Bingöl

Bingöl Üniversitesi bölgesel kalkınmaya katkı sağlıyor

Bingöl Üniversitesi bünyesinde geçtiğimiz aylarda hizmete açılan Arı Ürünleri Tanıtım Ofisinde hem Bingöl balının satışları yapılıyor hem de vatandaşlara yöresel kahvaltı imkanı sunuluyor.

Bingöl Üniversitesi bölgesel kalkınmaya katkı sağlıyor

BİNGÖL (İHA) - Bingöl Üniversitesi bünyesinde geçtiğimiz aylarda hizmete açılan Arı Ürünleri Tanıtım Ofisinde hem Bingöl balının satışları yapılıyor hem de vatandaşlara yöresel kahvaltı imkanı sunuluyor.
Bingöl Üniversitesi bünyesinde geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla açılışı yapılan Arı Ürünleri Tanıtım Ofisi, vatandaşlara arı ve arı ürünlerinin satışının yanında kahvaltı imkanı da sunuyor. Üniversiteye bağlı olarak faaliyetlerini yürüten tanıtım ofisinde bal, polen, propolis gibi ürünler kaliteli ve hijyenik bir şekilde vatandaşlara satışı yapılıyor. Tanıtım ofisinin yanında açılan kafetarya da ise yöresel kahvaltı çeşitlerinde vatandaşlar yararlanabiliyor.
Arı ürünleriyle ilgili yapılan projelerin bir çıktısı olarak bu alanı hizmete sunduklarını belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bingöl Üniversitesi bölgesel kalkınma ve misyon farklılaşması alanında pilot üniversite. Tarım havza, tarım havzanın altında da arı ve arı ürünleri. İçinde bulunduğumuz alan aslında bu projenin bir çıktısı çünkü projeyle ilgili yaptığımız çalışmalarının biraz da görünen yüzünün olması lazım. Akademik çalışmalar yapılıyor, yayınlar yapılıyor bunların yanında da bir de bölgesel kalkınmaya yansımalarının yapılması gerekiyordu bundan dolayı da bir arı kompleksi oluşturuldu, atölyesi dahil her şey var orada” dedi.
Tanıtım ofisinde üniversiteye ait ürünlerin yer aldığını belirten Rektör Çapak, “Bu yaptığımız çalışmalar neticesinde arılardan elde ettiğimiz ürünleri sergileyebileceğimiz bir alana da ihtiyacımız vardı, projemizin bir çıktısı olarak. Onun için Bingöl-Elazığ yol kenarında bir alan oluşturmuş olduk. Küçük bir alan ama işlevsel bir alan. Yoldan geçenlerin istirahat edebileceği bir alan. 50 metrekare bir alan içerisinde Bingöl Üniversite’mizin ürünleri var. Arı ve arı ürünleri var. Bal, polen, propolis gibi ürünlerimiz var. Bu ürünleri burada sergiliyoruz. Bunların türevleri var, 4 marka var üniversitenin. Bunların hepsini burada bulmak mümkün. Bir de bunun yanında kafetarya ortamı oluşturduk. Öğleye kadar yine Bingöl’ün yöresel ürünlerinden oluşan bir kahvaltı var. Dileyenlerin üniversite içinden, dışından, yolcuların istifade edebileceği bir alan” şeklinde konuştu.
Bingöl-Elazığ karayolu Asri Mezarlığı karşısında bulunan alan haftanın her günü vatandaşlara hizmet veriyor.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Balıkesir'de Kent Lokantası törenle açıldı
Yerel Yönetim

Balıkesir'de Kent Lokantası törenle açıldı

Burhaniye ilçesinde, Belediye Halk Marketin ardından Kent Lokantasını da törenle açtı. Detaylar haberimizde..

Balıkesir Büyükşehir’den ücretsiz psikolojik destek hizmeti
Yerel Yönetim

Balıkesir Büyükşehir’den ücretsiz psikolojik destek hizmeti

"Güçlü aile güçlü toplum" anlayışıyla hareket eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, aile içi iletişimi güçlendirmek ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesi için vatandaşlara ücretsiz psikoterapi ve danışmanlık hizmeti sunuyor. Detaylar haberimizde..

BASKİ, Atatürk Mahallesi’nde eski hatları yeniledi
Bölgesel

BASKİ, Atatürk Mahallesi’nde eski hatları yeniledi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü, yıllarca ihmal edilen altyapıda köklü değişimi sürdürüyor.

Burdur Bucak’ta balya yangını 1000 balyayı alevler sardı
3. Sayfa

Burdur Bucak’ta balya yangını 1000 balyayı alevler sardı

Burdur’un Bucak ilçesinde çıkan balya yangını, 1000 balyanın kül olmasına neden oldu. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı, soğutma çalışmaları sürüyor.

Gazipaşa'da balon balığıyla mücadele kapsamında balıkçılara bilgilendirme ve destek
Bölgesel

Gazipaşa'da balon balığıyla mücadele kapsamında balıkçılara bilgilendirme ve destek

Antalya’nın Gazipaşa İlçe Tarım Müdürlüğü, balon balığıyla mücadele kapsamında balıkçıların başvurularını alarak teknelerini kontrol etti ve bilgilendirme yaptı.

Manisa'da balıkçı örnek davranışıyla takdir topluyor Şehit ailelerine ücret almıyor
Bölgesel

Manisa'da balıkçı örnek davranışıyla takdir topluyor Şehit ailelerine ücret almıyor

Manisa'nın Selendi ilçesinde balıkçılık yapan 60 yaşındaki 2 çocuk babası Talip Aybek tezgâhına gelen şehit ailelerine ücretsiz balık vererek örnek bir davranış sergiliyor.