Antalya / Muratpaşa

Belediyeden çevreci örnek hareket! Alışkanlığı değiştirdiler

Muratpaşa Belediyesi, ana hizmet binasında pet su şişesi kullanımını kaldırmak için başlattığı cam su matarası dağıtımıyla günlük 12 kilogram plastik kullanımını azaltmayı başardı.

Belediyeden çevreci örnek hareket! Alışkanlığı değiştirdiler

Muratpaşa Belediyesi, ana hizmet binasında pet su şişesi kullanımını kaldırmak için başlattığı cam su matarası dağıtımıyla günlük 12 kilogram plastik kullanımını azaltmayı başardı. Proje ile toplamda 1,5 ton plastik kullanımı azaltıldı. Belediye Başkanı Ümit Uysal, plastik tüketiminin çevre üzerindeki olumsuz etkisine dikkat çekti.

Suyu cam matarada içmeye başladılar, 6 ayda 1,5 ton plastik atığın önüne geçtiler

Muratpaşa Belediyesi, ana hizmet binasında pet su şişesi kullanımını kaldırmak için Ocak ayında başlattığı cam su matarası dağıtımıyla, günlük 12 kilogram plastik kullanımını azaltmayı başardı. 6. ayına giren proje ile birlikte toplamda 1,5 ton plastik kullanımı azaltıldı. Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Kafeteryalarımızda da minimuma indirdik, hedefimiz gelecekte bunu sıfırlamak olacak” dedi.

Akdeniz Havzası'nda 4 metrekareye 1 plastik atık düşüyor. Sorunun en büyük kısmını plastik su şişeleri, pipet, tabak, çatal, kaşık gibi tek kullanımlık plastikler oluşturuyor. Büyük bir çevre sorunu haline gelen plastik atıklar için harekete geçen Muratpaşa Belediyesi, ana hizmet binasında pet şişe kullanımını kaldırmak için Ocak ayında bin 200 çalışanına cam su matarası dağıttı. İçilebilir su ihtiyacını karşılamak için de belediyenin her katına su sebili yerleştirildi. Su tüketimi sırasında tek kullanımlık plastik kullanımını azaltmak için yapılan uygulamayla Muratpaşa Belediyesi’nden günde 12 kilogram daha az plastik atık çıktı. 6. ayına giren proje ile plastik kullanımı 1,5 ton azaltıldı.

“Doğayı en çok tahrip eden denge bozucu bir madde”

Belediye Başkanı Ümit Uysal, insanoğlunun bütün dünyayı kirlettiğini ve bununla beraber iklim değişikliğinin kendisini gösterdiğine işaret ederek, “Bunu önlemek için alacağımız tedbirlerin bir tanesi plastik tüketimini azaltmak, mümkünse sıfırlamak. Çünkü plastik doğayı en çok tahrip eden, en uzun süre doğada denge bozucu bir işlev gören madde” dedi.

“Hedefimiz gelecekte sıfır plastik”

Belediyenin bu konuda eğitim faaliyetleri verdiğini de aktaran Uysal, personelin çalışma ortamında plastik su şişesi kullanımına son verdiklerini ve cam şişeye geçtiklerini söyledi. Uysal, “Bu çok ciddi bir miktar plastiğin doğaya karışmasını önleyen bir davranış. Bütün ünitelerimizde mümkün olduğunca tek kullanımlık plastik ürünlere yer vermemeye gayret ediyoruz. Plastiksiz Temmuz hareketi de tüm bu söylediklerimiz için uğraşan bir hareket, biz sadece Temmuz değil 12 ay bunu yapıyoruz. Bu tip hareketlerin ülkemiz ve dünya için faydalı olduğunu düşünüyoruz. Kafeteryalarımızda da minimuma indirdik, hedefimiz gelecekte bunu sıfırlamak olacak” ifadelerine yer verdi.

Belediyeden çevreci örnek hareket! Alışkanlığı değiştirdilerBelediyeden çevreci örnek hareket! Alışkanlığı değiştirdilerBelediyeden çevreci örnek hareket! Alışkanlığı değiştirdilerBelediyeden çevreci örnek hareket! Alışkanlığı değiştirdilerBelediyeden çevreci örnek hareket! Alışkanlığı değiştirdilerBelediyeden çevreci örnek hareket! Alışkanlığı değiştirdilerBelediyeden çevreci örnek hareket! Alışkanlığı değiştirdilerBelediyeden çevreci örnek hareket! Alışkanlığı değiştirdilerBelediyeden çevreci örnek hareket! Alışkanlığı değiştirdiler

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak Sanayi Sitesi trafik ve çevre sorunu çözülecek!
Bölgesel

Bucak Sanayi Sitesi trafik ve çevre sorunu çözülecek!

Bucak Sanayi Kooperatifi, Sanayi Sitesi içerisinde trafik ve çevre sorunlarının çözümü için gerekli çalışmaların yapılması için 9 maddelik yetki aldı.

Manisa'da Bekçilerden Okul Çevresine Denetim
Bölgesel

Manisa'da Bekçilerden Okul Çevresine Denetim

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Çarşı Mahalle Bekçileri tarafından okullar ve çevrelerinde denetim gerçekleştirildi.

Kocaeli Körfez'de Mevlana Caddesi Yeniden Düzenlendi
Bölgesel

Kocaeli Körfez'de Mevlana Caddesi Yeniden Düzenlendi

Mineral tretuvar yaya kaldırımları, dekoratif aydınlatma direkleri ve yenilenen asfaltıyla yeni yüzüne kavuşan Körfez Mevlana Caddesinde üstyapı çalışmaları tamamlandı.

Düzce'de Gönüllü gençler yurt çevresini temizledi
Bölgesel

Düzce'de Gönüllü gençler yurt çevresini temizledi

Düzce Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin konakladığı Cahit Zarifoğlu Erkek Öğrenci yurdunda gönüllü öğrenciler hem yurt içinde hem yurt dışında çevre temizliği gerçekleştirdi.

Ankara Çayı'nda Temizlik Çalışması: ASKİ 170 Bin Ton Malzemeyi Uzaklaştırdı
Yaşam

Ankara Çayı'nda Temizlik Çalışması: ASKİ 170 Bin Ton Malzemeyi Uzaklaştırdı

ASKİ Genel Müdürlüğü, çevre kirliliğinin önlenmesi ve düzenli akışın sağlanması amacıyla Ankara Çayı’nda temizlik çalışması yürütüyor. ASKİ ekipleri, 3 aydır sürdürülen çalışmalar kapsamında şu ana kadar 170 bin ton malzeme temizledi.

Çevre Bakanlığı: İklim Değişikliği Azaltım ve Uyum Stratejileri Hazırlandı - Haberler
Yaşam

Çevre Bakanlığı: İklim Değişikliği Azaltım ve Uyum Stratejileri Hazırlandı - Haberler

- İklim değişikliği ile mücadelede önemli bir aşamaya daha geçildi.