Belediye Meclisinin sonunda söz isteyen İyi Partili Mesut Özcan’ın Başkan Ercengiz tarafından konuşturulmamasının sebebinin Akaryakıt fiyatlarındaki yükseklik, Rekabet Kurumundan Belediye Şirketlerinin yediği ceza, 18 Uygulaması, işten çıkarılmalar ve işe alımlar ile ilgili konular olduğu öğrenildi.
Burdur Belediyesi Belediye Meclis Toplantısı sonunda Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İyi Parti Belediye Meclis Üyesi Mesut Özcan’ın söz isteme talebini kabul etmemiş ve oturumu bitirerek salonu terk etmişti.
Toplantı başlamadan önce İyi Parti Burdur İl Başkanı Faruk Erkan bir paylaşımda bulunarak Akaryakıt satışları, 18 Uygulaması, işten çıkarılmalar ve işe alımlar ile ilgili Parti olarak görüş ve düşüncelerini açıklamıştı. Meclis sonunda da İyi Partili Mesut Özcan söz isteyince Başkan Ali Orkun Ercengiz bu sorulara muhattap olmamak adına söz vermeyerek toplantıyı bitirdi.
1- Geçen ayki toplantımızda Burdur’da niçin Türkiye’nin en pahalı akaryakıtı satılıyor, belediyemize bağlı şirketler niye bunlara katılıyor demiş, yakın çevremizde %20-25 daha ucuza satan akaryakıt istasyonları varken Burdur halkının neden pahalı akaryakıt tüketmek zorunda kaldığını, halkımızın daha ucuza alınabilen akaryakıta ulaşmasının sağlanması için çalışma yapılmasını istemiştik. Bu konuda da hiçbir cevapta alamadık.
2-Rekabet Kurulundan Belediyemiz şirketlerinin de içinde bulunduğu ilimizdeki 10 akaryakıt şirketine anlaşarak rekabeti engellemekten ne miktarda olduğunu bilmediğimiz cezalar verildiğini öğrendik. Bunun sebebi ve sonuçları bu meclis vasıtası vede medya yolu ile Burdur halkına açıklanmalıdır.
– Belediyemize bağlı olan Bahtaş ve Bimtaş ise böyle bir anlaşmaya giremez, girmemeliydi. Tam tersine onların oyunlarını ve anlaşmalarını bozacak bir satış politikası oluşturmalıydı. Bir taraftan merkezi hükümetin elektrik, doğalgaz, akaryakıt, yol, köprü, yurt,çay, şeker vs. gibi hayatımızı temelden etkileyen her türlü ürün ve hizmetlere uyguladığı yüksek zamlar ve vergilerden dolayı taşıdığı yükün altında ezilirken; yerel yönetimler olarak halkımızı birde bu tür anlaşmalar ile ezmek ne derce doğrudur, bu nasıl sosyal bir belediyeciliktir.
18 uygulaması ve İmar konusunda şehrimizde bir sıkıntının olduğu gerçektir.
Söylentiler ve şikâyetler çok kötüdür. Böyle bir uygulamada %100 memnuniyet mümkün değildir. Ama şunu da yapmamalı ve gözden uzak tutmamalıyız. Kul hakkına riayet etmeli kişilerin haklarını korumalıyız. Dünyanın her yerinde olduğu gibi toprak bizim insanımızın en değerli varlıklarından ve vazgeçilmezlerindendir. Bu fakir için de zengin içinde böyledir. Şikâyetlerin çoğu kişilerin kendi yerlerinden uzaklaştırılması veya yerinin parçalanması veya hiç ilgisi olmayanlarla hissedar edilmesi, en kötüsü de bu işlerin düzeltilmesi için para-pul gibi akçeli işlerin olduğunun söylenmesidir. Bu kabul edilebilir veya görmezden gelinecek bir durum değildir. Medyadan duyumlarımızda çeşitli iddia ve şikâyetlerin olduğu, valilik tarafından bir inceleme başlatıldığıdır. Bizde konuyla ilgili olarak vatandaşlarımız adına soruyoruz:
1-Bu duyumlarla ilgili belediyemizce bugüne kadar bir inceleme ve araştırma yapılmış mıdır?
2-Şikâyet konuları birbirine benzemekle beraber şahıslarla ilgili kısmı belirli kişiler üzerinde yoğunlaşmaktadır, aralarında bir husumet ve hepsinin de birine karşı düşmanlığı mı vardır?
3-Uygulama kapsamında 721 malik, 629 pay olduğu söylendi. Acaba bu insanların hepsine ulaşıldı mı? Biz askıya çıkardık herkes öğrensin mi dendi? Bu işten haberi olmayan, inceleme ve itiraz şansı olmayan, il dışında veya yurt dışında yaşayan insanlarımızın sayısı ve durumu nedir? Gelince onlara sürpriz mi diyeceğiz?
4-Niye bu iş dışarıdan hizmet alarak yaptırılıyor? Belediyemizde Harita mühendisi ve teknisyenleri yok mudur? Yüzlerce personel çalıştıran belediyemiz bir harita mühendisi istihdam edip imar müdürlüğümüz bünyesinde bu uygulamayı yaparak bu şikâyetlerin önüne geçemez miydik? Böyle sıkışık bir durumda ve ihtiyaç anında sözleşmeli çalışan bir harita teknisyeni personelin sözleşmesini uzatmamak (Başka bir tabirle işten çıkartmak) ne kadar doğrudur.
Yine geçen ayki toplantımızda 2019 yılında Belediyemizden, yan kuruluşlarımız ve taşeronlarımızdan; kadrolu veya sözleşmeli personelimizden ayrılan, emekli olan, çıkarılan var mı; varsa yerleri nasıl dolduruldu, hangi kaynaktan hangi yöntemle elemanlar temin edildi? Bunların dışında yeni eleman alındımı diye sorup yazılı cevap istedik. O gün cevabın yazılı olarak verileceği söylenmesine rağmen şu ana kadar o cevap verilmemiştir.
Sorumuzun cevabını halen beklemekte olup konunun takipçisi olduğumuzun bilinmesini isteriz.
Yapılan çalışmaların, verilen hizmetlerin açık, şeffaf ve anlaşılır bir dille Burdur halkına anlatılmasını, hatalardan dönülmesini istiyoruz.
Kaynak:Bomba15
Yorumlar (0)