Bitlis’in Ahlat ilçesinde dün geceden beri etkili olan kar yağışı ilçeyi beyaza bürüdü. Meteorolojinin uyarısını yaptığı kar yağışı, Ahlat ilçesinde etkili oldu. Gece sabaha kadar aralıklarla yağan kar yağışı nedeniyle ilçe kısa sürede beyaz örtüye büründü. Sabah uyanan vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önünde ve araçlarının üzerinde biriken karları temizlemeye başladı.
Güne karla uyandıklarını belirten Yunus Nazı isimli vatandaş, "Mevsimin ilk karı yağdı. Sabah uyandık baktık memleket bembeyaz örtü içinde. Geçen yıllara nazaran biraz erken geldi ama bereketiyle geldi. İnşallah memleket açısından bereketli olur” dedi.
Bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle karayolları ekipleri Ahlat-Malazgirt yolunda yol açma çalışması başlattı. İHA
Burdur İl Genel Meclisi, Büğdüz - Aziziye grup yolu ve çevresinde kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ettiklerini duyurdu. İşte detaylar!
Karabük'te kar yağışı sonrası kapanan 179 köy yolunun 122'si yapılan çalışmalarla yeniden ulaşıma açıldı.
Bitlis’in Tatvan ilçesinde kar nedeniyle araçları yoldan çıkarak mahsur kalan vatandaşların imdadına Mehmetçik yetişti.
Kars'ta kar nedeniyle köyünde mahsur kalan hasta, Özel İdare ekiplerince yolun açılması ile hastaneye ulaştırıldı.
İstanbul Taksim Meydanı’nda gün boyu aralıklarla devam eden kar yağışı gece saatlerinde etkisini gösterdi. Kar yağışının bastırması ile yerli ve yabancı turistler karın keyfini çıkardı.
İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini gece saatlerinde arttırdı. Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle yerler beyaza büründü.
Yorumlar (0)