sözleşmeye bakıyoruz 66 milyon var. Duyduğumuz kadarıyla bu 66 Milyonun 20 Milyonu peyder pey ödenmiş. 40 Milyonu 15 Şubat 2024’te ödenmiş ne yapıldı bu 40 milyon para?” diye konuştu.

ÜRETİCİNİN MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ
Başkan Yapılmışev, konuşmasına ilk olarak meyve üreticilerine bu yıl hala verilmeyen su sebebiyle ürün rekoltesinin düşmesine ve çiftçinin mağduriyetine bir an önce çözüm bulunması gerektiğine değinerek başladı.
Yapılmışev, “Son zamanlarda gündemde maalesef üreticimizin yaşadığı su sıkıntısına şahit olduk. Çiftçimize sulama birliği su vermediği için ağaçları kurudu birçok çiftçimiz bahçesini sulayamadan ürünlerini topladı bu yüzden üründe rekolte düşüşü yaşandı. Yetkililerin su sorununu acilen çözmesini ve üreticimizi daha fazla mağdur etmemesini bekliyoruz. Ayrıca Kurban Bayramında ilçe genelinde birçok mahallede su kesintileri yaşandı içme suyu sıkıntısının bir an önce çözülmesi büyük önem taşımaktadır. Diğer bir konu ise elektrik faturalarından daha yüksek gelen su faturaları. Yetkililerin buna da çözüm bulmasını bekliyoruz” dedi.

BAZI İŞÇİLERE MOBİNG UYGULANIYOR
Korkuteli Belediyesinde mobing uygulanarak istifaya zorlanan işçiler olduğu iddiasında bulunan Başkan Yapılmışev; “Özellikle bizim referansımızla belediyede işe başlayan işçilerimize mobing uygulanarak istifa etmeye zorlandığını duyduk. Belediyede işe yaramayan işçileri işten çıkartın biz buna karşı değiliz. Duyumlarımıza göre belediyede çalışan 10 kişi istifa etmek zorunda kaldı. 25 yeni işçi alındı bunun yöntemi bu mudur? Önceki başkanın A takımı ile çalışırken bizim referansımızla işe giren kişiler istifaya zorlanıyor” dedi.

HAVUZU BIRAKIN ARASTAYA YOĞUNLAŞIN
Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanı Yapılmışev, “Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran ile Eski Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek’in 1071 Yüzme Havuzu ve Spor Yerleşkesi ile alakalı yapmış oldukları açıklamaları eleştirerek vatandaşı yüzme havuzu ile ilgili basit konularda değil. Arasta ’ya yoğunlaşın diyerek Korkuteli gündemini uzun süredir meşgul eden bundan sonrada uzunca süre meşgul edecek Arasta Kentsel Dönüşüm Projesine işaret etti.

15 AYDIR HALA TAMAMLANMADI
Başkan Yapılmışev Arasta ile ilgili olarak ta; “Arasta konusuna yoğunlaşın. Bütün ilçenin gündeminde vatandaşın kafasında Arasta var. Bir ucube gibi ilçemizin tam ortasın durmakta. 9 aylık süreçte yapılacağı söyleniyordu, 9 aylık sürede bitmediği gibi 15 aydır hala tamamlanmadı. Malumunuz olduğu gibi Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Grup sözcümüz Aziz Kolan mecliste bunu sordu. Bununla alakalı belediye yönetimi herhangi bir cevap vermedi. Verdiyse de resmi olarak bizim haberimiz yok. Herkes bunu merak ediyor. Arastadan mülkiyet alan vatandaşlar kendilerine verilen süre içerisinde mülkiyetin teslimiyetinin yapılmadığını iddia ediyorlar. Arasta müteahhidinin şuan cezalı duruma düştüğünü duyduk, sözleşme süresi içerisinde işi teslim edemediği için.

15 ŞUBATTA ÖDENEN 40 MİLYONA NE OLDU?
Sözleşmeye bakıyoruz 66 milyon var. Duyduğumuz kadarıyla bu 66 Milyonun 20 Milyonu peyder pey ödenmiş. 40 Milyonu 15 Şubat 2024’te ödenmiş ne yapıldı bu 40 milyon para? Nereye harcandı ne yapıldı, Korkuteli için güzel bir para. 15 Şubatta ödenen o 40 Milyon liralık para belediye kasasına mı, şirket kasasına mı girdi bilmiyoruz. O para ödendiyse 40 Milyona ne oldu? Bu işlerle uğraşın vatandaşın gündemini yüzme havuzuymuş şuymuş buymuş gibi konularla meşgul etmeyi bırakın” dedi.

HİÇ ASFALT YAPILMAMIŞ GİBİ YOLLAR KÖTÜ
Başkan Yapılmışev; “Sosyal medya üzerinden gündeme gelmeye çalışan eski başkanımıza sesleniyoruz buradan, bırakın bu işleri. Çok inandırıcıda gelmiyor. Vatandaş çok dikkate almıyor. Belediye yönetimine buradan çağrıda bulunuyorum lütfen hizmete başlayın. Yollar kötü her ne kadar asfalt projesi geçen dönem yapılmış olsa da şuan hiç asfalt yapılmamış gibi yollar kötü. Tozdan geçilmiyor, su problemi var vatandaşın cebinde para yok. Ekonomik sıkıntı var. Bu konularla ilgilenin Kanal Korkuteli’yi açtınız yine oraya su doldurdunuz. Halk ekmek açtınız seçim vaadini yerine getirdik diyerekten arife gününde 10 defa anons yapıldı, satışlarımız başlamıştır diye. Yapılan ne halk ekmek fabrikası mı kurdunuz. Antalya’da EKDAĞ’dan gelen 20 bin tane ekmeği büfeden sattınız, market görevi gördünüz bir nevi. Bu bir projemi bu bir seçim vaadimi Korkuteli’ne halk ekmek fabrikası kuruldu da bizim mi haberimiz yok?” diye konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

MHP Korkuteli İlçe başkanı Medine Yapılmışev 'de  Belediye Meclis Üyelerine Sitemli sesleniş
Yerel Yönetim

MHP Korkuteli İlçe başkanı Medine Yapılmışev 'de Belediye Meclis Üyelerine Sitemli sesleniş

MHP KORKUTELİ İLÇE BAŞKANI YAPILMIŞEV, “MHP GRUBUNUN KABUL OYUNA KARŞILIK DİĞER SİYASİ PARTİ GRUPLARININ RED OYLARI İLE TEKLİFİMİZ MECLİS GÜNDEMİNE DAHİ ALINMADI” DEDİ

Antalya Korkuteli Sadık Önal Başkanlığında  MHP Ak Parti Cumhur ittifakı meclis üyesi listesi
Yerel Yönetim

Antalya Korkuteli Sadık Önal Başkanlığında MHP Ak Parti Cumhur ittifakı meclis üyesi listesi

31 mart 2024 pazar gün yapılacak yerel seçimleri Cumhur ittifakı başkan adayı Sadık Önal, Korkuteli Cumhur ittifakı meclis üyesi listesini İlçe Seçim Kuruluna teslim etti. Cumhur ittifakı meclis üyeliği listesi şu isimlerden oluştu

Korkuteli  Cumhur ittifakı Belediye Başkan adayı Sadık Önal, Gün Birlik günü
Bölgesel

Korkuteli Cumhur ittifakı Belediye Başkan adayı Sadık Önal, Gün Birlik günü

Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanı Av. Medine Yapılmışev, Ak Parti ilçe başkanı Osman Nuri Kök ve belediye Başkan adayı Sadık Önal ile birlikte açıklamalar yaptılar.

Korkuteli MHP Belediye Başkan Adayı  Sadık Önal 'ın ilk Sözleri  Ne oldu.
Bölgesel

Korkuteli MHP Belediye Başkan Adayı Sadık Önal 'ın ilk Sözleri Ne oldu.

Antalya ili Korkuteli ilçesinde 5 yıldır başarılı bir Belediye Başkanlığı yapan MHP li Başkan Ömer İşlek, Korkuteli Esnaf Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Hasan Can Caran ve Sadık Önal MHP korkuteli Belediye Başkan aday adayı olmuşlardı.

Korkuteli Milliyetçi Hareket Partisi ilçe teşkilatı,Lokma Dağıtımı ve Kur'an Tilaveti gerçekleştirdi
Yerel Yönetim

Korkuteli Milliyetçi Hareket Partisi ilçe teşkilatı,Lokma Dağıtımı ve Kur'an Tilaveti gerçekleştirdi

Korkuteli Milliyetçi Hareket Partisi ilçe teşkilatı, Kahraman Şehit Askerlerimiz için Cumhuriyet meydanı Çayırlı camii yanında Cuma namazı sonrası Lokma Dağıtımı ve Kur'an Tilaveti gerçekleştirdi

İşte Cumhur İttifakı adına Antalya'da MHP’nin aday çıkaracağı o ilçeler
Yerel Yönetim

İşte Cumhur İttifakı adına Antalya'da MHP’nin aday çıkaracağı o ilçeler

MHP’li belediye başkanlarının bulunduğu Alanya ve Korkuteli’nin dışında 3 ilçede daha MHP’li adayla seçime girilmesi kararlaştırıldı.