Antalya / Muratpaşa

Belediye Başkanı Şehitlik Parkı'nı açacaklarını söyledi

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye’nin dört bir yanında vatanı için canını feda etmekten çekinmeyen 172 Antalyalı şehidin her biri için anıtın yer aldığı Şehit Jandarma Yüzbaşı Yasin Kurt Şehitlik Parkı’nı 13 Aralık Çarşamba saat 14.30’da törenle açacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Şehitlik Parkı'nı açacaklarını söyledi

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye’nin dört bir yanında vatanı için canını feda etmekten çekinmeyen 172 Antalyalı şehidin her biri için anıtın yer aldığı Şehit Jandarma Yüzbaşı Yasin Kurt Şehitlik Parkı’nı 13 Aralık Çarşamba saat 14.30’da törenle açacaklarını söyledi.
Aralık 2020’de Suriye’nin Rasulayn ilçesindeki yol kontrol noktasında teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen ve Antalya’da toprağa verilen Jandarma Yüzbaşı Yasin Kurt’un adını taşıyan park, Güzeloba Mahallesi Rauf Denktaş Caddesi üzerinde yer alıyor. 6 bin 677 metrekare alana kurulan Şehit Jandarma Yüzbaşı Yasin Kurt Şehitlik Parkı’nda Kaş’tan, Gazipaşa’ya Antalya’nın dört bir yanına defnedilen 172 şehidin isimleri anısına birer anıt yer alıyor.
Şehitlerin künyelerinin yazılı olduğu anıtlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk heykelinin etrafında yer alıyor. Her anıtın LED’lerle aydınlatıldığı parkta Atatürk heykelinin etrafı ise Gazi’nin bir yurtdışı seyahatinde Türkiye’ye getirdiği kırmızı Atatürk çiçekleriyle süslendi. Parkta Muratpaşa Belediyesi’nin yetiştirdiği zeytin ağaçları da bulunuyor.

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    SEVDİM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı  Ümit Uysa CHP 'de Cumhurbaşkanı adayı adayı Olacak mı  Açıklama Başkan Uysal'dan Geldi
Yerel Yönetim

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysa CHP 'de Cumhurbaşkanı adayı adayı Olacak mı Açıklama Başkan Uysal'dan Geldi

Başvurular 21 Şubat günü mesai saati bitimine kadar CHP Genel Merkezi’ne yapılabilecek. Başvurular için 20 milletvekilinin imzası gerekecek. Bir milletvekili birden fazla aday için imza verebilecek.

Ankara Mamak'ta Düğün Yapacaklara Müjde  Belediye Düğün Salonu Yenilendi
Yaşam

Ankara Mamak'ta Düğün Yapacaklara Müjde Belediye Düğün Salonu Yenilendi

Ankara Mamak Belediyesi Mabel Düğün Salonlarından Şafaktepe Konağı Düğün Salonu, yapılan çalışmaların ardından yenilenerek modern bir görünüme kavuştu. Şehit Aileleri ve Gazilerin birinci derece yakınlarına salon kullanımı ücretsiz olacak

Ankara'da Minibüs  Dolmuş Ücretlerine Zam  Zam Ne zaman uygulanacak
Bölgesel

Ankara'da Minibüs Dolmuş Ücretlerine Zam Zam Ne zaman uygulanacak

Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Murat Yılmazer, ''Fiyat güncellemesi esnafın sıkıntılarını çözecek durumda değil. Büyükşehir böyle uygun gördü, umarım vatandaş da olumlu karşılar'' dedi.

Kahtalı Mıçe’nin cenazesi Antalya’dan Memleketi Adıyaman Kahta'ya  dualarla uğurlandı Kahtalı  Mıçı Neden Öldü
Yaşam

Kahtalı Mıçe’nin cenazesi Antalya’dan Memleketi Adıyaman Kahta'ya dualarla uğurlandı Kahtalı Mıçı Neden Öldü

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kahtalı Mıçe’nin ismini Antalya’da yaşatacaklarını belirterek, "O gerçekten bir vatan sevdalısı, yurt sevdalısı, çok kıymetli bir büyüğümüz, sanatçımız. Onun ismini Antalya’da uygun bir yerde yaşatacağız.

Burdur Gölhisar Kent Konseyi 2. Genel Kuru Yapıldı  Genel Kurulda Gölhisar Değerlendirildi
Etkinlik

Burdur Gölhisar Kent Konseyi 2. Genel Kuru Yapıldı Genel Kurulda Gölhisar Değerlendirildi

30 Haziran 2024 tarihinde Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş'ın önderliğinde kurulan Gölhisar Kent Konseyi, 14 Şubat 2025 Cuma günü 2. Genel Kurulunu M. Akif Kongre salonunda gerçekleştirdi.

 Antalya Büyükşehir’de en düşük işçi maaşı 37 bin 430 TL oldu
Bölgesel

Antalya Büyükşehir’de en düşük işçi maaşı 37 bin 430 TL oldu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Belediye-İş ve Güvenlik İş Sendikası ile 8 bin 841 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesini imzaladı.