Birlik Vakfı Burdur Şubesi'nin düzenlediği sohbet programında Prof. Dr. Adnan Koşum, atalarımızın millî kültür ve fıkıh medeniyetlerini tanıttı.
Mevsimin ilk Kültür Sohbetlerine Akdeniz Üniversitesi’nin (AÜ) eski, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin (MAKÜ) ve İlâhiyat Fakültesi’nin yeni Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasin Pişgin’le başlayan Birlik Vakfı Burdur (BV) Şubesi’nin geçtiğimiz haftaki konuğu Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İslâm Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Koşum idi ve Koşum kendisini dinleyenlere atalarımızın millî kültür ve fıkıh medeniyetlerini tanıttı.
Vakfın Burdur Merkez İnönü Mahallesi ve Yenihamam Caddesi üzerindeki Kültürevi’nde ve “Fıkıh Medeniyetimiz” konulu sohbetinde atalarımızın hemen her şeyi fıkha uygun bir şekilde tasarladıklarını, planladıklarını ve inşa ettiklerini belirten Prof. Dr. Adem Koçum, bu tezini ülkemizin değişik il, ilçe ve beldelerinden bizzat kendisinin çektiği ve derlediği fotoğraflarla belgeledi ve birbirinden ilginç tespit, görüş ve düşünceleriyle kendisini dinlemeye gelenlerin gönüllerini fethetti…
Atalarımızın her şeyi fıkha uygun bir şekilde planlayıp yaptıklarını, dolayısıyla da uzak yakın akrabalar dışında konu komşu ve hayvan haklarını bile en in ince ayrıntısına varıncaya kadar gözettiklerini hatırlatan Prof. Dr. Adem Koşum, “Bence bütün belediyeler veya yerel yönetimler bir fıkıh hocası ile birlikte çalışmalılar… Dolayısıyla da yapılar başta olmak üzere bir çok şey fıkha uygun bir şekilde inşa edilmelidir…” dedi. Adem Hoca’nın kendilerini yıllar öncesine götürdüğünü, dolayısıyla da kendilerini eski(meyen) millî ve dînî hasletlerimizi belgeler ve fotoğraflarla birlikte belgelediğini belirttiler ve ‘bu tür programları düzenleyen Birlik Vakfı (BV) Başkanlığına teşekkür ediyor ve bu programların devamını diliyoruz’ şeklinde konuşarak memnuniyetlerini dile getirdiler.
Burdur eski Belediye Başkanı ve Birlik Vakfı Şube Başkanı Sebahattin Akkaya, sohbetinin ardından Adem Koşum’a Vakfın Teşekkür Belgesini, Mehmed Akif’in Safahatını ve Türk Bayrağı hediye etti.
Birlik Vakfı Burdur Şubesi, Prof. Dr. Özcan Yeniçeri’nin teknoloji çağında insanlık değerlerini irdeleyen etkileyici konuşmasına ev sahipliği yaptı. Katılımcılar, Burdur’un yerel müzikleriyle renklendirilen bu gecede unutulmaz anlar yaşadı.
Engelli sporcu Hakan Zengin, Birlik Vakfı Burdur Şubesi'nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğinde başarı hikayesini anlattı.
Birlik Vakfı Burdur Şubesi, kış sohbetlerine Doç. Dr. Yasin Pişgin ile başladı. Sohbette "Emrolunduğun gibi dosdoğru ol" hadisi üzerine konuşuldu.
Birlik Vakfı Burdur Şubesi, yaz aylarında ara verdiği kültür sohbet toplantılarına ekranların sevilen ilahiyatçısı Doç. Dr. Yasin Pişgin ile başlıyor.
Birlik Vakfı Burdur Şubesi Başkanlığı’nın her iki haftada bir gerçekleştirdiği ‘İlim ve Kültür Sohbetleri’nin geçtiğimiz haftaki konuğu Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İlâhiyat Fakültesi Dekanı ve İslâm Târihi Hocası Prof. Dr. Muhammed Sadık Akdemirdi.
Yapacakları çalışmalarla Derince'ye genç ve dinamik bir vizyon katacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Sertif Gökçe, "Derince eğitim, kültür, sanat, spor ve müzik kenti olacak" dedi.
Yorumlar (0)