Belediye Başkanı ve Başkan Adayından "Tarihi Çarşı” projesi

İnegöl Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Alper Taban, İshakpaşa Külliyesi ile Kapalı Çarşı, Beylik Hanı, Sarraflar Çarşısı ve Uzun Sokağı da kapsayan bölgede “Tarihi Çarşı” projesini hayata geçireceklerini açıkladı.

Belediye Başkanı ve Başkan Adayından "Tarihi Çarşı” projesi

İnegöl Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Alper Taban, İshakpaşa Külliyesi ile Kapalı Çarşı, Beylik Hanı, Sarraflar Çarşısı ve Uzun Sokağı da kapsayan bölgede “Tarihi Çarşı” projesini hayata geçireceklerini açıkladı.
Bir yandan şehrin gelişimine katkı sağlayacak adımlar, bir yandan vizyon projeler ve bir yandan da mevcut alanları günün şartlarına uygun şekilde düzenleme projeleriyle geleceğin İnegöl’ünü imar etmeye hazırlanan İnegöl Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Alper Taban, “Tarihi Çarşı” projesini açıkladı. Başkan Taban, İshakpaşa Külliyesi ile Kapalı Çarşı, Beylik Hanı, Sarraflar Çarşısı ve Uzun Sokağı da kapsayan bölgede hayat bulacak “Tarihi Çarşı” projesi ile İnegöl çarşısının yeniden doğacağını söyledi.
Geleneksel alan, tarihi alan ve ticari alan olarak 3 alt başlıkta değerlendirilen İshakpaşa külliyesi, Kapalı Çarşı, Beylik Hanı, Sarraflar Çarşısı ve Uzun Sokağı içerisine alan Tarihi Çarşının; kent estetiği temalı güneş kırıcılar, yeni çarşı giriş kapısı, cephe sağlıklaştırma, meydan revizyonları ile bütüncül ve aşamalı uzun soluklu bir dönüşüm projesiyle yenilenmesi hedefleniyor.
Çarşı AVM modeli hayat bulacak
Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Alper Taban, “Yeni dönem hedeflerimizden biri Tarihi Çarşı projemiz. İnegöl’ün 5 bin yıllık bir tarihi var. Şehrimizin merkezinde de İshak Paşa’nın eserleri başta olmak üzere İshakpaşa Külliyesi, Kapalı Çarşı, Beylik Hanı, Uzun Sokak ve Sarraflar Çarşının içerisinde bulunduğu bir merkez yerleşkemiz var. Biz mimarlarımızla burada çalışmalara başladık. Ne yapacağımızı da adım adım biliyoruz. Etaplar halinde bu bölgede Tarihi Çarşı hüviyetini kazandırarak aslında bir çarşı AVM modelini hayata geçirmek istiyoruz. İnşallah dersimize çalıştık ve Allah nasip ederse, seçim sonrası görev alırsak bu projeyi hayata geçireceğiz” dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı  Ümit Uysa CHP 'de Cumhurbaşkanı adayı adayı Olacak mı  Açıklama Başkan Uysal'dan Geldi
Yerel Yönetim

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysa CHP 'de Cumhurbaşkanı adayı adayı Olacak mı Açıklama Başkan Uysal'dan Geldi

Başvurular 21 Şubat günü mesai saati bitimine kadar CHP Genel Merkezi’ne yapılabilecek. Başvurular için 20 milletvekilinin imzası gerekecek. Bir milletvekili birden fazla aday için imza verebilecek.

Ankara Mamak'ta Düğün Yapacaklara Müjde  Belediye Düğün Salonu Yenilendi
Yaşam

Ankara Mamak'ta Düğün Yapacaklara Müjde Belediye Düğün Salonu Yenilendi

Ankara Mamak Belediyesi Mabel Düğün Salonlarından Şafaktepe Konağı Düğün Salonu, yapılan çalışmaların ardından yenilenerek modern bir görünüme kavuştu. Şehit Aileleri ve Gazilerin birinci derece yakınlarına salon kullanımı ücretsiz olacak

Ankara'da Minibüs  Dolmuş Ücretlerine Zam  Zam Ne zaman uygulanacak
Bölgesel

Ankara'da Minibüs Dolmuş Ücretlerine Zam Zam Ne zaman uygulanacak

Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Murat Yılmazer, ''Fiyat güncellemesi esnafın sıkıntılarını çözecek durumda değil. Büyükşehir böyle uygun gördü, umarım vatandaş da olumlu karşılar'' dedi.

Kahtalı Mıçe’nin cenazesi Antalya’dan Memleketi Adıyaman Kahta'ya  dualarla uğurlandı Kahtalı  Mıçı Neden Öldü
Yaşam

Kahtalı Mıçe’nin cenazesi Antalya’dan Memleketi Adıyaman Kahta'ya dualarla uğurlandı Kahtalı Mıçı Neden Öldü

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kahtalı Mıçe’nin ismini Antalya’da yaşatacaklarını belirterek, "O gerçekten bir vatan sevdalısı, yurt sevdalısı, çok kıymetli bir büyüğümüz, sanatçımız. Onun ismini Antalya’da uygun bir yerde yaşatacağız.

Burdur Gölhisar Kent Konseyi 2. Genel Kuru Yapıldı  Genel Kurulda Gölhisar Değerlendirildi
Etkinlik

Burdur Gölhisar Kent Konseyi 2. Genel Kuru Yapıldı Genel Kurulda Gölhisar Değerlendirildi

30 Haziran 2024 tarihinde Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş'ın önderliğinde kurulan Gölhisar Kent Konseyi, 14 Şubat 2025 Cuma günü 2. Genel Kurulunu M. Akif Kongre salonunda gerçekleştirdi.

 Antalya Büyükşehir’de en düşük işçi maaşı 37 bin 430 TL oldu
Bölgesel

Antalya Büyükşehir’de en düşük işçi maaşı 37 bin 430 TL oldu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Belediye-İş ve Güvenlik İş Sendikası ile 8 bin 841 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesini imzaladı.